Verbatim MediaStation ProVerbatim MediaStation Pro

A Verbatim két új multimédia-merevlemezével végre a helyükre kerülnek a számítógépen tárolt filmek, videók, képek és zenék: ez a hely a nappali, ahol a televízióra és a hifi-re csatlakoztatva a MediaStation és a MediaStation Pro igazán otthon érzik magukat.

 

 Verbatim MediaStation ProVerbatim MediaStation Pro

A Verbatim két új multimédia-merevlemezével végre a helyükre kerülnek a számítógépen tárolt filmek, videók, képek és zenék: ez a hely a nappali, ahol a televízióra és a hifi-re csatlakoztatva a MediaStation és a MediaStation Pro igazán otthon érzik magukat.

 

 A vezetékes vagy vezeték  nélküli hálózati csatlakozásnak köszönhetően a MediaStation-ön tárolt tartalmak elérhetők a ház minden számítógépéről, de a filmek, zenék és képek közül könnyedén válogathatunk a televízió képernyőjén is. A MediaStation Pro-val ráadásul internetes rádiókat is egyszerűen hallgathatunk.

A nyaraláson készült videók, fotók éppúgy megérdemlik, hogy jó minőségben, nagy képernyőn nézzük meg őket, mint a filmek. A digitális kamerákkal rögzített, illetve számítógépen tárolt filmek megtekintése mindannyiunknak okozott már csalódást – az élmény a számítógépen nem olyan volt, mint amit vártunk. A Verbatim MediaStation merevlemezeivel a multimédiás anyagok közvetlenül a televízión tekinthetők meg, a lehető legjobb minőségben, méltó körülmények között. A MediaStation csupán egy kilogramm súlyú, lábaira állítva nem sok helyet foglal és rendkívül halk, mivel nincs szükség ventilátorra a hűtéséhez. Igényes külső megjelenésével bármilyen beltérbe szervesen illik.

A MediaStation mindkét változatának lelke egy 3,5 hüvelykes, SATA csatolóval ellátott merevlemez, 500 GB-os kapacitással. Ez a tárhely elegendő (tömörítéstől és formátumtól függően) 1000 óra videó (MPEG4) vagy 6300 óra zene (MP3) vagy 250.000 darab 5 megapixeles fotó tárolására.

A multimédia-merevlemezzel az összes népszerű videó, hang és kép formátum közvetlenül a televízión tekinthető meg, többek között az MPEG4, DivX, MP3, WMA, WAV, OGG Vorbis, JPEG és PNG fájlokat vetíti le, illetve szólaltatja meg az eszköz. A kiváló hangminőség érdekében a hagyományos, analóg hangcsatlakozókon túl digitális Toslink/S-PDIF csatlakozó is található az eszközön. A MediaStation merevlemezek kihasználják az 5.1-es digitális hangrendszerek lehetőségeit is.

A kompozit és S-Video kimeneteknek köszönhetően a tévéképernyőn kristálytiszta kép jelenik meg. A MediaStation Pro-t ezeken túl HDMI csatlakozóval is felszerelték és full HD megjelenítésre képes, 1080p felbontással. A MediaStation alapváltozata az 1080i felbontást felskálázva éri el. Az USB 2-es csatlakozón további eszközök kapcsolhatók a MediaStation Pro-ra, és így azok tartalma is közvetlenül a televízión nézhető.

A MediaStation Pro merevlemez egyik legvonzóbb tulajdonsága a vezeték nélküli (WiFi) kapcsolat. Így a számítógépről könnyedén másolhatók a filmek és a zenék az eszközre, de akár a számítógépről közvetlenül, valós időben is lejátszhatók videók a televízión. A Pro változattal Shoutcast és Icecast internetes rádióadások is hallgathatók.

A navigáció egyszerű a televízió képernyőjén, tervezésekor az átlátható működés alapvető szempont volt. A kezelést távirányító könnyíti meg. Személyre szóló lejátszási listák is összeállíthatók, és a különböző mappák tartalma jelszóval is védhető.

A multimédia-merevlemezek használói akkor sincsenek bajban, ha új video-formátumok terjednek el, a Verbatim weboldalairól ugyanis könnyedén telepíthetők majd az eszközt vezérlő szoftver frissítései.

"Mindig örülünk, ha vásárlóink kéréseit előre láthatjuk és hitünk szerint a MediaStation és a MediaStation Pro tökéletesen illeszkedik a Verbatim termékválasztékába. A multimédia-tartalmak megtekintése televízión igazán különleges, minőségi élmény – ezt szeretnénk vásárlóinknak nyújtani" – mondta el Kai Miroschnik a Verbatim EUMEA merevlemez-üzletágának üzletfejlesztési menedzsere.

A Verbatim MediaStation alapváltozata már most elérhető 39300 Ft-ért, míg a Pro változat ára: 57600 Ft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük