2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Rendőrmese: Nem lesz kijárási tilalom az Operaház környékén 2007 október 22-én…

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/6305"><img class="image thumbnail" src="/files/images/névtelen.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="A környékbeli házakban kiragasztott tacepao" title="A környékbeli házakban kiragasztott tacepao" width="76" height="100" /></a><span style="width: 74px" class="caption"><strong>A környékbeli házakban kiragasztott tacepao</strong></span></span> <p>Nem tudom miért kell a rendőrségnek mindig félrevezetni a polgárokat. Mint most is, a <a href="http://www.nol.hu/cikk/468367/">Népszabadságban</a> megjelent MTI anyagban. Ott Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitányát idézik, aki azt mondta az Opraház körüli korlátozásokat kijárási tilalomnak nevezni túlzás.</p><p>

 a környékbeli házakban kiragasztott tacepaoA környékbeli házakban kiragasztott tacepao

Nem tudom miért kell a rendőrségnek mindig félrevezetni a polgárokat. Mint most is, a Népszabadságban megjelent MTI anyagban. Ott Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitányát idézik, aki azt mondta az Opraház körüli korlátozásokat kijárási tilalomnak nevezni túlzás.

 a környékbeli házakban kiragasztott tacepaoA környékbeli házakban kiragasztott tacepao

Nem tudom miért kell a rendőrségnek mindig félrevezetni a polgárokat. Mint most is, a Népszabadságban megjelent MTI anyagban. Ott Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitányát idézik, aki azt mondta az Opraház körüli korlátozásokat kijárási tilalomnak nevezni túlzás.

Ezzel szemben áll az a tacepao, amit minden környékbeli ház kapujába kifüggesztettek – lásd képünket. Ezen pedig az szerepel: 22-én… tilos a gyalogos forgalom is. Azokat akik igazoltan a területen laknak rendőr kiséri el házukig….

Bocsika… Mirol is volt szó: aki ünnepelni akar, hagyják ünnepelni. Ezzel nem csak az mond ellen, hanem az a nemzetközi  döntés mely szerint a spontán csoportusolást is úgy kell kezelni, mintha engedélyezett tüntetés lenne. Itt a rendőrkapitány karakaán: megmondja sem rája, sem a renmdőrsegre nem érzi kötelezőnek ezt a döntést, mert itthon nem cikkelyezték be. Azaz ha nincs papír oszlatni fognak!

Hasonlóan karakán, amikor kijelenti, hogy bizony igazoltatni fog a rendőrt akiről azt gondozója, hogy rendbontó. Ez a meglehetős intézkedési önállóság megintcsak megkérdőjelezi, hogy az ünnep a népé. Kár, hogy már most is ezzel borzolják a kedélyeket. A végeredmény hasonló lehet mint Görgényi regálása idején.

Ha biztonságilag nem garantálható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr beszéde az Operában, akkor miért nem a Művészetek Palotájában tarték az ünnepséget vagy a Nemzeti Színházban ahol gyakorlatilag olyan körzetet lehert lezárni, amilyet akarnak a lakók vegzálása nálkül. Vagy tán Kádár János szelleme jött elő, és megidézte az Operába, a klaszikus ünnepi rendezvények helyszínére?

Miért kell egy ember miatt ezerek ünnepét elrontani mozgását korlátozni? Mégpedig aránytalan mértékben. Mert az, hogy a gépkocsikat el kell vinni, hogy a forgalom elől elzárják az utcákat az természetes. Megszoktuk, hozzászoktatták Kádár János óta. E sorok szerzője is integetett az elemmel járó Brezsnyevnek, Gagarinnak, Hruscsovnak, amikor gépkocsijukban végighajattak a Mártirok útján. A Bem József Általános iskolából vezényelték ki. De még Reze Pahlavi iráni sahnak és szép feleségének is. De ott sem volt divat a gyalogos forgalom elől a járda lezárása, csak az úttesten kisérte át rendőr azt akinek nagyon át kellett mennie.

A helyzetre jellemző, egy taxis figyelmeztetett, hogy a rendőrség egy bizonyos nem engedelyezett, lemoshatalan könnygáz jellegű, engedély nélküli igerlő pszichotróp anyagot – ami valami CR nemzetközi jelzést visel – készletez afféle végő megoldásként, he nem jutna dűlőre az emberekkel.

Szóval az ünnepet már most előzetesen is ellopták. 1956 hivatalos ünnepe akkor mégis kinek az ünnepe?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.