2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Életre kel a magyar történelem

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80665"><img class="image image-preview" src="/files/images/Bikal.jpg" border="0" width="263" height="397" /></a></span>A bikali Élménybirtokon az idei évben már nem csak a középkor elevenedik meg. A tavalyi Mátyás, az igazságos című családi rockmusical hatalmas sikere után a látogatókat idén, az eddigiekhez méltó nemzetközi színvonalú, megújult előadások és rendezvények várják.</p> <p> 

A bikali Élménybirtokon az idei évben már nem csak a középkor elevenedik meg. A tavalyi Mátyás, az igazságos című családi rockmusical hatalmas sikere után a látogatókat idén, az eddigiekhez méltó nemzetközi színvonalú, megújult előadások és rendezvények várják.

 

A bikali Élménybirtokon az idei évben már nem csak a középkor elevenedik meg. A tavalyi Mátyás, az igazságos című családi rockmusical hatalmas sikere után a látogatókat idén, az eddigiekhez méltó nemzetközi színvonalú, megújult előadások és rendezvények várják.

 

Az Élménybirtok területe újabb épületekkel gazdagodott és gazdagszik folyamatosan. Többszáz fő befogadására alkalmas fedett lovarda, 500 férőhelyes fedett nézőtér és hozzá tartozó új színpad, új katonai és gyermek tábor, valamint kápolna vár bennünket idén. És ha nem volna elég a küzdelmes lovagi torna, az izgalmas lovasbemutató, és a ragadozó madár bemutató, a birtokon egy sor különleges, történelmi témájú előadással is készülnek.

 

Június 28-án Sobri Halnap Bikalon elnevezéssel a gasztronómiai fesztiválok hangulatát idézi meg az Élménybirtok: Az ínyenc falatokról a bajai Sobri Halászcsárda szakácsai, a hangulatról pedig a Roxinház, Vermes Tímea, Bódi Guszti és Nótár Mary gondoskodnak.

 

Júliusban és augusztusban, szombat esténként Dózsa György, a nép fia című 2 felvonásos, szabadtéri, lovas színházi előadásnak lehetünk szem- és fültanúi. A darab a Dózsa-féle parasztfelkelés 500 éves évfordulója alkalmából készült, melyet Pintér Tibor, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház és az Élménybirtok lovasai és színészei mutatnak be.

 

Augusztus 6-án a nap fénypontja újra az ExperiDance lesz Anagyidai cigányok című előadásával. Arany János vígeposza egy 16. századi történelmi anekdotából táplálkozik, mely szerint Perényi főúr cigányokkal védelmezte várát, Nagyidát a Habsburg király, Ferdinánd seregei ellen. A cigányok diadalmaskodtak volna, ha nem kiabálják a visszavonuló seregek után: szerencséjük, hogy elfogyott a puskaporunk, különben…

 

Itt az év még nem ért véget, mégis nehéz választani a sokszínű programkínálatból…

Legyen jó idő vagy rossz idő, Bikalon feltámad a magyar történelem.

 

 www.elmenybirtok.hu

 

Tóth Tibor és Németh Krisztina

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.