– Rossz kedved van?

– Uncsi az egész, szeretnék táncolni, de nincs kivel.

– Rossz kedved van?

– Uncsi az egész, szeretnék táncolni, de nincs kivel.

– Az a fickó a hátsó asztalnál úgy néz rád, hogy kiguvad a szeme.

– Menj már, a kisöcsém lehetne.

– De nem a kisöcséd! Legalább bólints oda.

– Nem és nem. És olyan pasira vágyom, mint Daniel Radcliffe. Magas, sportos, jóképű és erős.

– Hát ilyen nincs, a legtöbb körülöttünk nyüzsgő pasi nyeszlett.

– Még ezt is el tudnám fogadni, de legyen legalább jómódú. Villalakás, Porsche, ilyesmi. És ha egy Michelin-csillagos falodába akarok vacsorázni, ne fürkéssze az étlap és az itallap jobboldalát

– Én csak olyanokkal találkozom, akik nyeszlettek és szegények.

– Őszintén szólva még ez sem lenne kizáró ok. A pénz nem minden. És nem is boldogít, mondják a gazdagok. De legyen jó humorú, szórakoztató, szellemes társalgó. Végtére is ha megállapodunk egymás mellett, akkor sokat leszünk kettesben.

– Én ismerek egy szimpatikus ürgét, aki korban hozzánk illő, de csenevész, soha nincs pénze, unalmas, és butuska.

– Még ezt is el tudnám fogadni, ha szexuális fenomén lenne, aki éjjel-nappal készen állna velem szerelmes csatákra a legelképesztőbb variációkban.

– Ilyen is létezik. Majdnem. Ismerek valakit, aki társra vágyik már hosszú idő óta. De az illető nyamvadt, csóró, bamba, fantáziátlan és Viagrát szed, de az se nagyon jön be neki.

– Tudod mit, a legértékesebb férfi tulajdonság a hűség. Aki nem néz rá más nőre véletlenül sem, mert én vagyok számára legfontosabb a világon. Az ilyenért tűzbe mennék.

– És ha még az előbb felsoroltak mellett csapodár is?

– Akkor legyenek jó összeköttetései, vezérigazgató nagybácsi, önkormányzati ingatlanok felett diszponáló, aki be tud juttatni egy felügyelő bizottságba, vagy bróker, aki hasznos tippeket tud.

– És ha nincs ilyen a láthatáron?

– Akkor legyen sikeres közéleti szereplő, aki nap mint nap látható a tévé csatornákon, a bulvár lapokban, szerepel a külföldi orgánumokban, magas kitüntetéseket kap.

– De valld be, mit mondanál, ha csúnya, sportpályát sosem látott, szegény mint a templom egere, olyan unalmas, mint egy parlamenti közvetítés, raccsol, hebeg, az ágyban három perc alatt kimerül, ennek ellenére folyton hűtlenkedni próbál, sem utódja, sem boldog őse, sem rokona, sem ismerőse senkinek, a közéleti szereplésre pedig allergiás.

– Hát ha egyik sem, akkor legalább vegyen el feleségül. És most kérjünk még egy Manhattan- koktélt, ha már itt a bárpultnál ücsörgünk.

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük