http://www.rakgyogyitas.hu/http://www.rakgyogyitas.hu/ A hazai rákbetegek egyenlőtlen esélyekkel indulnak neki a betegséggel való megküzdés nehéz csatáinak.

http://www.rakgyogyitas.hu/http://www.rakgyogyitas.hu/ A hazai rákbetegek egyenlőtlen esélyekkel indulnak neki a betegséggel való megküzdés nehéz csatáinak. Gyakran az ápolásban, gondozásban dolgozó segítők, szociális munkások sem tudják hová fordulhatnának problémáikkal a rákbetegségben szenvedő gondozottjaik. A Tűzmadár Alapítvány fontosnak tartja, hogy a családsegítőkben, idősek otthonában dolgozó segítő munkatársak is ismerjék a daganatos betegségek legfontosabb testi-lelki folyamatait, hogy ezáltal jobban támaszai lehessenek a gondjaikra bízott beteg embereknek.

 

  
    A Tűzmadár Alapítvány a Bristol-Myers Squibb Alapítvány esélyegyenlőségi pályázata révén jutott forráshoz annak érdekében, hogy a szociális munkásokat felkészíthesse a rákbetegek ápolásának sajátosságaira. A közelmúltban Budapest VIII. kerületében ennek jegyében szervezte meg a civil szervezet azt a kétnapos térítésmentes tréninget, amely során orvosi, pszichiátriai, pszichológiai, mozgásterápiás képzést nyújtott azoknak a szociális munkásoknak, akik munkájuk során – például családsegítőknél, idősek otthonában – rendszeresen kapcsolatba kerülnek daganatos betegekkel. A kezdeményezés ősszel Miskolcon folytatódik, ahová a megyeszékhelyen dolgozók mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megye más hátrányos helyzetű településeiről is várják az érdeklődő szakembereket.

Az alapítvány a képzések mellett több fronton is küzd a rákbetegek esélyegyenlőségéért. A betegeknek és szakembereknek szóló programjai mellett rendszeresen szervez frissen diagnosztizált rákbetegeknek olyan ingyenes táborokat, ahol igyekeznek az érintetteket gyakorlati tudnivalókkal és feszültségcsökkentő, az érzelmek kontrollját, a lelki egyensúly megőrzését támogató pszichológiai tréningekkel felvértezni a betegséggel való küzdelemre. A táboroknak a Budapest melletti Nagykovácsi ad otthont, ahol július vége és az október eleje között szervezik a következő turnusokat. A táborokban a daganatos betegek ekkor is ingyenesen vehetnek részt, az alapítvány ezzel támogatja azokat, akik más módon nem tudnának eljutni a mindennapi életvitelükben támaszt nyújtó konzultációkra.

Miután a civil szervezet fontosnak tartja, hogy a betegek kereskedelmi és marketingcéloktól mentes, ugyanakkor orvosilag kontrollált hiteles tájékoztatást kapjanak, http://www.rakgyogyitas.hu/ címen immáron harmadik éve működtet egy hirdetések nélküli átfogó információs portált, valamint tavaly ősz óta kiadja a Rákgyógyítás című ingyenes magazint is, amely eljut az onkológiai centrumokba és betegszervezetekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük