2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Comunidad de Madrid – Madrid tartomány bemutatkozója Budapesten

3 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44087"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Madrid3.thumbnail.jpg" border="0" width="51" height="100" /></a></span> <p>2010. október 7-én Budapestre érkezett az a bemutató-sorozat, melyet a Turismo Madrid és a Turespana szervezett a szakma képviselőinek Varsóban, Prágában és Budapesten.  A workshop során Madrid tartomány turisztikai kínálatát a régió képviselői népszerűsítették a helyi utazásszervezők és utazásközvetítők körében.

 

2010. október 7-én Budapestre érkezett az a bemutató-sorozat, melyet a Turismo Madrid és a Turespana szervezett a szakma képviselőinek Varsóban, Prágában és Budapesten.  A workshop során Madrid tartomány turisztikai kínálatát a régió képviselői népszerűsítették a helyi utazásszervezők és utazásközvetítők körében.

 

2010. október 7-én Budapestre érkezett az a bemutató-sorozat, melyet a Turismo Madrid és a Turespana szervezett a szakma képviselőinek Varsóban, Prágában és Budapesten.  A workshop során Madrid tartomány turisztikai kínálatát a régió képviselői népszerűsítették a helyi utazásszervezők és utazásközvetítők körében.

A három várost érintő bemutató célja Madrid Tartomány turisztikai kínálatának naprakész megismertetése, valamint a közép kelet-európai régióból érkező turisták számának növelése volt.

A spanyol Eurostars szállodalánc némrégiben a Belvárosban, a Kossuth Lajos utcában nyílt budapesti szállodájában október 7.-én a madridi szakmai követek közül számosan képviseltették magukat:  szállodaláncok, utazási irodák, múzeumok stb.  

Egy prezentáció során a szakmai közönség pontos számokat és információkat kapott Madrid város és tartományának turisztikai lehetőségeiről.  Hazánkban maga a Madridi tartomány, mint egység kevésbé közismert, de az elhangzott prezentáció rámutatott, Madrid nevezetessége, érdekességei mellett milyen ragyogó élményeket kínál a főváros köré vont turisztikai kör.  A Prado, a Thyssen-Bornemissa Collection, a Reina Sofia Art Museum a Guernica-val, a királyi palota (Puerta del Sol), a Plaza Mayor, a Szent Izidor templom,  a Tengerészeti Múzeum (Naval Museum), a Plaza de España a Cervantes emlékművel és más érdekes helyek (pl. a Bernabeu Stadion…) Madridon belül egyszerűen és gyorsan elérhetők a jól kiépített madridi metróhálózattal. 

A Madridot övező városok jól megközelíthetők a fővárosból,  179 település őrzi-kínálja a spanyol történelem és kultúra hagyományait;  olyanok, mint San Lorenzo de El Escorial,  a Manzanares-i kastély, az elsőrangú turista látványosságnak tartott Alcala de Henares, a világörökség része Aranjuez a királyi palotával, a festői Chinchon és mások. Jó részük metróval is elérhető.

A budapesti hagyományos szakmai találkozón a résztvevők Victor Enrich mesterszakács tapas (spanyol falatok, borkorcsolya) főző bemutatóján és interaktív tanfolyamán ismerhették meg a Tartomány gasztronómiáját, ill. felfutó

bor-kultúráját.

Az esemény fontos részeként a bécsi Turespana új igazgatója Javier Rodriguez Manas mutatkozott be, aki szeptembertől többek között a lengyel, a cseh és a magyar piacokért is felel.

http://www.tourspain.es/

http://www.tourspain.es/es/Home/ListadoMenu

http://www.eurostarshotels.com/en/home.html

http://www.spain.info/

www.madrid.org/ 

http://www.turismomadrid.es/

www.descubremadrid.com/

www.typicallyspanish.com/news/publish/article_25318.shtml

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük