2023.november.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elhunyt Bak Jolán a fertődi Esterházy–kastély nyugalmazott igazgatója

1 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/43658"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/bak%20jolán.thumbnail.jpg" border="0" width="78" height="100" /></a></span>  <p>Életének 84 évében 2010. szeptember 25-re virradó éjszaka elhunyt Bak Jolán, a fertődi Esterházy-kastély nyugalmazott igazgatója.</p><p>

bak%20jolán.thumbnail 

Életének 84 évében 2010. szeptember 25-re virradó éjszaka elhunyt Bak Jolán, a fertődi Esterházy-kastély nyugalmazott igazgatója.

bak%20jolán.thumbnail 

Életének 84 évében 2010. szeptember 25-re virradó éjszaka elhunyt Bak Jolán, a fertődi Esterházy-kastély nyugalmazott igazgatója.

Bak Jolán, mindenki „Joliká"-ja 1947-ben került a kastélyba és elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az Esterházyak öröksége átvészelte a nehéz évtizedeket. Ha kellett, szó szerint harcolt a kastélyért és nyomozta, gyűjtötte a szétszóródott műtárgyakat. Élettel töltötte meg az ódon falakat, koncerteket szervezett és könyvet írt. Neve és élete egybeforrt a műemlékegyüttessel, s az utóbbi években is, amikor már nyugdíjba vonult, naponta bejárt segíteni a kastélyban dolgozók munkáját. Halála előtt, szeptember 24-én ugyanúgy a kastélyban töltötte a napot, mint előtte 63 évig…

Bak Jolánt a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és Fertőszéplak Önkormányzata saját halottjának tekinti. Temetéséről később történik intézkedés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.