Budapest Főváros Önkormányzata és a Junior Chamber International (JCI) Budapesti Szervezete közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Budapest elnyerte a JCI 2009. évi Európa Konferenciájának szervezési jogát. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes szerint a több ezer vállalkozó vendégül látásához minden feltétel adott a fővárosban.

Budapest Főváros Önkormányzata és a Junior Chamber International (JCI) Budapesti Szervezete közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Budapest elnyerte a JCI 2009. évi Európa Konferenciájának szervezési jogát. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes szerint a több ezer vállalkozó vendégül látásához minden feltétel adott a fővárosban.

 

   A Junior Chamber International a világ legnagyobb vezetőikészség-fejlesztő szervezete, melyet 1915-ben alapítottak az Egyesült Államokban. Jelenleg 115 országban, több mint 5 ezer helyi szervezetben negyedmillió taggal rendelkezik. Állandó képviselete van az ENSZ-ben és az Európa Tanácsban is. A JCI magyarországi szervezete 1989 szeptemberében alakult meg.

A nemzetközi szervezet közgyűlésének döntése alapján 2009. június 10-14. között – a régióban elsőként – Budapest rendezheti a JCI éves Európa Konferenciáját, amelyen az előzetes becslések szerint 2500-3000 fiatal európai vállalkozó és üzletember vesz majd részt több mint 50 országból. A sikeres magyar pályázatot többek között Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Turizmus Zrt. is támogatta, hiszen Magyarországon ekkora méretű rendezvényre eddig alig néhány alkalommal került sor.

Horváth Csaba főpolgármester-helyettes szerint Budapest az elmúlt években felkerült a legtöbb konferenciának otthont adó városok listájára, így a fővárosban minden feltétel adott a több ezer fiatal vállalkozó vendégül látásához. A politikus gratulált a sikeres pályázathoz és további támogatásra tett ígéretet.

Kustán Szabolcs, a rendezvény főszervezője kiemelte, a négynapos konferencia során a delegáltak 10-12 ezer vendégéjszakát töltenek a fővárosban. Az ország számára az anyagi előnyök mellett természetesen nem elhanyagolható a több ezer résztvevőn keresztül elérhető országimázs-építés jelentősége sem. A szervezők szándékai szerint életre szóló emlékekkel és kiváló Budapest-képpel térnek majd haza a hazánkba érkezők.

A konferencia szakmai részében előadásokon és személyiségfejlesztő valamint üzleti jellegű tréningeken vehetnek részt az érdeklődők. A rendezvény kiemelt témái: Innováció, Társadalmi felelősségvállalás, Piacgazdaság 1989-2009. Az előadók között lesz Soros György, a világ legismertebb magyar származású pénzügyi szakembere is.

A lebonyolításban összesen közel 200 ember fog közreműködni, ezek döntő többsége önkéntes lesz. Ők elsősorban a JCI tagságából kerülnek majd ki, de mint Kustán Szabolcs elmondta, a szervezők erőteljesen szeretnének támaszkodni a gazdasági felsőoktatásban résztvevő diákokra is. A közreműködők természetesen komoly kiválasztáson esnek át, hiszen a szervezési készség és a motiváció mellett például az angolnyelv-tudás is döntő jelentőséggel bír.

A szervezők a következő egy évben felkeresik az Európában terjeszkedni kívánó hazai cégeket, hiszen a konferenciával való együttműködés számukra az üzleti imázsépítés mellett konkrét üzletkötési vagy értékesítési lehetőséget is jelenthet. A több mint 50 országból érkező 2500-3000 résztvevő a felmérések szerint az átlagos turistánál jóval nagyobb vásárlóerővel rendelkezik.

Buzás Norbert, a ValDeal Innovációs Zrt vezérigazgatója és Kádár Gabriella, a Deloitte Zrt. marketing és üzletfejlesztési igazgatója a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az általuk egyedülállóan innovatívnak tartott rendezvény sikeres megvalósulását minden lehetséges eszközzel támogatni fogják és biztosak abban, hogy számos hazai cég fog csatlakozni hozzájuk a közeljövőben

http://www.ec2009.org/.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük