2022.01.27.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vegyes valóság és 4k felbontás: a képalkotás új útjai Canon EXPO kiállításon

4 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44645"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_291.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="63" /></a></span> <p>A Canon Europe a párizsi Canon EXPO kiállításon, közel 8.000 négyzetméteren ismertette az új Canon termékek és képfeldolgozási technológiai koncepciók széles skáláját. Ezek az innovációk formálhatják a képfeldolgozás jövőjét a fogyasztói, professzionális, üzleti és egészségügyi környezetekben egyaránt.</p><p>

 

A Canon Europe a párizsi Canon EXPO kiállításon, közel 8.000 négyzetméteren ismertette az új Canon termékek és képfeldolgozási technológiai koncepciók széles skáláját. Ezek az innovációk formálhatják a képfeldolgozás jövőjét a fogyasztói, professzionális, üzleti és egészségügyi környezetekben egyaránt.

 

A Canon Europe a párizsi Canon EXPO kiállításon, közel 8.000 négyzetméteren ismertette az új Canon termékek és képfeldolgozási technológiai koncepciók széles skáláját. Ezek az innovációk formálhatják a képfeldolgozás jövőjét a fogyasztói, professzionális, üzleti és egészségügyi környezetekben egyaránt.

A Canon megerősítette azon célját, hogy kategóriájukban elsőként fejlesszen elismert termékeket, és a folyamatos innováció történelmére építve új technológiákat mutatott be a képrögzítéstől kezdve a vegyes – fizikai és virtuális – valóságban való interakción át, a digitális radiográfiáig. A Canon továbbá bejelentette, hogy továbbfejleszti szolgáltatásait, és új Tanácsadó szolgáltatások üzletágának elindításával belép a vállalati információ- és adathordozó-kezelés piacára.

A 2010-es párizsi Canon EXPO kiállításon október 12-14. között bemutatott új képfeldolgozási innovációk közül a legfontosabbak:

  • A „képfeldolgozás új perspektívája" zóna – a Canon képfeldolgozó technológiái segítségével egyedülálló betekintést nyújtott a látogatóknak a képek erejébe, akik úgy láthatták a képeket, ahogy eddig még soha – láthatóvá téve a láthatatlant.
  • Többfunkciós fényképezőgép – a kompakt és könnyű fényképezőgép rendkívül magas, 4000 képpontos felbontással támogatja a videók és az állóképek rögzítését. Munkahelyi és professzionális használatra is alkalmas, és egy olyan, újonnan kifejlesztett CMOS-érzékelőt tartalmaz, amely akár másodpercenként 60 képkockás sebességgel teszi lehetővé a videók rögzítését.
  • Interaktív vegyes valóság – a fizikai és virtuális világot valós időben keverve olyan vizuális élmény hozható létre, amelyben a felhasználók nem csupán vizuális térben „láthatják" a képeket, hanem irányíthatják és létre is hozhatják azokat. A Canon vegyes valóság koncepciórendszere egy olyan – beépített videokamerákkal és egy számítógéppel felszerelt -, fejre rögzíthető kijelzőt használ, amely videókat dolgoz fel a fizikai és virtuális valóságok vegyítéséhez.
  • Orvosi képfeldolgozás – új képfeldolgozási innovációk, a Canon első teljesen integrált, alacsony dózisú digitális radiográfiai rendszerétől a szemvizsgálati képfeldolgozó megoldásokig. Így az egészségügyi szakemberek többek között három dimenzióban ábrázolhatják a retinát, hogy gyorsabban és pontosabban diagnosztizálhassák a betegségeket.

„A 2010-es párizsi Canon EXPO izgalmas betekintést nyújtott a Canon jövőképébe, és ezen keresztül abba, hogy hogyan építhetik be az emberek a képfeldolgozó technológiát személyes és munkahelyi életükbe. A képfeldolgozás innovációja a Canon üzleti stratégiájának központi eleme: a kiállításon összehoztuk a Canon jelenét és jövőképét, ezzel is bizonyítva a képek erejét" – mondta Ryoichi Bamba, a Canon európai, közép-keleti és afrikai ágazatának elnök-vezérigazgatója.

A 2010-es párizsi EXPO kiállításon Fujio Mitarai, a Canon Inc. elnök-vezérigazgatója vitaindító beszédében a Canon következő öt évre vonatkozó üzleti stratégiájáról beszélt. E stratégia még jobban megerősíti a Canon globalizációval és sokszínűséggel kapcsolatos, hosszú ideje követett két fő stratégiai irányvonalát.

A párizsi Canon EXPO 2010 egy globális kiállítás, melyet ötévente rendeznek meg a lenyűgöző Grande Halle de la Villette csarnokban, Párizsban. A közel 8.000 négyzetméteres területen a Canon – a „We Speak Image" koncepció jegyében – új otthoni és irodai termékekeit mutatja be, emellett rávilágít, hogy milyen hatással vannak a technológiai innovációk számos új üzleti területre. Ilyen területek a fogyasztói képfeldolgozó termékek, az irodai berendezések, a professzionális képadatkezelés és -továbbítás, a nyomtatóeszközök, az orvosi rendszerek és a biztonsági megoldások.

A Canon EXPO kiállítással kapcsolatos további információkat és videókat az alábbi linken érheti el:

http://blogit.realwire.com/Canon-Unveils-New-Concepts-for-Future-of-Imaging-at-Canon-EXPO-2010-Paris

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük