2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egyedülálló digitális beruházás Debrecenben és egész Kelet-Európában

6 perc olvasás
<p>  <span class="inline inline-left"><a href="/node/23244"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/iGen4%20belso.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> A debreceni Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft., valamint nyomdai együttműködő partnere, a Villjav Kft. közös beruházásként egy Xerox iGen4 színes digitális nyomdagéppel bővítette berendezései sorát a közelmúltban. A Villjav mindig is nagy hangsúlyt helyezett a legmodernebb technika alkalmazására, míg a Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft. felismerte, hogy a könyvnyomtatás is kezd elmozdulni az egyre kisebb példányszámok felé.</p><p>

  igen4%20belso.thumbnail A debreceni Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft., valamint nyomdai együttműködő partnere, a Villjav Kft. közös beruházásként egy Xerox iGen4 színes digitális nyomdagéppel bővítette berendezései sorát a közelmúltban. A Villjav mindig is nagy hangsúlyt helyezett a legmodernebb technika alkalmazására, míg a Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft. felismerte, hogy a könyvnyomtatás is kezd elmozdulni az egyre kisebb példányszámok felé.

  igen4%20belso.thumbnail A debreceni Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft., valamint nyomdai együttműködő partnere, a Villjav Kft. közös beruházásként egy Xerox iGen4 színes digitális nyomdagéppel bővítette berendezései sorát a közelmúltban. A Villjav mindig is nagy hangsúlyt helyezett a legmodernebb technika alkalmazására, míg a Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft. felismerte, hogy a könyvnyomtatás is kezd elmozdulni az egyre kisebb példányszámok felé.

 

 A piaci kínálat feltérképezése után a két cég ezért a Xerox legkorszerűbb nyomdai berendezése, az iGen4 beszerzése mellett döntött, amelynek előnyeit és működését csütörtökön sajtótájékoztató keretében mutatták be a média képviselőinek.

igen4 foldvari%20szilard.thumbnailA Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft. 1996 óta van jelen a magyar könyvpiacon. Kiadványai széles palettán mozognak: az óvodások és kisiskolások részére gazdagon illusztrált mese- és versgyűjteményeket, képességfejlesztő kiadványokat készít, de az olvasókönyvek, feladatgyűjtemények, kislexikonok is a nekik szóló termékpaletta részét képezik. A felnőtt olvasóknak többek között fotóalbumokat, regényeket, valamint ismeretterjesztő és tudományos könyveket kínál. „Ugyan mi magunk is rendelkezünk Xerox gépekkel, a komplex nyomdai és kötészeti eljárásokat igénylő munkák kivitelezésében együttműködünk a Villjav Kft.-vel. Megrendeléseinkből jól látom, hogy a könyvnyomtatás is kezd elmozdulni az egyre kisebb példányszámok felé, ezért nekünk is a digitális nyomtatás irányába kell tovább mennünk, természetesen minél jobb ár-érték arány mellett. Az iGen4 jó választás ebből a szempontból is, ezenkívül promóciós és névre szóló nyomtatványainkat is elkészíthetjük vele" – mondta Tóth Csaba, a Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója.

tóth csabaTóth CsabaA kezdetben villanyszerelési munkák kivitelezésével, illetve elektromos hálózatok kiépítésével foglalkozó Villjav Kft. 2004 óta nyomdát is működtet, amelynek szakmai múltja 14 évre nyúlik vissza. A vállalat mindig is nagy hangsúlyt helyezett a fejlődésre és a megbízói igények kiszolgálására, ezért is bővítette ki tevékenységi körét nyomdai szolgáltatásokkal, a grafikai munkák elvégzésétől kezdve a szállításig. „Nyomdánk szlogenje: Minőség gyorsan, takarékosan. Ügyfeleink elvárásainak megfelelően gyorsan kell reagálnunk az egyre rövidebb határidős megrendelésekre, ami nem mehet a minőségi munka rovására. Az állandó rendelkezésre állás mellett ezért korszerű eszközökre van szükségünk, amelyek a legmodernebb technológiai követelményeknek is megfelelnek. Így esett a választás a Xerox iGen4-re, amellyel kis példányszámú és változó adatbázisú nyomtatást is rövid átfutási idővel végezhetünk. A nyomdagép sokféle típusú és súlyú papírt kezel, üzemeltetési költsége pedig alacsony, ezáltal szinte bármilyen megbízásnak versenyképes áron tudunk eleget tudunk tenni, tovább szélesítve szolgáltatási csomagunkat" – hangsúlyozta Oláh Sándor, a Villjav Kft. ügyvezető igazgatója.

tóth csaba, oláh sándor, földvári szilárd a nyomdagépet bemutató debreceni sajtótájékoztatónTóth Csaba, Oláh Sándor, Földvári Szilárd a nyomdagépet bemutató debreceni sajtótájékoztatón

Az iGen4 színes digitális nyomdagép ideális igényes direktmarketing-anyagok és képeket tartalmazó kiadványok készítésére, mivel beépített spektrofotométere jobb képminőséget és precíz színhűséget biztosít. A berendezés percenként 110 oldal gyártására képes, teljes médiakapacitása pedig eléri a 80.000 lapot. Az összes színes digitális nyomdagép közül ez kezeli a legnagyobb papírméretet (364 mm x 571,5 mm), és számos hordozóra nyomtat, köztük a mágneses hátoldallal ellátott Documagnet nevű termékre, amelyet hűtőmágnesek esetében lehet alkalmazni. Az iGen4 szintén tud nyomtatni az időjárásnak és a vegyszereknek ellenálló téphetetlen anyagra, illetve öntapadós médiára, amire elsősorban vendéglátóhelyeknek, kertészeteknek, boltoknak, taxitársaságoknak lehet szükségük, mivel az így készült anyagok jól használhatók éttermi alátétként, virágföldbe tűzött ismertetőcédulaként, üvegre kihelyezet információs „táblaként" stb. A berendezés nagy grammsúlyú papírokra, például dobozalapanyagokra történő nyomtatásra is alkalmas, ami például a gyógyszeripari megrendelők számára ideális lehetőség.

„Az iGen4 jövedelmezősége mellett szól, hogy az automatizált kezelői feladatoknak köszönhetően a gép üzemideje még jobban kihasználható, így a termelékenysége is kiemelkedő. A minőségi nyomtatást segíti az automatikus színterhelés-szabályozás, amellyel kiküszöbölhető például a csíkozódás, valamint az automatikus előhívó-adagoló rendszer, amely a folyamatosan frissülő developer révén egyenletes színminőséget eredményez. Az automatikus színkalibrálás és -karbantartás segítségével állandó, stabil színeket és precíz pantonszíneket kapunk."

 "Az iGen4 fejlesztése során a Xerox kiemelt hangsúlyt fektetett a környezetvédelemre, ezért a berendezés egészségre ártalmatlan száraz festéket használ, minimális hulladékot termel, és 97 százalékban újrahasznosítható anyagokból készül" – ismertette a nyomdagép előnyeit Földvári Szilárd, a Xerox Magyarország Kft. iGen4-projektvezetője.

„A gyorsabb megtérülés és a kisebb nyomatmennyiségek iránti igények növekedése közben a nyomdaipari szakemberek olyan gyors és hatékony eljárásokat és megoldásokat keresnek, amelyekkel a minőség mellett az üzleti eredmények fellendítése is biztosítható Az iGen4 tökéletes erre a feladatra. Nem csupán egy berendezés, hanem olyan megoldáscsomag, amelyből ügyfeleink és megrendelőik egyaránt profitálnak. Biztos vagyok benne, hogy ez a Tóth Könykereskedés és Kiadó, valamint a Villjav esetében is így lesz, akik Kelet-Európában elsőként alkalmazzák a Xerox által 2008 végén bevezetett iGen4-technológiát " – tette hozzá Földvári Szilárd.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.