Március 14-én, pénteken este a Cimbaliband és a Gypo Circus ad koncertet a Fonóban. A cimbalom Chuck Berry-je, és a magyar Gogol Bordólloként ismert banda, két remek együttes, igazi bulizene, elképesztő energiák!

 

Március 14-én, pénteken este a Cimbaliband és a Gypo Circus ad koncertet a Fonóban. A cimbalom Chuck Berry-je, és a magyar Gogol Bordólloként ismert banda, két remek együttes, igazi bulizene, elképesztő energiák!

 

Cimbaliband

A cimbalom Chuck Berryének igazi bulizenéje! Cimbalom rock'n'roll, ska-ugrós, csibészes cimbalom pop, népi-hip-hop…

A korábbi lemezekkel ellentétben a népzenében jártas Unger Balázs az elmúlt években sikert sikerre halmozó zenekarával ezúttal kizárólag saját szerzeményekből álló albumot hozott létre, amely táplálkozik népzenei gyökerekből, de valódi cimbalom rock and roll "bulizene". A Vidámpark c. lemez (lásd: http://euroastra.hu/node/80935) a Fonó kiadásában jelent meg 2013 tavaszán, azóta számos sikeres koncerten adták elő; és mi sem tudunk szabadulni tőle….igaz, nem is akarunk. Jöjjenek Önök is Olvasóink, hiszen a Vidámpark ugyan bezárt, de a Cimbaliband visszahozza az élményt, hangulatot!

A zenekar:

Szita Eszter – ének

Unger Balázs – cimbalom, ének

Boda Gellért – hegedű, tölcséres hegedű

Lázár Gyula – nagybőgő, basszusgitár

Unger Gergő – gitár, vokál

Horvát Dániel – dob, derbuka, cajon, kanna

Agatics Krunoszláv "Kićo" – harmonika

https://www.facebook.com/cimbaliband?fref=ts

 

Gypo Circus

A magyar Gogol Bordelloként is emlegetik a zenekart, ami az előadásmódot és annak vehemenciáját illetőleg még igaz is lehet. A koncerteken gyakori a cipőbe rakott vonóval való hegedülés és a basszusgitáron cimbalmozás is, a balkáni hangulat pedig adott…

Dinamit a színpadon! Energia, lendület, show…

2011 őszén öt, teljesen más zenei háttérből származó muzsikus megalapította a Gypo Circust.

Az elmúlt években számtalan sikeres koncertet adott a zenekar az országban, mindenhova jókedvet visznek energikus színpadi előadásukkal. Évről-évre olyan nyári fesztiválok névsorát bővítik, mint a Fishing on Orfű, EFOTT, FEZEN, SZIN, Veszprémi utcazene fesztivál, Mesterségek Ünnepe, Magyar Dal Napja. Turnéztak a Ganxsta Zoli és a Fényes Ösvény zenekarral, vendégei voltak a Firkin, és a Punnany Massiff koncertjeinek.

A 2012 derekán szerzői gondozásban megjelent Szabad-e a szerelem című EP lemezükkel idén 13 nótás, bővített változatban találkozhatunk a 1G records kínálatában. Több országos és regionális rádió játsza a felvételeiket, májusban meghívást kaptak a Petőfi Rádió Akusztik című műsorába, szeptemberben pedig elkészítették első videoklipjüket a Feledd és táncolj című dalukhoz.

Dinamikus színpadi jelenlétük, és dallamos, tartalmas szövegcentrikus zenéjük

a kis kluboktól a nagy zenei fesztiválokig megállják a helyüket. Nyomukban a jókedv úgy kerekedik, mint a legtöbb nő szeme, e gyönyörű és finom férfiak láttán.

A zenekar tagai:

Hegyesi András – gitár, ének

Velcsev Dejanov Kosta – gitár, vokál

Sanyi Kecskeméti – basszusgitár, vokál

Muhel Zoltán – dobok, vokál

Szabó János Bence – hegedű

https://www.facebook.com/GypoCircus

 

2015. március 14. (szombat) 20:00

Cimbaliband, Gypo Circus – koncert

Fonó Budai Zeneház

1113 Budapest, Sztregova u. 3.

 

http://www.fono.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük