2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Dr. Papp István Csongor: Szeretve lenni

2 perc olvasás

image37.jpgA könyv nem kerül a polcomra, ahol nem találom meg hanem ágyam mellett tartom és időnként bele fogok olvasni.Dr. Papp István könyvében az első, ami igen ritka és magával ragadó benne, hogy egyszerűen beszél, nem magyaráz, nem okoskodik, csak tanít. De úgy, hogy észre sem venni.

Méltatását Biró László Püspök atya a könyv hátoldalán megjelent recenziójával kezdem.

” A család az a hely, amely leginkább közvetíti az értékeket, amelyek összetartják a társadalmat erősítik annak minőségét , a társadalom helyettesíthetetlen erőforrása. A családot  nem lehet összemosni semmilyen együttélési formával.

Óriási felelősségünk, hogy fiataljaink megfelelő segítséget kaphassanak ezen a téren. A házas és családi kapcsolatainkat nem szabad kiszolgáltatnunk napi munkáinknak, stresszeinknek.

Nagy szükségünk van tisztánlátásra, vezetésre, világos cselekvési irányra.

A kétszeresen özvegy orvos, ifjúság pszichiáter-neurológus, pszichoterapeuta, igazságügyi  orvosszakértő gazdag élettapasztalatát, irodalmi műveltségét szeretné megosztani olvasóival, hogy így szolgálja embertársai boldogságát, nemzetünk megújulását.”

Dr. Papp István Csongor 150 oldalas könyve 2 fejezetből 1 Függelékből  60 alfejezetből áll ezen kívűl tartalmaz Epilógust, Köszönetnyilvánítást, Idézett irodalom jegyzéket, Rajzokat, Verset.

A fejezetek címei

 A világ megismerése gyermekként

A házastársak, tartósan együtt élők elhidegülésének keletkezése és legyőzése

A következőkben a 2014 márciusában vele készített interjú egyik kérdésére adott válaszát idézem.

Gondolkodik -e a szerző a téma további kidolgozásán?

A válaszom igen. Most is rész munka időben dolgozom. Teszem azt azért, hogy friss anyagot kapjak a betegektől a következő könyvem megírásához. Az érdekel, hogy a mai felgyorsult világ negatív hatásait  hogyan tudják ellensúlyozni a szeretettel és ” szakmai tudással” felvértezett párok..

Remélem, egészségem lehetővé teszi ezt a tervem véghezvitelét. A munka közel fele már nyers formában készen áll.Elolvasván ” tudós” barátom második könyvét amely még jobban tetszett ,mint az első javaslom fogjon hozzá a harmadikhoz!

 image35_1.jpg

  Dr Papp István Csongor

       Szeretve lenni

Nő és férfi kapcsolatának kultúrája

     Megjelenés: 2017. Magánkiadás

      Méretek: 144X 204X 12   

      Sokszorosítás: Böcz Nyomda

      ISBN 978-615-00 0336-8

       Oldalszám: 150 oldal

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.