www.nokia.hu/zoldzonawww.nokia.hu/zoldzona Az oldal elkészítését a Nokia globális kutatása is sürgette, mely szerint az emberek csupán 3 százaléka hasznosítja újra telefonját annak ellenére, hogy legtöbbjük régi, használaton kívüli készülékei otthonukban hevernek valahol.

www.nokia.hu/zoldzonawww.nokia.hu/zoldzona Az oldal elkészítését a Nokia globális kutatása is sürgette, mely szerint az emberek csupán 3 százaléka hasznosítja újra telefonját annak ellenére, hogy legtöbbjük régi, használaton kívüli készülékei otthonukban hevernek valahol.

Négyből hárman azt is hozzátették, hogy nem is gondoltak készülékeik újrahasznosítására, a megkérdezettek közel fele pedig nem is tudott erről a lehetőségről.

A www.nokia.hu/zoldzona  oldalon a felhasználók megismerkedhetnek a mobilkészülékek újrahasznosításának fontosságával, rákereshetnek a hozzájuk legközelebb eső Nokia Szervizpontra, ahol leadhatják készülékeiket, illetve a Nokia környezetvédelmében tett további lépéseiről is tájékozódhatnak. Ha minden Nokia felhasználó, csupán egy nem használt mobilkészüléket újrahasznosítana annak élettartama végén, akkor közösen csaknem 80 000 tonna nyersanyagot takaríthatnánk meg, mivel a telefonban lévő anyagok 100 százaléka visszanyerhető vagy felhasználható új termékek vagy energia előállítására.

A Nokia ingyenes alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínál a Zöld Zónában, melyek segíthetnek abban, hogy vigyázzunk a környezetünkre. Ilyen alkalmazás, például a „mi: kompenzálunk", amely a világ első mobiltelefonra letölthető CO2 kibocsátást ellensúlyozó eszköze. A környezettudatosság a Nokia termékekre, csomagolásukra és a tartozékokra is jellemző, például az AC-8 töltőre, amelyet ha a felhasználó elfelejt kihúzni, csak 10 százalékát használja a hagyományos töltők készenléti teljesítményének.

A www.nokia.hu/zoldzona honlapon számos statisztikát és hasznos tippet találhatnak az olvasók az elektronikus készülékek használatával kapcsolatban. Például, mobileszközünkön kapcsoljunk ki néhány olyan alkalmazást, melyeket nem használunk, így máris energiát spórolunk, valamint a használaton kívüli töltőt mindenképpen húzzuk ki a konnektorból. 85 ezer otthon villamosenergia-ellátására elegendő energia takarítható meg évente azzal, hogy a mobiltelefon-tulajdonosok töltőiket kihúzzák a hálózatból.

A Nokia igyekszik csökkenteni termékei, megoldásai és működése környezetre gyakorolt hatását. Ezen felül a vállalat együttműködik beszállítóival is az ellátási lánc környezetvédelmi teljesítményének javításában. A Nokia továbbá együttdolgozik a WWF-fel, hogy új módokat találjanak a Nokia környezetvédelmi teljesítményének növelésére és növeljék a vállalatnál dolgozó minden munkatárs környezettudatosságát. Az idei Mobil Világkongresszuson a Nokia megkapta a GSMA első díját a Kimagasló Környezetvédelmi Hozzájárulás kategóriában globális és iparági környezetvédelmi programjáért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük