A Budapesti Pálinkafesztiválon debütál a különleges blend. A tavalyi közös siker után Magyarország ismét együtt készíti el az év pálinkáját, ezúttal barackból. A különleges főzet a tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon debütál, ott kóstolhatja meg először a közönség a hazai pálinkafőzdék legjobb barackpálinkáinak blendjét.

 

A Budapesti Pálinkafesztiválon debütál a különleges blend. A tavalyi közös siker után Magyarország ismét együtt készíti el az év pálinkáját, ezúttal barackból. A különleges főzet a tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon debütál, ott kóstolhatja meg először a közönség a hazai pálinkafőzdék legjobb barackpálinkáinak blendjét.

 

Békési Zoltán zsűrielnök vezetésével a napokban kiderült, melyik az a 11 főzde, amely minőségi tételével hozzájárul az év párlatához. Míg ősszel, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon minden évben egy vendég ország párlata mutatkozik be, addig tavasszal a gyümölcsök kapnak központi szerepet.

Tavaly a Budapesti Pálinkafesztiválon új sorozat vette kezdetét: a rendezvényt tematizálták a szervezők a pálinka legfontosabb alapanyaga, a gyümölcs szerint.

Elsőként a szilva mutatkozott be, idén pedig a barack kerül a középpontba.

2012 tehát a barack éve lesz!

A fesztiválon kiemelt szerepet kapnak az év slágergyümölcséből született különleges párlatok, de az ételkínálatban is számtalan barackból, valamint barackpálinkával készült ételt kóstolhatnak a vendégek.

Az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet közösen készítenek el az ország pálinkafőzői. A kereskedelmi főzdék prémium barackpálinkáinak házasításával létrehozott blendből összesen 1900 db 0.5 literes palack készül.

A pálinkafőzdék által biztosított tételek kiválasztását Békési Zoltán, a Békési Pálinka Zrt. tulajdonosa és a Pálinkafőzés, illetve a Házi pálinkafőzés című könyvek szerzője irányította.

A háromtagú zsűri az illatkarakter, tisztaság, ízkarakter, íztisztaság és harmónia alapján értékelt.

Végül a következő 11 főzde tételeit választotta ki a szigorú szakértőgárda:

Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack.

„A blendelésben az a csodálatos, hogy ott a pálinkák értékei összeadódnak és a párlatok kiegészítik egymást." – mondta a zsűri elnöke.

Az év pálinkája már készül: az elegy három hetet érlelődik, majd hasonlóan a tavalyihoz, egy ízléses csomagolást kap.

A palack megvásárolható lesz a Budai Várban, május 10-13 között.

 

Ha már említettem, hogy a Rézangyal bekerült az Év Pálinkája  11-es keretébe, akkor ide kívánkozik a hír, hogy új üveggel domborít a Rézangyal.

Egymillió eladott palack után új „köntöst" kapott a márka.

A Rézangyal pálinkái 2006-ban kerültek Magyarország bárpultjaira. A márka mostanra hazánk egyik legismertebb pálinkája lett. Az egymilliomodik eladott üveget új dizájnnal köszöntötte a Rézangyal.

A pálinkapiac egyik legjelentősebb képviselője a Rézangyal hazánkban elsőként alkalmazta a blendeléses eljárást, amelynek során a legjobb pálinkafőzdék azonos gyümölcsből készült pálinkáit házasítja. A blendelés során a pálinkák értékei összeadódnak, a végeredmény pedig évről-évre egy egységesen kiváló minőségű ital.

A Rézangyal az egymilliomodik eladott palack után új köntösbe bújtatta a minőségi tételek házasításával született párlatait. Az új üvegen tapinthatóvá vált a Rézangyal felirat és a pálinka emblematikus angyalkája is kidomborodik. Az új palackokhoz új szlogen is párosul. Az 1 000 001. pálinkát „Minőség kidomborítva" jelszóval indították útjára a hazai ital szakértői.

 

A Rézangyal megvásárolta a legnagyobb budapesti versenytársának számító Ördögit.

A cég a Raiker Kft.-től mind az Ördögi, mind Györkönyi pálinkamárka tulajdonjogát megvette, a forgalmazást azonban továbbra is meghagyta a Raikernél. Az Ördögi pálinkamárka 2008-ban jelent meg a piacon és dinamikus növekedésével az egyik legfontosabb szereplője lett a fővárosi középprémium szegmensnek. A márka főként a fiatalok körében népszerű szórakozó- és vendéglátóhelyeken hódít.

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük