2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Duplájára nőtt a dataHome szerverközpont

2 min read
 <span class="inline left"><a href="/node/9162"><img class="image thumbnail" src="/files/images/logodatanet.thumbnail.gif" border="0" alt="http://home.datanet.hu/" title="http://home.datanet.hu/" width="95" height="100" /></a><span style="width: 93px" class="caption"><strong><a href="http://home.datanet.hu/">http://home.datanet.hu/</a> </strong></span></span><p>A GTS-Datanet, több mint 200 négyzetméterrel bővítette budaörsi szervertermét, és ezzel megduplázta a dataHome Szerverközpont kapacitását. A 400 millió forintos beruházással kialakított új létesítmény 1000 szerver kiszolgálására alkalmas.</p><p>

 http://home.datanet.hu/http://home.datanet.hu/

A GTS-Datanet, több mint 200 négyzetméterrel bővítette budaörsi szervertermét, és ezzel megduplázta a dataHome Szerverközpont kapacitását. A 400 millió forintos beruházással kialakított új létesítmény 1000 szerver kiszolgálására alkalmas.

 http://home.datanet.hu/http://home.datanet.hu/

A GTS-Datanet, több mint 200 négyzetméterrel bővítette budaörsi szervertermét, és ezzel megduplázta a dataHome Szerverközpont kapacitását. A 400 millió forintos beruházással kialakított új létesítmény 1000 szerver kiszolgálására alkalmas.

A dataHome Szerverközpont 2003 óta kínál szerverhoszting- és kollokációs szolgáltatásokat 80 és 100 négyzetméteres budapesti és budaörsi szervertermeiben; a cég által hosztolt szerverek száma 2007 végére elérte az ezret. A budaörsi szerverterem több mint 200 négyzetméteres bővítésével a GTS-Datanet által hosztolt szerverek száma rövid időn belül kétszeresére nőhet.

A dataHome Szerverközpont elsősorban a kis- és középvállalkozások igényeinek kielégítésére specializálódott, akik számára kiemelten fontos a rugalmas, ügyfélközpontú kiszolgálás. A létesítményben az egyszerű, polcos gépek és a redundáns, nagy teljesítményű, rack szekrénybe szerelhető szerverek egyaránt elhelyezhetők. A létesítmény extrém tömegű eszközöket is képes befogadni: a gépterem terhelhetősége négyzetméterenként 3000 kg.

A dataHome kibővített budaörsi központja 2X10 Gigabit/s belföldi sávszélességet kínál, a nemzetközi sávszélesség pedig eléri a 2X5 Gigabit/s-ot. A szerverközpont folyamatos áramellátásáról a városi hálózat mellett szükség esetén N+1 konfigurációjú redundáns dízelgenerátorok és nagy teljesítményű, online üzemű UPS rendszerek gondoskodnak.

A szerverek biztonságát állandó, 7X24 órás operátori felügyelet, naplózott elektronikus beléptető rendszer, zárt láncú kamerarendszer, extrém teljesítményű, többszörösen redundáns klímaberendezés, valamint környezetbarát, az emberi életre és a védendő berendezésekre veszélytelen tűzvédelmi rendszer biztosítja. Az ügyfelek kényelmét ingyenes, őrzött parkoló szolgálja.

„A szerverhoszting piac az elmúlt években dinamikusan nőtt Magyarországon, és várakozásaink szerint ez a tendencia a következő két-három évben  folytatódni fog" – mondta el Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója. „A kereslet növekedésétől függően dataHome szerverközpont a jövőben akár több száz négyzetméterrel is tovább bővíthető" – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük