Több mint 30 nemzetközi újságírót és turisztikai szakembert invitált a Magyar Turizmus Zrt. Budapestre, hogy december 10-14. között közvetlenül is megtapasztalják a magyar főváros szépségeit és a Budapest Winter Invitation (https://www.budapestwinter.com/ ) kampány nyújtotta kedvezményeket.

Több mint 30 nemzetközi újságírót és turisztikai szakembert invitált a Magyar Turizmus Zrt. Budapestre, hogy december 10-14. között közvetlenül is megtapasztalják a magyar főváros szépségeit és a Budapest Winter Invitation (https://www.budapestwinter.com/ ) kampány nyújtotta kedvezményeket. 

A résztvevők olyan jelentős médiumokat képviselnek, mint pl. a német Welt, az osztrák Wiener Zeitung, a legismertebb országos lengyel napilap, a Gazeta Wyborcza, a spanyol Clara magazin, a legnagyobb példányszámú szlovén napilap, a Dnevnik, a cseh Právo napilap, a román Evenimentul Zilei, a szlovák Zivot hetilap, az orosz Tourism and Leisure magazin, az ukrán Viva, a brit Essex Chronicle, illetve a holland http://www.vital.nl/   és az olasz http://www.viadelest.eu/ portál képviselői.

A szakemberek az ötnapos program első állomásaként egy prezentáció során megismerkednek az MT Zrt. szervezésében idén immár ötödik alkalommal megvalósuló BWI téli forgalomélénkítő kampány részleteivel, majd gyakorlati tapasztalatok szerzése érdekében fővárosi barangolásra indulnak. Megtekintik a Parlamentet és a Citadellát, valamint elmélyülnek a Budapesti Karácsonyi Vásár forgatagában. Másnap „kétéltű" városnézésre indulnak, majd a 2011-ben esedékes Liszt-bicentenárium kapcsán a világhírű zeneszerző nyomába erednek, és többek között a komponista kedvenc ételét is elkészítik. Mivel a BWI utazók egyszeri, ingyenes napi belépőt vehetnek igénybe a magyar főváros megjelölt történelmi fürdőinek valamelyikében, a programból nem maradhatott ki a termálfürdőben való kikapcsolódás sem, amelyet a résztvevők a Széchenyi fürdőben élhetnek át egy masszázzsal egybekötve. A napot a budapesti éjszakai élet felfedezésével, az egyedi hangulatot árasztó romkocsmák felkeresésével zárják. December 12-én, a Wasárnapi Művész Piac designerek által megálmodott különleges kincsei között válogathatnak, valamint megismerik a Magyarország 2011-es EU elnökségének egyik helyszínéül szolgáló Gödöllői Királyi Kastélyt, ahol egy komolyzenei koncertet követően találkoznak Bogányi Gergellyel, a világhírű magyar zongoraművésszel.

A csoport tagjai december 13-án sajtótájékoztatón vesznek részt, amelynek során az MT Zrt. több stratégiai együttműködő partnerének – MÜPA, Tavaszi Fesztivál, Hungarofest – képviselőivel is találkoznak. A nap folyamán felkeresik Szentendrét, ahol végigjárják a múzeumokat, galériákat és a Skanzent is. Este a Művészetek Palotájában egy koncerten vesznek részt, amelyen magyar népdalok jazz átiratait hallgathatják meg. A BWI programsorozat utolsó napján a résztvevők a Budapest Kártya által nyújtott kedvezményeket kihasználva önállóan, saját érdeklődési körüknek megfelelően fedezhetik fel Budapestet.

Mint ismeretes, a Budapest Winter Invitation ezúttal is széles körű szakmai együttműködéssel valósul meg. A kiemelt stratégiai partnerek – Malév Zrt., Magyar Szállodaszövetség, Budapest Airport Zrt., BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft., Budapest Gyógyfürdői Zrt., lastminute.com nemzetközi piacvezető utazási portál – mellett, szállodák és egyéb turisztikai szolgáltatók, például autókölcsönzők és programszervezők fogtak össze Budapest mint vonzó turisztikai desztináció népszerűsítése, valamint a főváros utó- és előszezoni vendégforgalmának növelése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük