Az E.ON Földgáz Zrt.  „Tiszta energia" címmel megrendezett művészeti pályázata elérkezett a díjak átadásához, 2007.december 13-án  sor került az ünnepélyes díjkiosztóra. 

Az E.ON Földgáz Zrt.  „Tiszta energia" címmel megrendezett művészeti pályázata elérkezett a díjak átadásához, 2007.december 13-án  sor került az ünnepélyes díjkiosztóra. 

 

 A tematikus pályázatot fiatal kortárs képző- és iparművészek részére írták ki, hogy felkarolják és támogassák a tehetségeket.  Az elbírálást független szakmai zsűri végezte, tagjai voltak;  Fitz Péter, a Kiscelli Múzeum igazgatója,  Jerger Krisztina művészettörténész, a Varsói Kulturális Intézet igazgatóhelyettese,  Földényi László esszéista, művészeti író,  Claus Obholzer, az E.ON Földgáz Igazgatóság tagja és  Ráczné Szőke Ildikó, az E.ON Földgáz HR-vezetője. 

A pályázat iránt nagy érdeklődés nyilvánult meg,  összesen 164 művész 247 alkotása érkezett be az E.ON Földgáz Roosevelt téri székházába.  A kiírással az E.ON  az első három helyezettnek kínált fel díjat 1 millió,  ill. 500 ezer Ft-os összeg erejéig , továbbá felajánlotta a művek megvásárlását és azok állandó kiállítását a cég székházában.

Az eredményhirdetéskor kiderült;  a szakmai zsűri az I. díjat nem ítélte oda, a II. helyezést és az ezzel járó 700 ezer forintos pénzjutalmat  Hack Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem szobrász növendéke kapta  „Egyensúly" című vasszobráért. 

A  III. helyet, s  a vele  járó 500 ezer forintos pénzjutalmakat megosztva két festőnövendék, Podmaniczky Ágnes, „Csavard el"  című képe, valamint Bene Zsuzsanna  „Hommage á Yves Klein" című olajképe nyerte. 

Mindkét nyertes a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója. 

Az E.ON Földgáz  a díjazott pályaműveken kívül további 15 pályaművet is megvásárolt, melyet a cég iroda- helyiségeiben helyeznek el.

A díjnyertes művek december 13-tól az év végéig megtekinthetőek az E.ON Trade Földgáz Roosevelt téri székházának aulájában.

http://www.eon-hungaria.com/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük