2024.február.27. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ékszer luxuskivitelben

2 perc olvasás

Néha eljárok olyan hazai kiállításokra, amelyeket a BÁV Kereskedőház Rt. rendez az ékszer árverések előtt. Szeretem a szép ékszereket alaposan szemügyre venni. Ez nálam hobbi és szakmai ártalom, valaha öt éven át dolgoztam az Óra- és Ékszeripari Vállalatnál. 2020. szeptember 29-én lesz a következő ékszer aukció, a kalapács alá kerülő tárgyak megnézhetőek, akár kézbe is vehetőek a MOM Kulturális Központban.

Többféle indítékkal licitálhat valaki az élszer árveréseken. Vannak befektetésre alkalmas ékszerek, ezek általában nagyobb briliánsokkal kombináltak. Vannak ajándékba szánt, viselésre váró darabok, És akadnak olyanok is, amelyek széfekben lapulnak, vagy a lakás vitrinében pompáznak a tulajdonos büszkeségére.

carter

Cartier eljegyzési gyűrűje

Az őszi árverés ékszeranyagában a múlt század első felének darabjai mellett felvonulnak a kiemelkedően szép brilles ékszerek, valamint a luxusmárkák ékszercsodái is. Jó alkalom lesz ez azoknak, akik eddig csak a kirakatokban csodálhatták meg a nagy ékszerházak alkotásait, de nem is álmodhattak arról, hogy egy-egy ikonikus modellt megvásároljanak. Ezek közül talán a legismertebbek a Cartier termékei. Ha máshonnan nem, hát a Diána walesi hercegnéről készített filmből. Eljegyzési gyűrűje, amelyet Dodi Al-Fayed választott ki, a Cartiertől való. A nálunk is vetített filmet milliók látták a tévében.

tiffany 2.

Tiffany briliáns gyűrű cirkónium kövekkel

A Tiffany & Co. nevét is sokan ismerik. Emlékszünk az Álom luxuskivitelben c, filmre? New York, Manhattan, Fifth Avenue, Tiffany kirakat, Amely előtt minden reggel megáll a film főszereplője Audrey Hepburn, hogy megcsodálja a kiállított darabokat. A Tiffany nyakékek és karkötők az elmúlt években egyre divatosabbá váltak. Úgynevezett látványékszerek, amelyek először a fast fashion üzletekben jelentek meg, valóban szépek,

vendome 22
arpels “befektetési” gyűrűje

A katalógus szerint az ékszernap csúcspontja a Van Cleef & Arpels különleges, csavart karika fülbevalója lesz, amelynek belső és külső ívét a tervezője 54 darab, mintegy 8 karátnyi tökéletes baguette és kerek csiszolású briliánssal díszített. A márka híres arról, hogy minden darabja kézzel, limitált kiadásban készül. A minőségi eleganciáért legkevesebb 3 millió forintot kell majd fizetni. Aki a fülbevalóhoz illő fehérarany, 161 darab és közel 10 karátnyi briliánssal ékített nyakéket is szeretné felvenni, annak 6,6 millió forintos induló árral kell készülnie az aukcióra.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.