A Qatar Airways üzemelteti a világ első Prémium kategóriájú terminálját a Dohai Nemzetközi Repülőtéren. Az első és az üzleti osztály utasai úgy jelentkezhetnek be, mint egy szállodai recepciónál, emellett vendéglátóhelyek széles skálája, exkluzív vásárlóhelyek és üzleti létesítmények várják őket, gyógyfürdő-kezelések, jacuzzik és szaunák kizárólag az első osztályon utazók számára.

 

A Qatar Airways üzemelteti a világ első Prémium kategóriájú terminálját a Dohai Nemzetközi Repülőtéren. Az első és az üzleti osztály utasai úgy jelentkezhetnek be, mint egy szállodai recepciónál, emellett vendéglátóhelyek széles skálája, exkluzív vásárlóhelyek és üzleti létesítmények várják őket, gyógyfürdő-kezelések, jacuzzik és szaunák kizárólag az első osztályon utazók számára.


Nemzetközi légi szállítóként történő debütálása óta a Qatar Airways légitársaság mindig is az iparág újítója volt, és már az első naptól kezdve a „világ legjobbja" elismerésekben részesült, ami nem kis teljesítmény egy fiatal légitársaságtól. A Dohai Nemzetközi Repülőtéren csaknem 100 millió dollárból megépített, a világ első, kizárólagosan az üzleti és az első osztályon utazókat kiszolgáló utas-terminállal a Qatar Airways Prémium Terminálja iparági vezető szerepre tört.

A mindössze kilenc hónap alatt felépült, 10000 négyzetméter alapterületű, derűs légkört árasztó szökőkutakkal ellátott Prémium Terminál különféle kényelmi szolgáltatásokat kínál, így például a szállodai recepcióhoz hasonló, székben ülve történő bejelentkezés lehetőségét, vámmentes üzleteket, konferenciatermeket, gyermekmegőrzőt és játszóházat, gyógyfürdő-kezeléseket, szauna és jacuzzi használatot, valamint elegáns éttermek széles választékát.

 A 2006 novemberében, nem sokkal a Dohában megrendezett 15. Ázsiai Játékok kezdete előtt megnyitott Prémium Terminál már működésének első évében díjesővel büszkélkedhetett. A létesítményt 2009-ben kibővítették, így most mintegy 80 %-kal több ülőhely áll az utasok rendelkezésére a Prémium Terminál üzleti osztály részében.

2007-ben, abban az évben, amikor a Qatar Airways fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte, a Prémium Terminál bekerült a világ legjobb három prémium kategóriás váróterme közé a Skytrax, repülésügyi felügyeleti hatóság auditja alapján.

Az innovatív Prémium Terminál létesítményei a legmagasabb szintű kényelmet és magas színvonalú vendéglátást biztosítanak a Qatar Airways leghűségesebb utasai számára a fedélzetre felszállást megelőzően.

A hét minden napján éjjel-nappal nyitva tartó Prémium Terminál, ahonnan a Qatar Airways utasai stílusosan kezdhetik meg nemzetközi utazásukat, nemcsak a régió, hanem az egész világ számára is mérceként szolgál. A Terminálban található létesítmények különféle kényelmi szolgáltatásokkal állnak a Qatar Airways járataival Dohából induló, vagy a katari fővárosban átszálló első és üzleti osztályon utazók rendelkezésére.

Attól a pillanattól kezdve, hogy belépnek a Prémium Terminálba, ahol egy recepciós fogadja őket, az utasoknak gondtalan, emlékezetes időtöltésben lehet részük. Lazíthatnak, kikapcsolódhatnak, és vásárolhatnak, mielőtt felszállnának a díjnyertes légitársaság számos nemzetközi célállomásra induló járatainak egyikére.

Az új létesítményben több mint 150 vendéglátó-ipari szakember gondoskodik az utasok kiszolgálásáról.
A Prémium Terminál legfontosabb jellemzői és szolgáltatásai:

 • A belső tér szerves részét képezi egy átrium és több szökőkút
 • Kizárólag az első és az üzleti osztályon utazókat fogadó bejelentkező pultok
 • Az utasokat a bejelentkezés előtt recepciós fogadja
 • A kézipoggyásszal érkező utasok számára önkiszolgáló bejelentkező kioszkok állnak rendelkezésre
 • Külön e-kapuk gyorsítják a bevándorlással kapcsolatos formaságok intézését
 • Kizárólag az első és az üzleti osztály utasait fogadó várótermek
 • Elegáns éttermek hideg és meleg arab ételek, valamint a nemzetközi konyha remekeinek széles választékával

• Piacvezető nemzetközi márkákat árusító vámmentes üzletek 500 négyzetméteren

 • Gyógyfürdő, jacuzzi és szauna, ahol az utasok az utazás előtt lazíthatnak és kikapcsolódhatnak
 • Masszázsszobák
 • Zuhanyzók és mosdók
 • Játszóház és gyermekmegőrző
 • Konferenciatermek és tárgyalók
 • Üzleti szolgáltató központ titkári szolgáltatással
 • Ingyenes internet-hozzáférést biztosító állomások
 • Szimulátor és Sony PlayStation játékok
 • Imaszobák férfiak és nők számára
 • 24 órán át nyitva tartó egészségügyi központ
 • Öt beszállókapu

A Dohai Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Qatar Airways működteti a Prémium Terminált is. Az indulási főépület előtt elhelyezkedő Prémium Terminál könnyen megközelíthető, az utasok számára pedig bőséges parkolóhely áll rendelkezésre.

Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója szerint: "Az utasok minden elvárását kielégítő Prémium Terminállal újabb lépést tettünk előre. Az innovatív létesítmény valóban egyedülálló a maga nemében. Az új környezetben a Qatar Airways első és üzleti osztályának utazói a kifejezetten a számukra kialakított exkluzív területen lazíthatnak, és élvezhetik a terminál minden kényelmi szolgáltatását, mielőtt felszállnának a repülőgépükre. A terminál kialakításakor vendégváró légkör megteremtésére törekedtünk, ahol az utasok kikapcsolódhatnak, és élvezhetik a rendelkezésükre álló kényelmi szolgáltatásokat, mint a gyógyfürdőt, a jacuzzit, a szaunát, a csodálatos vámmentes üzleteket, mindezt a fantasztikus szökőkutak által teremtett lenyűgöző környezetben."
"Az üzletemberek számára audio-vizuális eszközökkel felszerelt konferenciatermek és tárgyalók állnak rendelkezésre titkári szolgáltatással együtt. A termek és a tárgyalók érkezési sorrendben vehetők igénybe. A létesítményben számos számítógép is található ingyenes internet hozzáféréssel."

A Prémium Terminált a Qatar Airways kódmegosztással üzemeltetett járatain utazó prémium utasok vehetik igénybe. Az első és az üzleti osztály utasaival együtt a turista osztályon utazó gyermekek és dadák is bejelentkezhetnek a Terminálon, és használhatják a kijelölt területeket.

A Qatar Airways a világ egyik leggyorsabban fejlődő légitársasága, amely több mint 90 üzleti és turista fővárosba indít járatokat Európa, Közel-Kelet, Afrika, az Ázsia – Csendes-óceáni térség, Dél-Ázsia, Észak- és Dél-Amerika területére több mint 90 repülőgépből álló korszerű flottájával. A Qatar Airways két éven belül új helyre, az Új Dohai Nemzetközi Repülőtérre költözik, amikor a tervek szerint elkészül a több milliárd dolláros projekt első fázisa.
Akbar Al Baker vezérigazgatónak vitathatatlan érdeme volt abban, hogy a Qatar Airways napjaink egyik leggyorsabban fejlődő, világszerte elismert légitársaságává váljon.

Akbar Al Baker Dohában született, közgazdaságtanból és kereskedelemből diplomázott, majd a Polgári Repülésügyi Igazgatóságnál töltött be különböző pozíciókat, mielőtt 1997-ben a Qatar Airways vezérigazgatója lett. A Qatar Airways, amely Al Baker kinevezését megelőzően mindössze négy repülőgépet üzemeltetett a régióban, az elmúlt évtizedben folyamatosan bővült a vezérigazgató irányítása alatt. A légitársaság jelenleg hat kontinens több mint 90 célállomására indít járatokat. Akbar Al Baker irányítja az új Dohai Nemzetközi Repülőtér építését is. A rendkívül motivált Akbar Al Baker több mint 25 éve sikeres üzletember Dohában, pilótaengedéllyel is rendelkezik, emellett a Qatar nemzeti légitársaság több divíziójának is a vezérigazgatója.

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük