2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

E-mail felhők Florida kék egén – modern, olcsóbb közigazgatási levelezőrendszer a Xeroxtól

3 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53445"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/fejjhok.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="72" /></a></span>Az amerikai Florida állam a várakozások szerint 15 millió dollárt takarít meg azzal, hogy egységes <u><a href="https://mail.datanet.hu/Redirect/www.acs-inc.com/government-it-services/enterprise-email-services.aspx" target="_blank">elektronikus levelezési rendszert</a></u> vezet be összes közigazgatási hivatalában. A Xerox leányvállalataként működő, információtechnológiai szolgáltatásokat kínáló ACS megoldása a mostanáig működő harminc különböző típusú e-mailszolgáltatási rendszert váltja fel. </p><p> 

Az amerikai Florida állam a várakozások szerint 15 millió dollárt takarít meg azzal, hogy egységes elektronikus levelezési rendszert vezet be összes közigazgatási hivatalában. A Xerox leányvállalataként működő, információtechnológiai szolgáltatásokat kínáló ACS megoldása a mostanáig működő harminc különböző típusú e-mailszolgáltatási rendszert váltja fel.

 

Az amerikai Florida állam a várakozások szerint 15 millió dollárt takarít meg azzal, hogy egységes elektronikus levelezési rendszert vezet be összes közigazgatási hivatalában. A Xerox leányvállalataként működő, információtechnológiai szolgáltatásokat kínáló ACS megoldása a mostanáig működő harminc különböző típusú e-mailszolgáltatási rendszert váltja fel.

 

Az állam először vett igénybe egységes rendszert az e-mail forgalom lebonyolítására, valamint keresett megoldást a privát felhőalapú e-mailezésre a Microsoft Exchange 2010-en keresztül. A szerverszoftver megfelelő biztonságot garantál az egészségügyi, illetve igazságügyi információs szolgálattal való kompatibilitáshoz, skálázhatósága révén pedig valamennyi helyi közigazgatási szerv számára elérhetővé teheti a megoldást.

„Az egységes levelezési rendszerrel az állam közigazgatási szervei hatékonyabban, kényelmesebben és átláthatóbban dolgozhatnak és működhetnek együtt, ráadásul a rendszer fenntartása is kisebb terhet ró az adófizetőkre" – mondta el David Taylor, Florida állam informatikai ügyekért felelős vezetője.

Az ACS többek részt vesz az állami dolgozók és intézmények rendszerátállításában, segíti az archiválási, keresési feladatokat, valamint támogatást nyújt a mobileszközök használatában, a biztonsági menedzsmentben, vagy éppen a katasztrófák utáni helyreállítási munkák alkalmával.

"Biztosak vagyunk abban, hogy Florida állammal való együttműködésünkkel az Egyesült Államok egyik legmodernebb elektronikus levelezési szolgáltatását építjük ki" – mondta el Joseph Doherty az ACS vezérigazgatója. „A rendszer jó példája annak, hogy megoldásainkkal hogyan tudjuk növelni a kormányzati intézmények hatékonyságát, és szolgáltatásaik minőségét."

Szerkesztőségünk megjegyzése:

Nem biztos, hogy az a megoldás – legyen bármilyen kiváló is – egy biztonság tudatos másik kormány számára megvásárolható és alkalmazható. Ugyanis mely nem USA kormány örülne, ha teljes belső levelezéséhez az amerikai hírszerzés hozzáférne?  A szintén Cloud alapú Microsoft programokról tudjuk, hogy azokhoz az USA-nak hozzáférése van – természetesen a terrorizmus elleni harc jegyében –  akkor hogyan lenne ez másként akkor, ha egy amerikai vállalat hasonló rendszerű szoftverrel lép ki a piacra, amelye kulcsfontosságú információkat továbbit?

Pusztán abból az okből nem lehet azon gondolkodni, hogy ez mondjuk a magya vagy bármilyen nem amerikai közigazgatás modernizálására használjuk fel, hogy nem tudjuk megteremteni az adatbiztonságnak azon szintű garamciáit amelyek az adatvédelmet biztosítanák a fejlesztő/forgalomba hozó ország "Illetékes" szervei felől. Éppen ezért itt még a nemzeti és a nyilt kódó fejlesztések előnye, amennyiben az adatbiztonság eldődleges, behozhatatlan.

Az USA számára ez a rendszer megoldást hozhat. De nem az USA-n kívüli országok számára a fenntebb említett megfontolásokból. Már ez is hatalmas piac. Különben az egymástól elszeparált rendszerek ilyen esetben bár bonyolítják a használatot, de értelmesen alkalmazva (ez sajnos ritka az államigazgatásban és a katonai szektorban, de növelik a benne szállított információkat és szegmentálhatókká tesik az információ szivárgás esetén a rendszereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.