2023.szeptember.24. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Címvédés a Muravidéki Vágtán

1 perc olvasás

image24_5.jpgIdén harmadik alkalommal került megrendezésre a Nemzeti Vágta Lendvai Előfutama, a Muravidéki Vágta. Ezúttal új helyszínen versenyeztek a muravidéki lovasok és lovaik, Gyertyános adott otthont a rendezvénynek, amit egybekötöttek a gyertyánosi falunapok színes programsorozatával.

 

A Muravidéki Vágta idei bajnoka a címvédő Horváth József és lova, Korax Roven Zsonglőr, Petesháza képviseletében. A dobogó második fokára Bíró József léphetett fel lovával, Fox LS-el Hosszúfaluból, a harmadik helyen pedig a dobronaki Somi Erik és Rita nevű lova futottak be, így ők képviselhetik a muravidéki magyarokat Budapesten.

 

A muravidéki magyarlakta települések versenye mellett lezajlott a szlovén nemzeti futam is, amelynek győztese Matej Grebenjak lett, így ő képviselheti Szlovéniát a budapesti Nemzetközi Futamon.

A versenyek mellett az odalátogatók további programokon vehettek részt a gyertyánosi falunapok keretén belül. Többek között agár-és lovasbemutatók, kézműves vásár, huszársátor, pónilovaglás várta az érdeklődőket, a nap pedig koncertekkel zárult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.