Megjelent a Panda legújabb, kifejezetten kis- és középvállalkozások számára kifejlesztett védelmi szoftvere, a Managed Office Protection 5.02. programcsomag.

 

Megjelent a Panda legújabb, kifejezetten kis- és középvállalkozások számára kifejlesztett védelmi szoftvere, a Managed Office Protection 5.02. programcsomag.

A Panda idei felmérései közül több is a KKV-k és az internet viszonyát vette célba, és rámutatott: leginkább a kisebb cégek szenvednek az egyre gyorsuló ütemben érkező támadások miatt. A Managed Office Protection ötlete azon a felismerésen alapul, hogy egy kis- vagy egy középvállalat már túl sok géppel rendelkezik ahhoz, hogy minden gépre külön antivírus-programot telepítsen, ugyanakkor nem feltétlenül adott a lehetőség egy teljes munkaidős szakértő foglalkoztatása, aki egy központi védelmet kiépítene. A Managed Office Protection pontosan erre jelent megoldást: minden gépre telepíthető, és a Panda központi szerverével kommunikálva már 13 millió vírust képes felismerni, és hatástalanítani. Ráadásul egy egyszerű, áttekinthető kezelőfelületről az összes gép védelme beállítható.

A szoftver lehetőséget kínál a vállalkozások számára, hogy egyszerű antivírus-programokról szolgáltatásra váltsanak.


Új verzió

A Managed Office Protection 5.02 verziója több újítást tartalmaz, amelyek a vállalatvezetők, vagy a védelemért felelős vezető munkatársak munkáját hivatottak megkönnyíteni. Ilyen például az ún. „vezetői összefoglaló" (executive report), amely egy összefoglalót készít a hálózat állapotáról és a letöltött update-ekről.

A Managed Office Protection 5.01 ráadásul már a FireFox 3.0 verziójával is kompatibilis, ami további előnyt jelenthet a kisvállalatok számára; szakértők szerint ugyanis a Mozilla böngészője (amely tekintélyes piaci részesedéssel bír hazánkban) biztonsági szempontból szerencsésebb, mint a leggyakrabban használt Windows XP beépített böngészője, az Explorer 6.

Új funkciók

A teljesen új technológián alapuló, alacsony erőforrás-igényű Managed Office Protection számtalan új funkcióval bővült:

1. Végpont-védelem

1.1 A telepítési folyamat jócskán egyszerűsödött: az internetes letöltések kisebbek lettek, és a program folyamatosan kommentálja az elvégzett munkafolyamatokat.

1.2 Új automatikus uninstallerek: a program telepítéskor automatikusan eltávolítja a korábban feltelepített antivírus-programokat

1.3 Önjavító funkció arra az esetre, ha az email-védelem ki lenne kapcsolva

1.4 A felhasználói felület nyelve bármikor megváltoztatható, akár telepítés után is

2. Kezelőfelület

2.1 Új „vezetői összefoglaló" az elmúlt 24 óráról (védelmi állapot, riasztások)

2.2 A lejárati idő és a csoportonkénti pc-k száma külön állítható

2.3 A signature-fájlok frissítési lehetősége akár egy óránál rövidebb időszakonként is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük