A több mint negyedszázados hagyományokra visszatekintő Városligeti Sörsátor idén is változatos programokkal, minőségi vendéglátással várja régi és új látogatóit. Az eddig megszokott zenei kínálat mellett olyan emblematikus formációk is színpadra lépnek, mint a magyar progresszív rock jeles képviselője az ős-Mini zenekar, vagy a lassan ötvenedik évét taposó P.Mobil, aki nyári klubját is itt nyitotta meg.

 

A több mint negyedszázados hagyományokra visszatekintő Városligeti Sörsátor idén is változatos programokkal, minőségi vendéglátással várja régi és új látogatóit. Az eddig megszokott zenei kínálat mellett olyan emblematikus formációk is színpadra lépnek, mint a magyar progresszív rock jeles képviselője az ős-Mini zenekar, vagy a lassan ötvenedik évét taposó P.Mobil, aki nyári klubját is itt nyitotta meg.

 

A főszezon május 1-ével indult, és egészen október 1-ig dübörög majd a Vajdahunyad vár tőszomszédságában. Az idei év a korábbi, megszokott, színvonalas programok mellett némi változatosságot is hoz a Városligeti Sörsátor közönségének. Török Ádámék szinte alapítóknak számítanak a nyári vendéglátóhely történetében, de a dallamos rockzenét játszó patinás Kugli, vagy az ugyancsak kemény rockban utazó Gesarol is évről évre visszatérő előadók. A tavaly nagy sikerrel bemutatkozott BluesSteel, a nagy visszatérő HitRock, a sokak kedvence Rock Fanatic, valamint a P.Mobil dobosa által jegyzett Válaszút zenekar mellett a szombati, klasszikus rock and rollt játszó bandák, illetve előadók sem hiányozhatnak a palettáról. Varga Vince nélkül, aki vasárnaponként egymaga szórakoztatja a táncra éhes nagyérdeműt, szinte nem is létezhet Sörsátor; az egyszemélyes formáció mellett a műfaj legjobbjai állnak csatasorba: ott lesz a Brillantin, a Coctail, a Luxenbourg Rádió zenekar, de az Illés, a Fonográf és a beat klasszikusokat kiválóan felidéző iLLfon GT is.

Idén először veselkedik Jerikó (vagyis inkább a Sörsátor) falainak igényes és színes műsorával a Hungarian Pink Floyd Show, a Creedence Clearwater Reborn és az Üzletembers is. Ami újdonság, hogy a 2015-ős szezonban belépőjegyes koncertekkel gazdagodik a Sátor kínálata: minden hónap második péntekén a legendás P.Mobil műsorát tombolhatják végig az Örökmozgó fanatikusai, de az ír népzene és punkrock ötvözetének kedvelői sem fognak csalódni a Lochness zenekar és hasonló stílusban mozgó vendégei által fémjelzett, egész délutános és estig tartó fesztiválban.

Török Ádám, aki 1969 óta „üzemeltet" különböző összetételű Mini-zenekarokat, a negyven éves jubileumra, 2011-ben életre hívta a legendás „ős"-formációt. Az állandó szerzőtárs és kiváló billentyűs Papp Gyula mellett Nagy István basszusozik, Németh „Nemecsek" Tamás kezeli – és fújja (igen, a saját találmánya!) a dobokat. A korai Mini-darabok, kiegészítve a 2013-ban rögzített Vissza a városba, a Találkozások Béla bácsival, valamint az új szerzemény, Emlékút a Balladafolyón tételeivel az év elején látott napvilágot a Grund Records kiadó gondozásában. Az Emlékút a Balladafolyón album lemezbemutató turnéja előreláthatólag májustól szeptemberig tart. Ennek keretében a kis együttes ellátogat Kunszigetre, Balatonszepezdre, Esztergomba és Nagytéténybe is. Emellett a fővárosban is sor kerül két megméretésre: augusztus 19-én a Sörsátorban ünneplik Nagy István basszusgitáros 70. születésnapját, de szeptemberben a Piramis vendégeként láthatóak-hallhatóak lesznek a Barba Track színpadán is.

Biztos bázisa lesz idén nyáron Magyarország egyik legnépszerűbb hard-rock csapatának. Májustól kezdődően a P.Mobil veszi birtokba a Városligeti Sörsátor színpadát, ahol minden hónap második péntekén a rock and rollé lesz a főszerep. Schuster Lóránt zenekarvezető ígérete szerint hónapról hónapra változó programmal jelentkeznek, ahol egyaránt terítékre kerülnek a régi, a még régebbi, de az újabb és a legújabb nóták is. Mert választék van bőven. Emellett különleges, meghívott sztárvendégekkel, valamint meglepetésekkel kívánják emlékezetessé tenni a P.Mobil „Öt Csapását".

 

Az első klubnapon 2015. május 15-én mindjárt neves sztárvendég teszi színesebbé az amúgy is mozgalmas, pörgős programot: Török Ádám invenciózus fuvolajátékába feledkezhet bele a nagyérdemű, miközben jellegzetes orgánumát sem kell nélkülöznie az este folyamán. Az Örökmozgó és a Mini kapcsolata, barátsága koránt sem új keletű: A hetvenes évek végi „ifiparkos" keddek alighanem maradandó emlékeket hagytak mindkét formációban és frontembereiben. És persze a közönségben.

 

A 19.30-kor kezdődő, este 10 óráig tartó (majd azt követően egy órás utánlövés!) kétrészes P.Mobil műsorblokk az egykori, és már említett Ifjúsági Park-feelinget igyekszik visszacsempészni, egzotikus városligeti környezettel kiegészülve.

A rajongóknak több mint négy és fél évtizedet kellett várniuk arra, hogy mozgóképanyag készüljön a zenekar motorjáról, frontemberéről. Völgyi Tóth Zsuzsa és stábja elkészítette,

a Duna televízió 2015. május 15-én – tehát pontosan a nyári P.Mobil klub nyitónapján – pedig műsorára tűzi a Schuster Lárántról forgatott közel egy órás portréfilmet.
És ami az újdonságok mellett az állandóságot jelenti, az a Sörsátor gasztronómiai kínálata: a kiváló minőségű szeszes, valamint üdítő italok mellett ízletes egytálételek, kolbászok és egyéb finomságok tárháza várja a nyári kikapcsolódásra vágyó, igényes élő (!) zenét kedvelő közönséget.

www.sorsator.com

https://www.facebook.com/varosligeti.sorsator

www.torokadam.hu

www.facebook.com/adam.torok

www.pmobil.hu

www.facebokk.com/Schuster-Lóránt-P.Mobil

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük