A Vodafone Magyarország és a Huawei Technologies együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy felgyorsítsák a Vodafone Magyarország szélessávú mobil adathálózatának fejlesztését. A Vodafone stratégiájának megfelelően folyamatos és kiegyensúlyozott minőséget és teljesítményt kíván biztosítani ügyfeleinek a nagy sebességű mobil Internet szolgáltatásokban. Budapesten és a jelentősebb városokban új hotspotokat létesítenek, hogy minél több területen elérhető váljon az új technológia és a legmodernebb 3G szélessávú (HSDPA) szolgáltatás.

 A Vodafone Magyarország és a Huawei Technologies együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy felgyorsítsák a Vodafone Magyarország szélessávú mobil adathálózatának fejlesztését. A Vodafone stratégiájának megfelelően folyamatos és kiegyensúlyozott minőséget és teljesítményt kíván biztosítani ügyfeleinek a nagy sebességű mobil Internet szolgáltatásokban. Budapesten és a jelentősebb városokban új hotspotokat létesítenek, hogy minél több területen elérhető váljon az új technológia és a legmodernebb 3G szélessávú (HSDPA) szolgáltatás.

A Vodafone Magyarországnak a megállapodás révén lehetősége nyílik arra, hogy a piacon elérhető legfejlettebb technológiával modernizálja 3G szélessávú hálózatát. A Vodafone, a legújabb HSDPA/HSUPA fejlesztéseknek köszönhetően minden eddiginél gyorsabb mobil adat­szolgáltatásokat vezethet be, amiket az ügyfelek a piaci viszonyoknak és a stratégiának megfelelően fokozatosan vehetnek igénybe.

Az új technológiai partner bevonása továbbá támogatja a hálózat kiépítésének felgyorsulását, hiszen a kisebb méretű berendezés és az egyszerű hardver-architektúra könnyű és gyors üzembe állítást tesz lehetővé.

„A Vodafone elkötelezett amellett, hogy mind jelenlegi, mind jövőbeni ügyfelei igényeinek megfeleljen. A 3G, vagyis a szélessávú mobil adatátviteli technológia kulcsszerepet játszik a XXI. század diktálta ügyféligények kielégítésében. Mély benyomást tett ránk a Huawei közelmúltbeli, a 3G hálózatok terén elért erőteljes globális és lokális növekedése. Ezért érezzük úgy, megtaláltuk a megfelelő partnert ahhoz, hogy a leggyorsabb és legjobb szolgáltatást kínálhassuk ügyfeleinek. Meggyőződésünk, hogy a Huawei segítségével bevezethetjük a legmodernebb telekommunikációs technológiákat, és kiemelkedő minőségű hálózatokat és szolgáltatásokat biztosíthatunk a magyar piacon" – mondta Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

„A különböző szolgáltatások szerteágazó igényeinek figyelembe vételével alakította ki a Huawei a legmodernebb mobil szélessávú megoldásokat, amelyek nemcsak a jelenlegi, de a jövőbeni kihívásoknak is megfelelnek" – mondta William Xu, a Huawei Europe elnöke. „Nagyon örülünk, hogy a magyarországi szerződéssel tovább erősíthetjük kapcsolatunkat a Vodafone-nal. A Huawei elkötelezett mind a gyors hálózatkiépítés, mind a kiváló minőségű szolgáltatások biztosítása iránt."

A Huawei világszerte több mint 62,600 alkalmazottat foglalkoztat, közülük 1600-at a "tengeren túli" irodáiban. Dolgozói mintegy 60 százalékát mindig az adott országban toborozza. A Huawei 2000-ben kezdett terjeszkedni Európa piacain, és azóta jelentősen erősítette jelenlétét a kontinensen, így ma már 27 országban van leányvállalata. A cég egymást követően két K+F központot alapított, Svédországban, illetve Németországban. Emellett további innovációs központokat létesített mobil távközlési szolgáltatókkal, köztük a Telefonica-val, a Francé Telecom-mai és a KPN-nel.

A Huawei elkötelezett az európai ügyfelekkel már meglévő kapcsolatok erősítése, és újak kialakítása iránt. A vállalat Európában eddig több mint 19 call centert, illetve öt technikai támogató központot létesített (az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Lengyelországban és Romániában), hogy technikai támogatást biztosíthasson és kielégíthesse az ügyfelek igényeit. A Huawei egy sor helyi szolgáltató és mérnöki partnerrel működik együtt. Összesen, több mint 2000 fő dolgozik az ügyfélszolgálati és támogatási területen, beleértve 1200-at, akik a helyi partnerektől érkeztek.

A Huawei termékei és szolgáltatásai a világ 50 vezető operátora közül 31-nél megtalálhatóak, és világszerte több mint 1 milliárd ügyfelet szolgálnak ki. A Huawei már jelentős szerepet játszik Európa fejlett piacain, melyet olyan közelmúltbeli szerződések is alátámasztanak, mint a Banverket Telenát (2004. április), az Inquam (2004. június), a BT Exact (2004. augusztus), a Telfort (2004. december), BT 21CN (2005. április), Tiscali UK (2005. május), Tele2 (2005. június), Bulgárián Telecommunications (2005. november), Arcor (2005. november), Optimus (2006. január), P4 Poland (2006. február), KPN (2006. február), Vodafone Czech Republic (2006. április), Magyar Telekom (2006. július), OTE Greece (2006. július), Vodafone Spain (2006. augusztus), Vodafone Europe készülékekről szóló megállapodás (2006. szeptember), Verstel (2006. november), Telecom Itália (2006. december), QSC (2007. augusztus) és az Orange Poland (2007 szeptember).

A Huawei számos UMTS/HSPA szerződéssel bír szerte a világon. A vállalat 2007. márciusában bejelentette, hogy 28 új UMTS/HSPA (Universal Mobile Telecommunications System/High Speed Packet Access) szerződést írt alá 2006-ban, így egyike lett a világ vezető UMTS/HSPA megoldás­szállítóinak, immár több mint 60 UMTS/HSPA szerződéssel. Ezen számok bejelentése óta további szerződésekre került sor Lengyelországban az Orange, illetve az Egyesült Arab Emírátusokbeli ETISALAT operátorokkal, így alátámasztva a Huawei szakértelmét ezen a téren.

A Huawei 2005 novemberében globális keret-megállapodást írt alá a Vodafone-nal, amely alapján a vállalat lett az első kínai telekommunikációs berendezés-szállító, amely megkapta a Vodafone globális beszállítói-láncának jóváhagyott beszállítói (Approved Supplier) státuszát. 2007. június 13-án a Huawei bejelentette, hogy a Vodafone második, éves globális beszállítói konferenciáján elnyerte a Vodafone kiemelkedő teljesítményért járó díját (Outstanding Performance Award).

Európa sikeres tesztelési területnek bizonyult a Vodafone-nal való partnerségekhez. A Vodafone Czech Republic volt az első áprilisban, amely helyi megállapodást kötött, és így a Huawei 3G készülékeit vásárolja. A Vodafone Spanyolországgal kötött "3G kiterjesztési szerződést" 2007. júliusában jelentették be. A Huawei ezen kívül a 2006-os 3GSM konferencián is bejelentett egy együttműködését a Vodafone-nal, miszerint exkluzív Vodafone-logós készülékeket szállít a a mobil szolgáltatónak 21 országban, minimum 5 évig. Ez jelentette a Huawei első jelentős lépését az európai készülék-piacon.

2005 novemberében a Huawei és a Vodafone globális keret-megállapodást írt alá (Global Framework Agreement) a mobil hálózati infrastruktúra kiépítéséről. A megállapodás alapján a Huawei lett az első kínai telekommunikációs berendezés-szállító cég, amely megkapta a Vodafone globális beszállítói-láncának jóváhagyott beszállítói (Approved Supplier) státuszát. A két éve érvényben levő szerződés megállapítja a Huawei megoldásainak beszállítási feltételeit a világ bármely Vodafone leányvállalata számára. 2007 júniusában a Huawei a Vodafone második, éves globális beszállítói konferenciáján megkapta a Vodafone kiemelkedő teljesítményért járó díját (Outstanding Performance Award). A Huawei az elismerést azért kapta, mert kiemelkedően versenyképes termékeket és szolgáltatásokat biztosított a Vodafone csoport hálózatának. A díj egyben elismerésül szolgált az operátorral történő stratégiai partnerség megerősítéséhez.

A Vodafone Group idén világszerte több mint 4,2 milliárd angol fontot (mintegy 1500 milliárd forintot) költött technológiai beruházásokra, és ezzel európai 3G és HSDPA hálózata alkalmassá vált a gyorsabb adatszolgáltatások biztosítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük