2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Canon innovációk a szemészet és a digitális radiográfia területén

6 min read
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/44645"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_291.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="63" /></a></span> <p>A Canon Europe a párizsi Canon EXPO 2010 kiállításon bejelentett új technológiákkal ismét tanúsította az orvosi képalkotás iránti elkötelezettségét. Az új innovációk célja, hogy javítsák az orvosi diagnosztika munkafolyamatának hatékonyságát, miközben biztosítják a betegek maximális kényelmét. Az elkövetkezendő öt évben a Canon növekedési stratégiájának egyik központi eleme az Orvostechnológiai üzletág.

 

A Canon Europe a párizsi Canon EXPO 2010 kiállításon bejelentett új technológiákkal ismét tanúsította az orvosi képalkotás iránti elkötelezettségét. Az új innovációk célja, hogy javítsák az orvosi diagnosztika munkafolyamatának hatékonyságát, miközben biztosítják a betegek maximális kényelmét. Az elkövetkezendő öt évben a Canon növekedési stratégiájának egyik központi eleme az Orvostechnológiai üzletág.

 

A Canon Europe a párizsi Canon EXPO 2010 kiállításon bejelentett új technológiákkal ismét tanúsította az orvosi képalkotás iránti elkötelezettségét. Az új innovációk célja, hogy javítsák az orvosi diagnosztika munkafolyamatának hatékonyságát, miközben biztosítják a betegek maximális kényelmét. Az elkövetkezendő öt évben a Canon növekedési stratégiájának egyik központi eleme az Orvostechnológiai üzletág.

Digitális radiográfia

Nagyérzékenységű és nagy felvételi sebességű dinamikus röntgenkép alkotás. A technológia – amelyet a 2010-es EXPO kiállításon mutattak be az új Canon Mobile C-karon keresztül – az egészségügyi szakemberek számára kínált első, teljesen integrált digitális radiográfiai rendszer. Az első olyan megoldás, melyet a Canon CSX újonnan kifejlesztett, lapos panelű röntgenes érzékelőjével szereltek fel.

A nagy felvételi sebesség a CSX érzékelő magas érzékenységével együtt azt jelenti, hogy a kiváló minőségű statikus röntgenképek és a modern fluoroszkópiás élő videók elkészítése esetén sokkal kevesebb röntgensugárzásra van szükség. A széles C-kar mélységén keresztül a beavatkozó és ortopéd sebészeteken a betegek testrészeinek nagyobb felülete vizsgálható meg. A Canon innovatív Mobile C-karja és a CSX lapos panelű érzékelő új mércét állít fel a radiológiai diagnosztika területén: segít az egészségügyi szakembereknek a diagnózis megállapításában és a kezelésben, mely hatalmas előnyt jelent a betegek ápolása és kényelme szempontjából egyaránt.

A teljesen integrált radiográfiai rendszerek elengedhetetlen képfeldolgozó eszközök a sebészek számára, a különböző ortopédiai és traumás műtétek, valamint az érrendszeri és nem érrendszeri kezelések esetében.

Szemészet

Az egészségügyi szakemberek a több formátumú képfeldolgozásnak köszönhetően könnyebben mutathatják be a klinikai eseteket. A két Canon XEED WUX -10 MII orvosi vetítő segítségével kiváló minőségű képeket rögzíthetnek a retináról, és háromdimenziós ábrázolást hozhatnak létre.

A könnyű Canon CR-2 digitális retina-fényképezőgép nem tágítja a pupillát. A készülékbe a Canon EOS digitális SLR-technológiáját építették be, és a retinafelvételekhez használható -15,1 megapixeles digitális fényképezőgéppel együtt speciálisan a szemfenék állapotának rögzítéséhez, dokumentálásához és ábrázolásához alakították ki. A CR-2 támogatja a glaukóma és a szemlencse egyéb rendellenességeinek, valamint olyan állapotoknak a korai felismerését, mint például a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség.

Új orvosi megoldások fejlesztése

A vállalatok közötti kép- és dokumentummegosztó rendszer kereszthivatkozásos információmegosztó platformja mérföldkőnek számít a kórházi informatikai megoldások terén. Összekapcsolja az orvosi információkat és a kimeneti berendezéseket, amellyel információmegosztó platformot hoz létre. A platform segítségével a különböző területeken dolgozó egészségügyi szakemberek gyorsan és könnyedén hozhatnak diagnosztikai döntéseket. A rendszer a Canon kép- és dokumentumfeldolgozó megoldásainak kombinálásával különböző helyekről támogatja a csoportos orvosi ellátást.

A retina-fényképezőgépbe integrált EOS-technológia és a kórházi informatikai rendszer egyaránt szemlélteti a Canon stratégiáját, amelynek fő célja a technológiák összekapcsolása és integrálása a különböző ágazatok és alkalmazások között, minden üzleti területen.

Jövőbeli orvostechnológiai megoldási koncepciók

A Canon a Canon EXPO kiállításon bemutatta jövőbeli orvostechnológiai rendszerét, egy fotoakusztikus diagnosztikai eszközt is, mellyel optikai és ultrahangos technológiák segítségével az emberi testbe lehet betekinteni. A Canon célja, hogy a fotoakusztikus képfeldolgozó technológiák fejlesztésével segítse a mellrák korai felismerését, és a kapcsolódó rosszindulatú elváltozások diagnosztizálását. Az új képdiagnosztikai eszköz sugárzásmentes, és nem igényel invazív beavatkozást. A Canon a kiállításon csak a koncepciót mutatta be, a kereskedelmi forgalomba helyezés időpontját még nem határozta meg.

A Canon 70 éves tapasztalattal rendelkezik az orvosi képalkotás, különösen a radiográfia és a szemészet területén. Ez a szakértelem az optikaikoherencia-tomográfia (Optical Coherence Tomography, OCT) terén vezető OPTOPOL lengyel vállalat felvásárlásával 2010 februárjában tovább erősödött. A retina betegségeinek korai felismerését segítő technológia területén jelentős növekedés várható, hiszen egyre gyakrabban fordulnak elő a retina elváltozásaiból korán felismerhető, a korral és életstílussal kapcsolatos betegségek, mint például a cukorbetegség.

„Az OPTOPOL OCT megoldásai a Canon optikai és képfeldolgozó technológiájával együtt egy újabb lépést jelent azon célunk elérésében, hogy világelsők legyünk az átfogó szemészeti diagnosztikai berendezések fejlesztése terén. Technológiai innovációink előzményeire építve, a Canon továbbra is komoly befektetéseket tervez az orvosi képfeldolgozás területén" – mondta Yoshiyuki Masuko, a Canon Europe orvosi rendszerek részlegének rangidős igazgatója

Canon Medical Systems

A Canon 70 éve újító az orvostechnológiai megoldások területén. Az első orvosi alkalmazás – az 1940-ben bevezetett tuberkulózist szűrő innovatív röntgenalkalmazás – óta a Canon számos világelső eszközt mutatott be a radiográfia és szemészet területén. A kórházi környezetekben, az orvosi és szűrőközpontokban, valamint a szállítható eszközöket igénylő területeken a Canon digitális radiográfiai rendszereinek és szemészeti diagnosztikai berendezéseinek széles választékát használják. A Canon folyamatosan dolgozik a betegápolás, a képminőség, a szállíthatóság, a rugalmasság és a munkafolyamatok javításán.

 www.canon-europe.com/medical.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük