2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Burgenland és Esterházy megvalósítják az évszázad projektjét

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/2042"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Schloss%20neu.thumbnail.jpg" border="0" alt="Schloss neu" title="Schloss neu" width="100" height="70" /></a></span>Burgenland, az Esterházy Familien-Privatstiftung (Esterházy Családi-Magánalapítvány) és Eisenstadt (Kismarton) város közösen megalapítják a ?Burgenlandstiftung Schloss Esterházy Eisenstadt" (Burgenlandi Alapítvány Esterházy-kastély Eisenstadt) alapítványt. <p>

schloss neuBurgenland, az Esterházy Familien-Privatstiftung (Esterházy Családi-Magánalapítvány) és Eisenstadt (Kismarton) város közösen megalapítják a ?Burgenlandstiftung Schloss Esterházy Eisenstadt" (Burgenlandi Alapítvány Esterházy-kastély Eisenstadt) alapítványt.

schloss neuBurgenland, az Esterházy Familien-Privatstiftung (Esterházy Családi-Magánalapítvány) és Eisenstadt (Kismarton) város közösen megalapítják a ?Burgenlandstiftung Schloss Esterházy Eisenstadt" (Burgenlandi Alapítvány Esterházy-kastély Eisenstadt) alapítványt.

 Az alapítvány célja egyrészt a város és a tartomány számára jelentõs kulturális és gazdasági növekedést biztosítani, másrészt az egész létesítményt egy egész évben használható nagyértékû és reprezentatív fogadó-, kultúr- és rendezvényhelyszínné tenni az Esterházy-kastély teljeskörû helyreállításával.

A kastély teljeskörû restaurálására az építési és restaurálási költségekkel együtt összesen 60 Millió eurót szánnak. Az elsõ fázisban az alapinfrasturktúra, a feljárók, a lépcsõházak, a vészkijáratok, a menekülõútvonalak és az épülettechnika kerülnek helyreállításra. Tervben van még a Haydn Teremnek a 2009-es Haydn-évig történõ helyreállítása, valamint a belsõ udvar homlokzatának restaurálása is. 2010 – 2011-re a kastély teljeskörû helyreállítása lezárul.

A jövõbeni együttmûködés struktúrája

ottrubayniesslAz alapítandó ?Burgenlandstiftung Schloss Esterházy Eisenstadt" alapítvány igazgatósága Burgenland részérõl 3, Esterházy részérõl 2, Eisenstadt részérõl pedig 1 képviselõbõl áll.

Az igazgatósági tevékenyég operatív ellenõrzése az alapítványi vezetõség feladata, amely 1 tartományi kéviselõbõl, 1 Esterházy képviselõbõl és 1 független, kulturális létesítményekkel kapcsolatban tapasztalt szakemberbõl áll.

Az Esterházy Familien-Privatstiftung a kastélyt, a kastélyparkot és az orangeriet (pálmaház) egy hosszútávú bérleti szerzõdésel viszi be az új burgenladi alapítványba. A szerzõdés keretében a kastély értékes részei kerülnek elsõ ízben a nagyközönség elõtt bemutatásra. Ehhez tartoznak: a földszinti Sala Terrena hatalmas termei, a második emeleti díszszalon, amely az elmúlt 100 évben depóként szolgált.  Továbbá a magánpark is megnyílik különbözõ rendezvények és események számára különösképp azért is hogy közvetlen összeköttetést biztosítson az orangerie-vel (pálmaház).

A kastély teljeskörû helyreállítása

az elnökségA munkaszervezet vezetését Gustav Peichl építész és DI Alexander van der Donk végzi. A 300 – 400 munkahely közvetlen és közvetett megteremtése növeli a burgenlandi gazdaság jelentõségét. A kastély helyreállítása és felértékelése fontos turisztikai és kulturturisztikai érték Burgenland számára.  A kastély világhírû Haydn Termének egészéves használhatóságának biztosításával a régió minõségi turizmusa növekszik.

Esterházy elõkészíti a kastély kiépítését és bõvítését

Az Esterházy Betriebe részérõl a kibõvített kastélyépület helyreállítása, a történelmi istállók, egy hotelprojekt és egy galéria létrehozása is elõ van készítve.

A történelmi istállók

Az istállóépületek teljeskörû restaurálási munkálatai 2007 õszén kezdõdnek: magas színvonalú gasztronómia, kávéház, burgenlandi és régiós bor- és élelmiszerkínálat, turistainformáció a vendégeknek. Hogy a magas helyreállítási költségek gazdaságilag viselhetõk legyenek, üzlethelyiségek is bérbeadásra kerülnek. A már meglévõ parkolók is kibõvítik.

A hotel

vorstand-landA kastélyparki hotel projektjének ügyében tárgyalások folynak a szövetséggel, mint a volt kolostor tulajdonosával. A hotel, amely fontos szerepet fog betölteni Észak-Burgenland és az egész régió minõségi turizmusában, 2010-ra el kell készüljön.

Az új kastélyszárnyak

Az eisenstadti Esterházy-kastély bõvítésének terve magában foglalja a bõvítési épületeket, valamint egy a Közép-Európa jelenkori mûvészetét és kultúráját bemutató múzeumot is.  A finanszírozásról és a megvalósítás pontos idõtervérõl még nem született megállapodás. A tárgyalások a tervek szerint a jövõ héten kezdõdnek.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.