Akik eddig még nem figyeltek fel Gesztenye Marcira, a Prima Maroni Kft. kiváló termékére, azok is megszerették az Életmód Szakosztály 2013. november 5-én megtartott programján.

Akik eddig még nem figyeltek fel Gesztenye Marcira, a Prima Maroni Kft. kiváló termékére, azok is megszerették az Életmód Szakosztály 2013. november 5-én megtartott programján.

      A fenti napon dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár volt az újságírók vendége és „Felfutóban a magyar termék" címmel tartott előadást, mely során több szempontból világított rá arra, miért jó, miért fontos, hogy magyar termékeket vásároljunk. Bár beszélt a kormány export-piacbővítési tevékenységéről is, hangsúlyozta, hogy a legfőbb cél csakis az lehet, hogy minél többet tudjunk a hazai piacon eladni a saját termékeinkből. Ezt a törekvést az indokolja, hogy a magyar termékeket teljes mértékben, tehát „a szántóföldtől az asztalig" ellenőrzés alatt lehet tartani. Említett néhányat az utóbbi időben hozott, eladást segítő rendeletekből, majd részletesen ismertette a Magyar termékrendeletet, illetve az abban megfogalmazott kritériumokat.

      Előadását élénk érdeklődés fogadta, melyet a sok hozzászólás, kérdés és kérés, valamint a bennük érintett sokféle téma is tükrözött. Szó esett ezek során a kis- és középvállalkozások számos pályázati lehetőségéről, csakúgy mint a szigorú vetőmag ellenőrzésről.  A nemzetközi bolthálózatok külföldre vitt hasznáról és a „pláza stoppról", a bolthálózatok „sajáttermék" áruinak előállításáról, a külföldön nyitó kereskedőházakról, a nagyon jó magyar húsvizsgálatban rejlő lehetőségekről, a sajtkészítő szakmának hazai iskolákban történő oktatásának szükségességéről, a tejtermékek árusításának szakképzettséghez kötéséről, stb.

     Az államtitkár úr közvetlen stílusú válaszai hivatása iránti elkötelezettséget, nagy szakmai felkészültséget, jóindulatot és segítőkészséget tükröztek.

      A program kötetlen beszélgetés formájában kávé mellett folytatódott, melyhez a szendvicseket Kárpáti Éva, újságíró társunk ajándékozta. A nagy sikerű desszertet pedig a Prima Maroni Kft. ügyvezetője, Schweickhardt András bocsátotta rendelkezésre. Több tálcányi „Gesztenye Marci" névre keresztelt kakaós bevonómasszába, ill. csokoládéba mártott, hűtött gesztenyerudat ajánlott fel natúr és meggyes változatban azért, hogy a gyerekek után a felnőtteket is meghódíthassa ez az egészséges édesség. A 3 dkg-os kiszerelés, továbbá a laktóz- és gluténmentes változat biztosítja ennek a terméknek a szigorú diétába történő beilleszthetőségét is. A tálcák gyors megüresedése bizonyítékként szolgált az ízletességére.

 

Szunyogh Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük