Éljen a szerelem! – Gergely László emlékestje

2016. október 5-én 20 órakor a Nemzetiségi Színházi Társulat jótékonysági emlékelőadást tart a Bethlen Téri Színházban, a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt Gergely László rendező, a Nemzetiségi Színházi Szövetség alapítóelnökének tiszteletére. 

2016. október 5-én 20 órakor a Nemzetiségi Színházi Társulat jótékonysági emlékelőadást tart a Bethlen Téri Színházban, a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt Gergely László rendező, a Nemzetiségi Színházi Szövetség alapítóelnökének tiszteletére. 

Az "Éljen a Szerelem!" című operett előadás a nemrég elhunyt rendező első közös munkája az általa életre hívott Nemzetiségi Társulattal. A Társulat Gergely László emlékét mindörökre megőrizve, szellemiségét képviselve és munkásságát átörökítve játssza most az előadást.

 

A helyszínen és online támogatói jegyek válthatók. A jegyekből befolyt teljes összeget a Társulat Gergely László családjának ajánlja fel.

Támogatói jegyárak:

2.000 Ft – 2.500 Ft – 3.000 Ft – 4.000 Ft – 5.000 Ft – 10.000 Ft.

Online jegyvásárláskor a kosár menüpont alatt választhatók ki a támogatói jegyár kategóriák.

 

Éljen a szerelem!

A Nemzetiségi Színházi Társulat előadása

Az előadás tisztelgés a Csárdáskirálynő bemutatójának századik évfordulója előtt.

 

Az egykori bécsi bemutató tartalmi világának alapjait keresi mai, korszerű színházi eszközökkel az előadás. Újít és átformál, értelmez és kérdéseket tesz fel, miközben a legnagyobb hűséggel szólaltatja meg az operettvilág máig ható, legfényesebb csillagát. A Csárdáskirálynő eredeti meséje, zenéje átível a monarchia kori operett és mai rejtett álmaink között: bohém és könnyűvérű mű, egyben az újkori arisztokrácia és a monarchia rekviemje.

Mai korunk robbanás előtti feszültségei, dekadenciája, kilátástalansága sok tekintetben rímel a múlt század eleji történelmi korszakhoz, amelyben megszületett ez a búfelejtő, mézesmázos operett mesevilág.

 

Cecilia – Álmosd Phaedra

Edvin, a fia – Galda Levente

Szilvia – Koncz Eszter

Bóni gróf – Habány Tamás

Stázi – Keller Linda

Feri bácsi – Ruszina Szabolcs

Miska – Pintér Gábor

Szalmakalapos nő – Trojan Tünde

 

Zenei vezető: Kecskeméti Gábor, Harmonika: Berec Péter, Hegedű: Major László

Dramaturg: Trojan Tünde

Rendező: Gergely László

 

Az előadásban részvevők és közreműködők mindegyike lemondott fellépti díjáról, a színház pedig térítésmentesen biztosítja a színháztermet, ezzel is hozzájárulva az eseményhez.

 

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

 

www.facebook.hu/bethlenszinhaz

www.bethlenszinhaz.hu

www.nemzetisegiszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük