2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Digitális Konzultáció és megújuló jogszabályok a sikeres infokommunikációért

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43387"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/NyitraiZsolt.thumbnail.jpg" border="0" width="72" height="100" /></a></span>Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára nyitotta meg az Informatikai Vállalkozások Szövetsége „MENTA 2010 - Sikeres infokommunikáció Magyarország sikerességéért" konferenciáját 2010. szeptember 16-án, Gárdonyban. </p><p> 

nyitraizsolt.thumbnailNyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára nyitotta meg az Informatikai Vállalkozások Szövetsége „MENTA 2010 – Sikeres infokommunikáció Magyarország sikerességéért" konferenciáját 2010. szeptember 16-án, Gárdonyban.

 

nyitraizsolt.thumbnailNyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára nyitotta meg az Informatikai Vállalkozások Szövetsége „MENTA 2010 – Sikeres infokommunikáció Magyarország sikerességéért" konferenciáját 2010. szeptember 16-án, Gárdonyban.

 

Megszólalásában kiemelte, hogy a találkozó része a kormányzati ágazati stratégia alappilléreit meghatározó társadalmi vitának, a Digitális Konzultáció érdemi egyeztetési lehetőséget biztosító folyamatának. A szakminisztérium az elektronikus hírközlés jogszabályi hátterének uniós jogharmonizációs elemeket tartalmazó megújításában is számít a szakmai szervezetek, piaci szereplők véleményére.

Az államtitkár beszédében jelezte: az új kormány tisztában van a szektor teljesítőképességével, GDP-arányos gazdasági mutatóival. Komoly lehetőséget lát arra, hogy pozitív ösztönzők bevezetésével és a bürokratikus akadályok lebontásával az ágazat a magyar gazdaság, a szolgáltatási szektor motorjává váljon. Ezen az úton teremthető még több munkahely az infokommunikációban, így válnak képessé az informatikai vállalatok újabb foglalkoztatottak, további magasan képzett munkaerő alkalmazására – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

E célok érdekében a tárca szakemberei végrehajtható, korszerű és a hazai adottságokhoz illeszkedő ágazati stratégiát készítenek elő, megalkotva a következő évek cselekvési tervét. E koncepciónak eléggé rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy megfeleljen az iparág általános fejlődési trendjének és ütemének, és ne legyen kitéve a gyors elavulás veszélyének. A szaktárca a Digitális Konzultáció keretében a stratégiaformálásba bevonja a civil szereplőket és a legtágabban értelmezett szakmai közeget.

Nyitrai Zsolt bejelentette, hogy a minisztérium az elmúlt hetekben hozzálátott az elektronikus hírközlés jogszabályi hátterének áttekintéséhez, stratégiai szempontokat tükröző felülvizsgálatához, a tavaly elfogadott uniós irányelvek meghonosításának kidolgozásához. Az átfogó módosításra azért van szükség, hogy Magyarország lépést tudjon tartani a technológiai és piaci fejlődéssel, lehetőség nyíljon az újgenerációs hálózatok beruházás-ösztönzésére, egységesüljenek a frekvenciagazdálkodásra vonatkozó szabályok, kellőképpen érvényesüljenek a fogyasztóvédelemi szempontok és a fogyatékkal élők jogai. A 2003-ban elfogadott elektronikus hírközlésről szóló törvény és végrehajtási rendeletei az elmúlt hét év jogalkalmazási tapasztalatai tükrében is megérettek a módosításra.

A szaktárca számít az iparági szereplők széleskörű, aktív részvételére a jogszabályok megújításában, ezért október folyamán több tematikus konzultációt tart az érdekeltek véleményének megismerése és becsatornázása céljából.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.