www.bof.hu www.bof.hu   

A T-Home is támogatója a 2008. október 10 és 19-e között, immáron 17. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Őszi Fesztiválnak, amelyet a kritikusok Európa legrangosabb kortárs művészeti fesztiváljai között tartanak számon.

www.bof.hu www.bof.hu   

A T-Home is támogatója a 2008. október 10 és 19-e között, immáron 17. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Őszi Fesztiválnak, amelyet a kritikusok Európa legrangosabb kortárs művészeti fesztiváljai között tartanak számon.

A Budapesti Őszi Fesztivál napjaink jelentős progresszív alkotóit bemutatva, illetve a hazai és a nemzetközi művészeti élet egyedülálló produkcióinak meghívásával járul hozzá Budapest nemzetközi kulturális szerepének megerősítéséhez. A számos műfajt és művészeti területet felsorakoztató fesztivál idén is több helyszínen zajlik, és a hazai illetve nemzetközi kortárs művészeknek és performereknek köszönhetően egyedülálló programválasztékkal jelentkezik. Az évről évre megújuló, idén a T-Home támogatását is élvező fesztivál 2008-ban olyan ritkaságokat vonultat fel, amelyek túllépnek a műfajok szokványos határain. Az idei program az interaktivitás, improvizáció és a játékosság jegyében született, hiszen több előadáson a nézők szerepet vállalva részesei lehetnek egy különleges, közösen alakított történetnek.

Az egyik legmeghökkentõbb eseménynek a PLACCC 2008 – Művészet a helyszínen című vállalkozás ígérkezik. Ennek keretében például biciklizõ városnézés zajlik videojátékkal, egy alternatív lengyel művészeti csoport „repülésre próbálja tanítani" a közönséget, illetve egy másik előadás keretében tucatnyi bõröndös ember „jelenik meg" Budapest legforgalmasabb pontjain. A színházi bemutatók egyik igazi kuriózuma Inaki Mata egyszemélyes, kerekes székes performansza lehet.

A zenei kínálat az idén két fő vonulat köré csoportosul. A kortárs komolyzenei előadásokon a szerzők szabadjára engedett kísérletező kedvük eredményeit mutatják be a közönségnek, és hallhatók lesznek igényes, egyedi jazz-formációk is. A táncművészet, és annak alternatív válfaja természetesen most sem hiányozhat a fesztivál programjából. A táncos performanszok és kiállítások mellett újból megrendezésre kerül az EDIT 2008 – IV. Nemzetközi Táncfilm Fesztivál. A filmművészetet a Rainer Werner Fassbinder életművébõl összeállított válogatás képviseli, mely egyrészt méltó tisztelgés a rendezõ munkássága elõtt, másrészt lehetõség, hogy az érdeklődők filmszínházi minõségben nézhessék meg az alkotó legkiválóbb műveit.

A fesztivál ideje alatt az AKKU (Kazinczy u. 21.) ad otthont a FesztiBárnak, amely találkozási pontként szolgál az esti programok után, és ahol minden este egy ingyen koktélt fogyaszthatnak azok, akik felmutatják valamely aznapi programra szóló jegyüket. További információ a programokról a http://www.bof.hu/ weboldalon található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük