2013. október 10-én bemutató az ÁTRIUM FILM-SZÍNHÁZ-ban. Radnai Márk rendezésében a 011 Alkotócsoport: DROSZT – párhuzamos történetek bemutatójára kerül sor.

 

2013. október 10-én bemutató az ÁTRIUM FILM-SZÍNHÁZ-ban. Radnai Márk rendezésében a 011 Alkotócsoport: DROSZT – párhuzamos történetek bemutatójára kerül sor.

 

A Droszt címet viselő előadás egy éjszaka történetét meséli el. Egy budapesti éjszakán, négy taxis autójában utazunk, ahol különböző, egymástól független emberrel ismerkedünk meg. Egy közös van bennük: mindenki valahova megy és valahonnan jön. A két esemény között ülnek az autóban. Nem tudjuk pontosan kik ezek az emberek. Egy megadott tér és egy magadott idő. Egy szolgáltatás, amit ha sürget az idő, igénybe veszünk. Egymásnak ismeretlen emberek utaznak együtt, ismeretlen múlttal és jövővel. Többnyire sohasem találkoznak újra. Az utasok életének csak egy pici szeletét látjuk, amiből csak következtethetünk, hogy kik is ők valójában.

 

Egy a fontos:  az út során köztük kialakuló kapcsolat. Aztán a szálak egyszer csak összeérnek, és a kezdetét veszi az őrület.  Egy fikciós, meseszerű, abszurd játék a taxizásról, amiben elrugaszkodunk a valóságtól.

 

Szereplők:

Adilov Alim, Adilov Amon, Adilov Ilham, Bán Bálint, Bárnai Péter, Bata Éva, Biszak Áron, Dömök Edina, Farquar Anna, Gosztonyi Csaba, Kispál Zoltán, Kovács Ádám, Kövesi József, Németh Ágnes, Siflis Anna, Tolnai Klári, Varga Virág

Rendező: Radnai Márk

 

Az előadás a 2013-as Titánium Színházi Szemle Átrium-díjasa volt.

Támogatók: Polgár Krisztina Emlékalap, FÜGE, NKA, Libri Media

 

„A 011 Alkotócsoport 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy fiatal színházi és filmes alkotók egyéb fő tevékenységük mellett összeálljanak és önállóan hozzanak létre produkciókat.

2011-ben mutatták be Quentin Tarantino Reservoir Dogs című filmjének színházi adaptációját, melyet a színészekkel közösen írtak.

A Zsámbéki Nyári Fesztiválon való sikeres szereplés után meghívást kaptak a fővárosi Bárka Színházba, ahol műsorra tűzték az előadásukat.

Az előadásaikat költségvetés hiányában az alkotók saját erőből finanszírozták."

 

2013. október 10. 19:00

DROSZT – párhuzamos történetek

ÁTRIUM FILM-SZÍNHÁZ

1024 Budapest, Margit krt. 55.

 

http://atriumfilmszinhaz.hu/

https://www.facebook.com/011csoport

http://www.youtube.com/watch?v=8MVdckqHpe4

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük