Csúcstermékek a textiliparban: MEWA törlőkendők

Minden egy jó ötlettel kezdődött, amely mára világelsővé tette a vállalatot. A MEWA újra felhasználható törlőkendő- szolgáltatásának több mint száz évre visszatekintő elve ma már egyet jelent a csúcsminőséggel.

 

Minden egy jó ötlettel kezdődött, amely mára világelsővé tette a vállalatot. A MEWA újra felhasználható törlőkendő- szolgáltatásának több mint száz évre visszatekintő elve ma már egyet jelent a csúcsminőséggel.

 

Minden egy törlőkendővel indult 1908-ban: „kendőt szőni, mosni és cserélni" -ez volt a Hermann Gebauer által megalapított MEWA alapötlete, amely mára a textilszegmens egyik vezetőjévé tette a vállalatot. Legyen szó fémfeldolgozó- vagy nyomdaipari, autóipari vagy forgácsoló üzemekről, műhelyekről: minden iparág minőségi szolgáltatásnyújtásra törekszik. A kívánt eredmény azonban csak precíz munkavégzéssel érhető el. A 2013-ban másodszor is az  „Évszázad márkája" címet elnyert és az ugyanebben az évben „A fenntartható fejlődést leginkább szolgáló németországi termékeket és szolgáltatásokat nyújtó három vállalata"  közt nyilvántartott német MEWA példája bizonyítja, hogy milyen fontos a minőség és a precizitás.

 

A MEWA megteremtette a munkavégzés tökéletesítésének lehetőségeit különböző típusú, minden igényt kielégítő törlőkendőket fejlesztett ki, majd ehhez teljes körű logisztikai rendszert dolgozott ki, amely mind az ügyviteli, mind a szervezési teendőket leveszi ügyfelei válláról.

 

A MEWA törlőkendő-kínálatával minden igénynek eleget tesz, hiszen a különböző felhasználási területeknek megfelelően négy törlőkendőtípussal áll ügyfelei rendelkezésére. Ezeket a 40×40 centiméter méretű, többször használatos textil törlőkendőket különböző színkódokkal látták el. Ezek alapján különítik el a kendőket a MEWA zárt rendszerében aszerint, hogy azok nyomdákból származó, festékkel vagy más vegyi anyaggal telített használt textíliák, vagy a fémmegmunkáló üzemekben forgácsokat összegyűjtött, esetleg az elsősorban az autóiparban keletkező, olajos szennyeződésekkel átitatódott kendők.

Minden törlőkendő a színkódja alapján kerül a speciálisan a textíliák tárolására és szállítására kifejlesztett SaCon biztonsági konténerbe. Ez a légmentesen záródó konténer szintén a színkód-rendszer része, az edény és a fedél színkombinációja jelzi, hogy a konténert melyik típusú törlőkendő tárolására használják, így a törlőkendők a színkód révén biztosan nem keverednek össze.

 

Az 1908-ban alapított és a textilmenedzsment terén piacvezető MEWA már 2009-ben elnyerte „Az évszázad márkái" rangos kitüntetést. Ezt követően a vállalatot 2011-ben a berlini közgazdász professzor, Bernd Venohr által vezetett szakmai zsűri beválasztotta a világpiacon vezető szerepet betöltő német márkák közé, majd 2013-ban a Deutsche Standards kiadó ismét ezt az elismerést adományozta a cégnek, és egyúttal felvette a márkát „Az évszázad márkái – világítótornyok a márkák tengerében" című kiadványba.

2013 novemberében elnyerte a Német Fenntarthatósági Díj Top 3 kitüntetését, ami azt jelenti, hogy "A fenntartható fejlődést leginkább szolgáló németországi termékek és szolgáltatások" kategóriában a legjobb három vállalat között tartják számon. 

A MEWA kínálatát mutatja be a „red dot award: communication design 2012" nevű formatervezési díjjal kitüntetett „Ötlet textilből, ember és környezete számára" című film, amely további filmekkel együtt a www.youtube.com/user/mewade címen található.

 

A MEWA Európa-szerte 42 telephelyen nyújt teljes körű szolgáltatást vállalati partnereinek, akiket munka- és védőruhákkal, törlőkendőkkel, olajfogó és lábtörlő szőnyegekkel, gépalkatrésztisztító berendezésekkel, valamint „World Wide Work by MEWA" márkajelzéssel ellátott munkavédelmi eszközökkel lát el. (lásd: http://euroastra.hu/node/81305)

 

Mintegy 4.700 dolgozójával több mint 170.000 ügyfelet, köztük ipari felhasználót, kereskedelmi vállalatot, műhelyt és vendéglátóipari egységet szolgál ki. A MEWA csoport 2013-ban 555 millió eurós árbevételt ért el.

 

http://www.mewa.hu/tisztitokendok/

www.mewa.hu

A MEWA a Twitteren magyarul: twitter.com/mewa_hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük