2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Cimbaliband: Vidámpark – lemezbemutató koncert

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79640"><img class="image image-_original" src="/files/images/cimbal%20(1).jpg" border="0" width="463" height="309" /></a></span>A Budapest Folk Festre jelenik meg a Cimbaliband - szám szerint hetedik - nagylemeze, a Vidámpark. A lemezbemutató koncertre 2014. április 25-én kerül sor a Budapest Folk Festen, a Gödöllői Művészetek Házában.</p> <p> 

A Budapest Folk Festre jelenik meg a Cimbaliband – szám szerint hetedik – nagylemeze, a Vidámpark. A lemezbemutató koncertre 2014. április 25-én kerül sor a Budapest Folk Festen, a Gödöllői Művészetek Házában.

 

A Budapest Folk Festre jelenik meg a Cimbaliband – szám szerint hetedik – nagylemeze, a Vidámpark. A lemezbemutató koncertre 2014. április 25-én kerül sor a Budapest Folk Festen, a Gödöllői Művészetek Házában.

 

A korábbi lemezekkel ellentétben a népzenében jártas Unger Balázs az elmúlt években sikert sikerre halmozó zenekarával ezúttal kizárólag saját szerzeményekből álló albumot hozott létre, amely táplálkozik népzenei gyökerekből, de valódi cimbalom rock and roll "bulizene".

 

A Vidámpark ugyan bezárt, de a Cimbaliband visszahozza az élményt, hangulatot:

"Figyelem Emberek! Megérkezett a Vidámpark! Csak közelebb, csak közelebb, csak tessék és lássék, mindenféle elmét vidító elegy belegy melódiák, apró-cseprő népnevettető és elmeélesítő dallamok lesznek hallhatóak, próbára kerül az ügyesség és szívbéli bátorság, csak tessék és lássék, csak közelebb és közelebb! Lesz itt minden Hölgyeim és Uraim, cimbalmos a vízben, hétköznapi és ünnepi hangulatok, céllövölde, szerelem, romantika, izgalom, és hullámvasút! Csak gyertek, gyertek kicsik és nagyok! Megérkezett a Vidámpark! Csak jöjjenek, csak jöjjenek!"

 

2013 Cimbaliband a Petőfi Rádió Év felfedezettje zenekar.

A Cimbaliband a Petőfi Rádió választott zenekaraként 2013 januárjában képviselte Magyarországot Hollandiában, az európai rádiók "eurovízióján" az EUROSONIC fesztiválon. Az eredményes szereplés után az együttes megkapta a "Petőfi Rádió 2013. év felfedezett zenekara" titulust!

A Cimbaliband és az újságírók által "a cimbalom Chuck Berryje"-nek titulált, Unger Balázs zenekarvezető utazásaik során számtalan országban jártak; mindenhonnan hoztak magukkal egy kis szuvenírt, zene formájában.

"Igazi cimbalom rock'n'roll, érdemes odafigyelni ezekre a magyarokra!"

(Thierry Sartoretti, Vibrations Magazine)

 

A 11 számból álló lemezen közreműködik a Petőfi Rádió tavaly felfedezett hipp-hopp rappere, Halott Pénz, valamint a Fanfara Complexa kiváló szaxofonosa, Bede Péter is.

 

"A népi popos irányban mostanában kimagaslóan a legjobb a Cimbaliband Vidámpark lemeze. Hangszerelésében ez a legnépiesebb: a dobot leszámítva csupa ún. népi hangszer szól. Viszont olyan elsöprő energia van benne, hogy az minden különösebb "fúzió" és egyéb erőlködés nélkül összeegyezteti a népdalos és táncdalfesztiválos dallamokat."

(Rónai András, Quart.hu)

 

Cimbaliband: Vidámpark

1. Vár ránk a világ

2. Úton vagyunk

3. Hullámvasút

4. Aki szeret

5. Hétfő

6. Habiszti Guszti

7. Waltzer

8. Jöjjünk össze

9. Túl a vizen

10. Dúdal

11. Balatoni nyaraló

 

A hangfelvételek 2013-2014-ben készültek a Citysound studióban. Hangmérnök Dióssy D. Ákos.

 

Cimbaliband:

Szita Eszter – ének

Unger Balázs – cimbalom, brácsa, ének

Boda Gellért – hegedű

Lázár Gyula – nagybőgő, basszusgitár

Horváth Dániel – dob, ütőhangszerek

Agatics Krunoszláv – harmonika

Unger Gergő – gitár, ének

Közreműködik: Halott Pénz – rap (8.), Bede Péter – szaxofon (1,2,3,10)

 

2014. április 25. péntek 19.00

Cimbaliband: Vidámpark – lemezbemutató koncert

Gödöllő – Művészetek Háza

 

http://www.cimbaliband.hu

http://www.facebook.com/cimbaliband

http://www.youtube.com/cimbaliband

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.