Bor, biciklizés, baranyai finomságok és a helyi hagyományok lesznek a középpontjában a háromnapos Harkányi Boszorkányságok Gasztronómiai Fesztiválnak, amit harmadszor rendeznek meg a fürdővárosban 2014. május 30.-június 1. között.

Bor, biciklizés, baranyai finomságok és a helyi hagyományok lesznek a középpontjában a háromnapos Harkányi Boszorkányságok Gasztronómiai Fesztiválnak, amit harmadszor rendeznek meg a fürdővárosban 2014. május 30.-június 1. között.

Tavaly is közel háromezer vendéget vonzott Harkányfürdőre a rendezvény, de idén a színesebb és változatosabb programkínálat okán a szervezők még több érdeklődővel számolnak. A „Kerékpárral a kultúrák közt Harkánytól Belišćéig" című IPA-program pályázati támogatásának köszönhetően határon túli fellépők is érkeznek, a kulturális program mellett zajlik majd a magyar kutyafajták CAC-kiállítása is.

A fesztivál mindhárom napján állandó programként kerékpáros- és bringóhintó-versenyek, valamint kézműves kirakodóvásár vár mindenkit. A színpadon eközben helyi és térségi, magyar, német és horvát hagyományőrző csoportok is fellépnek: lesz táncház a Príma Primissima- díjas Szalonna és bandájával, májusfa kitáncolás a Harka Néptáncegyüttessel,  de tradicionális shaolin kung-fu bemutató, főzőverseny, bájital- és süteményverseny is.

A főzőverseny zsűrijében ott lesznek a Szabadtűzi Lovagrend tagjai is. A lovagok mesterei a bográcsban, grillen, tárcsán, kemencében, vagy parázson sült ételek elkészítésének, így a versenyzők teljesítményét a szakma legjobbjai fogják – várhatóan kritikusan, de igazságosan – értékelni. Az eseményeket egy, a rendezvényre bejelentkezett orosz forgatócsoport is megörökíti.

Pénteken és szombaton kerékpáros ügyességi versenyek és kvíz, vasárnap pedig Pattanj kerékre – Bringó-Hintó verseny várja a kalandvágyókat.

Szombaton 600 literes bográcsban fő majd a helyi gasztronómia egyik különlegessége, az ormánsági gulyás, amit bárki megkóstolhat. Az este jó hangulatáról pedig a 3+2 együttes gondoskodik.

Aki szeretné a messze földön híres harkányi gyógyvizet is kipróbálni, azt májusfa-kitáncolással és frissítő szolgáltatások egész sorával várja a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő egész hétvégén. A távolabbról érkezőket minden igényt kielégítő szálláskínálat és 60 km-es körzetben háromnapos élményvarázs várja.

A rendezvényhez kapcsolódó kerékpáros és kulturális programok a HUHR-1101/1.2.2/1003 sz. „Kerékpárral a kultúrák közt Harkánytól Belišćéig" c. pályázati támogatásból valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük