www.sixt.huwww.sixt.hu

 A Sixt 2007-ben újabb márkákkal bővítette flottáját, valamint megerősítette internetes jelenlétét. A 2006-ban elindult leasing üzletág sikereit pedig jól mutatja, hogy a magyarországi képviselet elnyerte Leggyorsabban Fejlődő Sixt Leasing Partner díjat.

  www.sixt.huwww.sixt.hu

 A Sixt 2007-ben újabb márkákkal bővítette flottáját, valamint megerősítette internetes jelenlétét. A 2006-ban elindult leasing üzletág sikereit pedig jól mutatja, hogy a magyarországi képviselet elnyerte Leggyorsabban Fejlődő Sixt Leasing Partner díjat.

A Sixt Magyarország sikeres évet zárt, melynek hátterében a vállalat jól átgondolt stratégiája, a hatékony marketing- és salestevékenység, a gépkocsiflotta folyamatos bővítése, valamint az internetes jelenlét erősítése áll. „Az online foglalásaink a hagyományos formáknál is nagyobb mértékben, megközelítőleg 70 százalékkal növekedtek, így havi 160-170 foglalással az összes bérlés közel egyötödét teszik ki – emelte ki Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezetője. – Ennek egyik oka, hogy egyre több vállalati partnerünk, akik korábban e-mailben vagy faxon küldte el foglalását, áttért erre a jóval kényelmesebb formára." Az interneten keresztül ugyanakkor többnyire magánszemélyek foglalnak autót, jellemzően néhány napra. Érdekesség, hogy legtöbben csupán 1-2 héttel a bérlés előtt gondolnak a kölcsönzésre, a legnépszerűbbek pedig az alsó- és középkategóriás autók.

A fejlődés eredményeként 2007-ben számos új modellel bővült a Sixt bérautóflottája, így például már olyan exkluzív márkák is megtalálhatóak a vállalat kínálatában, mint a Mercedes C-osztály, vagy a más autókölcsönzőnél nem elérhető Mini Cooper. Többek között ennek köszönhető, hogy tavaly 15 százalékkal nőtt a gépkocsipark mérete, mely jelenleg közel 400 bérautóból áll, és jó háttérként szolgál a leasing üzletág számára is. „Saját rent a car flottánkból igény esetén rövid időn belül tudunk csereautót biztosítani tartós bérleti ügyfeleink számára. Emellett bérleti igényeikre is gyorsan tudunk reagálni, ami kimagasló rugalmasságot biztosít számukra" – tette hozzá Dévai Gábor.

A rent a car forgalmi mutatói is tovább javultak a megelőző évhez képest. Míg 2006-ban átlagosan havi 650-700 bérleti esemény történt, addig 2007-ben már havi 800-900, miközben a kihasználtság átlagosan 80 százalék volt, sőt a főszezont jelentő nyári hónapokban – különösen a nagy turistalátványosságnak számító Forma-1 Magyar Nagydíj idején – még a 90 százalékot is meghaladta. A vállalat 2008 végéig újabb 120-150 gépkocsi beállítását tervezi.

A magáncélra használt autó, vagy a vállalati flotta megvásárlása helyett egyre többen választják a tartós bérletet. A konstrukció népszerűségét jól mutatja, hogy a Sixt 2006-ban létrehozott leasing üzletága az elmúlt évben jelentős növekedést ért el. A vállalatnak olyan ügyfelekkel sikerült együttműködést kialakítania, mint a Levi's, a Kerakoll, az Avaya, vagy az Adverticum Zrt., így összesen mintegy 2500 cégautó flottakezelési feladatait látja el. Továbbra is az Opel Astra és Vectra, a Ford Focus és Mondeo, valamint a Volkswagen Passat a legkeresettebb márkák, az előző évekhez képest azonban egyre többen keresik a Saab modelleket is.

A partnerek számának, valamint a kezelt flotta méretének folyamatos növekedése vezetett odáig, hogy a vállalat 2007-ben a rövid távú autóbérlési üzletágtól elkülönülő céget hozott létre Sixt leasing – Wallis Autópark-kezelő Kft. néven. A vállalat felkészült szakemberei a teljes körű flottakezelés mellett tanácsadással is segítik partnereiket. Az üzletág eredményességét igazolja, hogy a Sixt AG 85 partnerországa közül 2007-ben Magyarország nyerte el a Leggyorsabban Fejlődő Sixt Leasing Partner címet. A döntés során az anyavállalat bírálóbizottsága az ügyfelek számát, valamint az elért forgalmat vette figyelembe. A díjat Regine Sixttől, a Sixt AG elnökétől vehette át Dévai Gábor a franchise partnerek éves találkozóján.

A Sixt márka tulajdonosa a németországi székhelyű Sixt AG, mely 85 országban van jelen. A Sixt rent a car 1999 óta szereplője a magyar gépjárműkölcsönző piacnak. A cég kezdetben a Wallis Motor Kft. üzletágaként működött, és elsősorban a Magyarországra beutazó üzletemberek igényeit szolgálta ki. Az első iroda a Ferihegyi Repülőtéren nyílt, ekkor a flotta 30 személyautóból állt. Mára ez a szám sokszorosára nőtt: közel 400 bérautó áll az ügyfelek rendelkezésére. A gépjárműpark Mercedes, Volvo, Opel, Ford, BMW, Mini Cooper, Saab, Suzuki, Nissan márkák különféle modelljeiből tevődik össze, melyek átlagéletkora nem éri el a 6 hónapot, a futásteljesítményük pedig a 15.000 km-t. 2002 januárjában önálló vállalkozássá szerveződött a cég, és azóta Sixt rent a car – Wallis Autókölcsönző Kft. néven működik. A vállalat 2006-ban mutatta be Sixt leasing tartós bérleti szolgáltatását, melynek keretében a flotta méretére vonatkozó korlátozások nélkül kínálja rugalmas, a magas minőséget a kedvező konstrukciókkal vegyítő hosszú távú bérleti szolgáltatásait. A flottakezelési feladatok hatékonyabb ellátására pedig 2007-ben megalapította a Sixt leasing – Wallis Autópark-kezelő Kft.-t.

http://www.sixt.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük