Canon X Mark 1Canon X Mark 1 

A Canon X Mark 1, a Canon első, teljesen napenergiával működő számológépe iF Product Desing Award 2011 díjat nyert irodai és üzleti kategóriában.

 

Canon X Mark 1Canon X Mark 1 

A Canon X Mark 1, a Canon első, teljesen napenergiával működő számológépe iF Product Desing Award 2011 díjat nyert irodai és üzleti kategóriában.

 

 Az elismerésre – amely 1953 óta egyet jelent a kiemelkedő formatervezéssel – idén 43 országból 1121 versenyző 2756 termékkel pályázott. A díjra jelölt készülékeknek számos szempontnak kellett megfelelniük: többek között a minőségi dizájn, az anyagválasztás, az innováció, a környezeti hatás, az ergonómiai kialakítás, valamint a funkcionalitás követelményének.

A németországi International Forum Design által szervezett iF Product Design Award elismerést – mely a világ egyik legfontosabb formatervezési díja – egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri ítéli oda a legjobbaknak. A versenyre számos kategóriában – többek között szabadidő és életmód, távközlés, bútor és lakástextil vagy speciális járművek – lehet jelentkezni. A zsűri évente díjazza azokat az innovatív termékeket, melyek találékonyan egyesítik a funkcionalitást, a praktikus használattal, és az esztétikus kialakítással.

AZ X Mark 1 számológép kijelzője a Canon prizmalencsék anyagának maradékából készült, így elem nélkül, kizárólag napenergiával működik. A 12 helyiértékes számológép stílusban, hatékonyságban és környezettudatosságban egyaránt újdonságot jelent a számológépek piacán. A páratlan stílusról a csillogó fehér vagy fekete szín, az alumínium alsó ház, a vékony áramvonalas test és a belső döntésű kijelző gondoskodik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük