Május 6-án debütál a Pillanatfelvétel c. előadás, mely a Lepkegyűjtő Produkció bemutató előadása az Átrium Film-Színházzal együttműködésben. Pokorny Lia haditudósító lesz. A Pillanatfelvétel Brooklynban játszódik, napjainkban.

 

Május 6-án debütál a Pillanatfelvétel c. előadás, mely a Lepkegyűjtő Produkció bemutató előadása az Átrium Film-Színházzal együttműködésben. Pokorny Lia haditudósító lesz. A Pillanatfelvétel Brooklynban játszódik, napjainkban.

 

A főszereplőnő, Sarah (Pokorny Lia) elismert, sikeres, jó nevű fotóriporter, aki az iraki háborúból való tudósítás során súlyos balesetet szenved. A darab róla, párjáról Jamesről (Bereczki Zoltán), közeli barátjukról Richardról (Seress Zoltán) és annak ifjú szerelméről, Mandyről (Földes Eszter) szól. Amellett, hogy nagyon fontos és aktuális kérdéseket vet fel, leginkább az emberi kapcsolatokról mesél. Elgondolkodtat, megnevettet és könnyeket csal a néző szemébe.

 

Elgondolkodtató, sajnálatosan aktuális kérdéseket feszegető színdarab a Pillanatfelvétel, amelynek főszereplőnője Pokorny Lia. A színésznő egy közel-keleti háborúban súlyosan sérült fotóst alakít, akinek nem csak testi sebeivel, de a morális felelősség kérdésével is meg kell küzdenie. A darab férfi főszereplője és társproducere Bereczki Zoltán, a további szerepekben Földes Eszter és Seress Zoltán láthatóak majd.

 

A Lepkegyűjtő Produkció 2015-ben alakult, első kőszínházi előadásuk a Centrál Színházban, eddig 50 alkalommal, teltház előtt játszott A Lepkegyűjtő című thriller. Idei premierjük egy magyarországi ősbemutató, Donald Margulies hat évvel ezelőtt, a Broadway-n színpadra állított nagysikerű darabja, a Pillanatfelvétel. Az amerikai előadásban olyan hírességek szerepeltek, mint Laura Linney, Brian d'Arcy James, Alicia Silverstone, Christina Ricci, David Harbour. A produkció  hatalmas siker volt és mind a közönség (Broadway.com közönségdíj), mind szakma elismeréseit (Tony Award) is elnyerte a tengerentúlon.

 

A budapesti produkció a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével jön létre, a Lepkegyűjtő Produkció és az Átrium Film-Színház együttműködésében. A szövegkönyvet Zöldi Gergely fordította, a jelmezeket Holdampf Linda jegyzi, a díszlet Horgas Péter munkája, a rendező Horgas Ádám.

 

A Lepkegyűjtő Produkció bemutatja az Átrium Film-Színház együttműködésében

2016. május 6. 19 óra – Premier

Donald Margulies: Pillanatfelvétel

Fordította: Zöldi Gergely

Szereplők:

Sarah Goodwin: Pokorny Lia

James Dodd: Bereczki Zoltán

Richard Ehrlich: Seress Zoltán

Mandy Bloom            : Földes Eszter

Maszk: Rausch Bernadett, zene, video: Horgas Ádám

Díszlettervező: Horgas Péter, jelmez: Holdampf Linda

Rendező munkatársa: Kántor Nóra

Rendező: Horgas Ádám

 

Átrium Film-Színház

Budapest, Margit krt. 55.

 

http://www.atriumfilmszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük