A Miskolci Nemzeti Színház 25-30, a közönség elől rejtett helyszínein, műhelyekben, raktárakban, fodrásztárban, jelmeztárban, mosdóban várják az igazán kíváncsi nézőket a fényérzékeny színészek, hogy más megvilágításban (pl. elemlámpával) fedezhessenek fel egyes színházi jeleneteket.

 

A Miskolci Nemzeti Színház 25-30, a közönség elől rejtett helyszínein, műhelyekben, raktárakban, fodrásztárban, jelmeztárban, mosdóban várják az igazán kíváncsi nézőket a fényérzékeny színészek, hogy más megvilágításban (pl. elemlámpával) fedezhessenek fel egyes színházi jeleneteket.

 

Elemlámpa party 2013. november 16-án 22:00-00:00 között – Éjszaka a színházban.

A társulat is másképpen készül erre az eseményre. Olyan jeleneteket, próbarészleteket mutatnak meg, amelyeket a nézők soha nem láthatnak.  A máshol, másképp eljátszott Hamlet vívás-jelenettől a rendezői agyondicsérésen át az igazgatói letolásig, a dömdödöm mondó szépségversenyig bármibe belefuthatunk.

 

Minden a nézőn múlik, no és a csoportvezetőkön, akik színházi szerepeiket továbbélve az éjszakában vezetik a nézőket. Éjfélkor a Nagyszínházban közös éneklésre várják nézőiket, mert kell egy hely, hol minden szellem látható.

A 2 órás séta ingyenes, a regisztrációkötelező: jegyiroda@mnsz.eu (2013. november 14. éjfélig várjuk levelét.)

 

Kérik, mindenki hozzon magával zseblámpát vagy fejlámpát! Az első 200 érkezőnek a VARTA biztosítja az elemlámpákat.

Gyülekező 22 órakor Déryné Park, Művészbejáró

 

Csoportvezetők:

Mikkamakka, Illésházy Agatha grófnő, Clarisse művésznő, Nyugati boszorkány, Morton mama, Malomszegi Báró, Mamóka, Parasztlány, Süni, Idősebb Nagyné.

Itt vagy ott szereplők:

Béres Attila igazgató-helyettes, Bohoczki Sára, Cservenák Vilmos, Fritz Attila, Györgyi Anna, Harsányi Attila, Keszég László rendező, Kincses Károly, Kiss Csaba igazgató, Kocsis Pál, Lichtenstein Pál ügyelő, Lovas Rozi, Molnár Gusztáv, Molnár Sándor Tamás,Ódor Kristóf, Rusznák András, Simon Zoltán, Szabó Irén, Szobonya Ferdinánd színpadmester, Szőlősi József kellékes, Tóth Judit titkárnő, Fekete Zsolt, Szatmári György, Szegedi Dezső, Ullmann Mónika, Zayzon Zsolt, a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és Kórusa, a Miskolci Balett és még sokan mások.


Eleonora Rossi francia rendezőnő kezdeményezésére
2009-ben, Zágrábban volt először Európai Színházak Éjszakája – European TheatreNight (ETN). Minden évben november harmadik szombatján rendezik meg. Ezen a napon megnyílnak a kulisszák és a színházi alkotók: színészek, rendezők és a háttérdolgozók másképp, személyesebb formában jelennek meg a közönség előtt.

 

Az ASSITEJ Magyar Központ idén csatlakozott a horvát kezdeményezésű Európai Színházak Éjszakája nemzetközi akcióhoz. A hazánkban tavaszonként megrendezésre kerülő Színházak Éjszakája program párjaként hasonló szellemben, ám egyben az országhatárokat is átlépve kívánja hirdetni az európai színházi kultúrát.

 

www.mnsz.eu

 

Lantai József