2022.június.25. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Cél a 15 százalékkal alacsonyabb nyári csúcsfogyasztás

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51605"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_66.thumbnail.jpeg" border="0" width="75" height="100" /></a></span>A Fujitsu Csoport bejelentette energiatakarékossági programjait, amelyeket a Tokyo Electric Power Company és a Tohoku Electric Power szolgáltatási területéhez tartozó irodáiban és üzemeiben valósít meg annak érdekében, hogy a 2011. július-szeptemberi időszakban az előző évihez képest 15 százalékkal csökkentse csúcsfogyasztását.

images 66.thumbnailA Fujitsu Csoport bejelentette energiatakarékossági programjait, amelyeket a Tokyo Electric Power Company és a Tohoku Electric Power szolgáltatási területéhez tartozó irodáiban és üzemeiben valósít meg annak érdekében, hogy a 2011. július-szeptemberi időszakban az előző évihez képest 15 százalékkal csökkentse csúcsfogyasztását.

images 66.thumbnailA Fujitsu Csoport bejelentette energiatakarékossági programjait, amelyeket a Tokyo Electric Power Company és a Tohoku Electric Power szolgáltatási területéhez tartozó irodáiban és üzemeiben valósít meg annak érdekében, hogy a 2011. július-szeptemberi időszakban az előző évihez képest 15 százalékkal csökkentse csúcsfogyasztását.

 

A Fujitsu Csoport főbb energiatakarékossági programjai

 

1. A Fujitsu saját szervereinek áthelyezése

A Kawasaki kutató- és gyártóközpont (Kawasaki város, Kanagawa prefektúra), a Fujitsu Solutions Square (Ota Ward, Tokió) és a Makuhari rendszerlaboratórium (Chiba város, Chiba prefektúra) 10 ezer szerveréből mintegy 3600-at áthelyeznek a Tokyo Electric Power Company és a Tohoku Electric Power szolgáltatási területén kívüli adatközpontokba, vagy átmenetileg felfüggesztik üzemeltetésüket.

 

2. Programok üzemekben és irodákban

A gyártólétesítmények számának csökkentésével és egyes gyártási folyamatok éjszakára ütemezésével a Fujitsu a gyártási ütemterv vagy az ügyfelek működésének zavarása nélkül csökkenti nappali áramfogyasztását. Az intézkedés által érintett létesítmények: Nasu üzem (Ohtawara város, Tochigi prefektúra) és Oyama üzem (Oyama város, Tochigi prefektúra).

 

A Fujitsu korábban megkezdett átfogó energiatakarékossági programjait is folytatja: pl. a liftek és a világítás használatának korlátozása, a klímaberendezések hőmérsékletének korrigálása, a vízmelegítők és hűtőgépek használatának felfüggesztése a saját tulajdonú épületekben és a bérelt irodákban. A Fujitsu a klímaberendezések használatát megfelelő munkahelyi öltözködéssel korlátozó „Cool Biz" programot is meghosszabbítja a május-októberi időszakra.

 

Egyéb intézkedések mellett intelligens csatlakozóaljzatokat1 és a gépet csúcsidőben automatikusan akkumulátor-üzemmódba kapcsoló Peak Shift Control funkciót alkalmaz noteszgépeinél a fogyasztás csökkentése érdekében.

 

A Numazu üzem (Numazu város, Shizuoka prefektúra) energiaellátását csúcsidőben a létesítmény saját generátoráról elégíti ki, ami szintén hozzájárul a 15 százalékos cégszintű energiamegtakarítás eléréséhez.

 

3. Energiamegtakarítás a munkarend megváltoztatásával

A Kawasaki kutató- és gyártóközpont és a Fujitsu Solution Square dolgozói a júliusi és augusztusi csúcsfogyasztási időszakban kapnak meg két olyan munkaszüneti napot, ami egyébként az ősz és a tél folyamán lenne esedékes. E két munkaszüneti napot valamelyik hétvégéhez csatolva mindkét létesítmény leáll egy-egy négynapos hosszú hétvége idejére. A bérelt irodák dolgozói egyhetes nyári szabadságuk megfelelő ütemezésével járulnak hozzá az energiatakarékossághoz. Ezen túlmenően tárgyalások indulnak a szakszervezettel az energiamegtakarítást segítő további munkarendváltoztatásokról.

 

A fenti kezdeményezésekkel párhuzamosan a Fujitsu valós időben láthatóvá teszi az energiafogyasztás alakulását, hogy mindenki figyelemmel tudja kísérni az energiatakarékossági program sikerét és fokozottan ügyeljen a takarékosságra csúcsfogyasztás idején.

 

A fentieken kívül a Fujitsu otthon is energiatakarékosságra ösztönzi dolgozóit és kiemelkedően energiahatékony termékeivel illetve megoldásaival ügyfelei hasonló kezdeményezéseit is támogatja. A Fujitsu mindent megtesz Japán nemzeti szintű energiatakarékossági erőfeszítéseinek sikeréért.

 

Glosszárium és jegyzetek

1 Intelligens csatlakozóaljzat:

Az iparág egyik legkisebb méretű elektromos érzékelőjével ellátott, több eszközt kiszolgáló elektromos csatlakozóaljzat – a Fujitsu Laboratories Limited és a Fujitsu Component Limited fejlesztése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.