2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megkapta a PSZÁF engedélyét a Day One Capital első kockázati tőkealapja

3 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51607"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_377.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="54" /></a></span>Magyarország első angyal-befektetői tőkealapja, a Day One Kockázati Tőkealap I. megkapta a PSZÁF engedélyét. A Straub Elek, Simó György, Molnár András és Kákosy Csaba nevével fémjelzett kockázati tőkealap elsősorban induló, hazai innováció alapú vállalkozásokba kíván fektetni, az informatika, internet, távközlés, energetika és pénzügy területén. A kockázati tőkealap-jegyek az Equilor Befektetési Zrt.-nél lesznek hamarosan jegyezhetőek.<strong> </strong>

image1 377.thumbnailMagyarország első angyal-befektetői tőkealapja, a Day One Kockázati Tőkealap I. megkapta a PSZÁF engedélyét. A Straub Elek, Simó György, Molnár András és Kákosy Csaba nevével fémjelzett kockázati tőkealap elsősorban induló, hazai innováció alapú vállalkozásokba kíván fektetni, az informatika, internet, távközlés, energetika és pénzügy területén. A kockázati tőkealap-jegyek az Equilor Befektetési Zrt.-nél lesznek hamarosan jegyezhetőek.

image1 377.thumbnailMagyarország első angyal-befektetői tőkealapja, a Day One Kockázati Tőkealap I. megkapta a PSZÁF engedélyét. A Straub Elek, Simó György, Molnár András és Kákosy Csaba nevével fémjelzett kockázati tőkealap elsősorban induló, hazai innováció alapú vállalkozásokba kíván fektetni, az informatika, internet, távközlés, energetika és pénzügy területén. A kockázati tőkealap-jegyek az Equilor Befektetési Zrt.-nél lesznek hamarosan jegyezhetőek.

A Day One Capital alapja a nagyobb kockázati tőkealapokkal szemben a vállalkozás életének legkorábbi szakaszában száll be a cégekbe. Kisebb tőkét (jellemzően 20-80 millió forintot) és a tipikus pénzügyi befektetőknél jóval több munkát fektet be, viszont mindezért nagyobb hasznot vár el, mint a hagyományos kockázati tőkealapok. A Day One Capital olyan működési mechanizmusokat alakít ki a megvásárolt társaságok esetében, melyek segítségével azok elindulhatnak a növekedés útján, kialakulhatnak a cégszerű működés keretei és idővel további külső befektetésre, felvásárlásra válnak alkalmassá.

Straub Elek, a Day One Capital Zrt. elnöke elmondta: „Az alapkezelő környezetében számos olyan befektetési lehetőség, induló vállalat van, amely kiemelkedő innovációs ötlettel, komoly piaci lehetőséget hordozó termékkel, vagy szolgáltatással rendelkezik. Jelenleg is folytatunk tárgyalásokat ilyen potenciális befektetési célpontokkal, így az alap indulásakor azonnal elkezdhetjük a tevékenységünket, az alap kezelését."

A Day One Capital kockázati tőkealapjának befektetési jegyeit az Equilor Befektetési Zrt.-nél lehet majd jegyezni. Az alapkezelő elsősorban olyan befektetőkre számít, akik elkötelezettek a tehetség felkarolása, az új érték létrehozása és az innováció iránt és akik maguk is azt a célt tűzték ki, hogy nemzetközileg is versenyképes ötletek alapján már egészen korai fázisban segítsenek új, sikeres cégeket építeni. Az alapkezelő az 5 %-os éves kezelési díj mellett az évi 17% hozam feletti rész után jogosult sikerdíjra. Az alapkezelő alapító partnerei 80 millió Ft-ot fektetnek az első, hat éves futamidejű PSZÁF által felügyelt alapba, amely a tervek szerint minimum 400 millió forintot kezel majd. Az Alapkezelő vezetői a http://www.youtube.com/watch?v=XIA32pNwNZc oldalon elérhető videóban beszélnek az alap indulásáról, céljairól.


www.dayonecapital.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.