2010. december 3-án az  Ericsson Magyarország  tizedik alkalommal adta át a középiskolai matematika- és fizikatanárok munkájának elismerésére alapított  Ericsson-díjakat.   

 

2010. december 3-án az  Ericsson Magyarország  tizedik alkalommal adta át a középiskolai matematika- és fizikatanárok munkájának elismerésére alapított  Ericsson-díjakat.   Az elmúlt 11 esztendő során a kiváló reáloktatás elismerésére létrehozott díjban az ország minden részéből érkező pedagógusok részesültek,  összesen 142 matematika- és fizika tanár.  Az elismeréssel  250 ezer Ft anyagi támogatás jár.  

Az Ericsson Magyarország kutatásfejlesztési igazgatója, Sinisa Krajnovic  kifejezte elismerését Magyarország legjobb matematika és fizika tanárai iránt. Elmondta, az Ericsson olyan vállalat, amely minden nap arra törekszik, hogy a magyarországi távközlési piac technológia élvonalában járjon. Ehhez munkatársainak nagyon kemény versenyben kell megállniuk helyüket, így a legjobb emberekre van szüksége. Ezért éreznek hálát és lekötelezettséget azok iránt a tanárok iránt a világon mindenhol, akik a diákokat inspirálni képesek. Azon tanárok iránt, akik a fiatalokkal megszerettetik a tudományt. Nélkülük a vállalatok nem tudnának működni. Ez a kijelentés különösen nagy súlyt kap Magyarországon, ahol az Ericsson jelenleg 1.400 embernél is többet foglalkoztat, akiknek a legnagyobb része tudományos képzésben részesült. Magyarországon az Ericsson nagyon komoly befektetéseket eszközöl, ennek két oka van.  Egyrészt; Magyarországon rendkívül kompetens, nagyon jól képzett tudományos szakemberek és mérnökök találhatók. A másik ok pedig az volt, hogy kivételesen jó együttműködést tudtak kialakítani a magyar oktatási intézményekkel. Jelenleg az Ericsson Kutatás-Fejlesztési Központjában Magyarországon több mint ezer mérnök dolgozik, közülük majdnem száz PhD fokozattal rendelkezik. Ezeket az embereket, akiknek most a tudományos-technikai hátterét a vállalat sikerrel használhatja, itt, Magyarországon képezték. Ezért kijelenthető, hogy az a munka, sőt hivatás, amelyben a tanárok a fiatalokkal megszerettetik a tudományt, döntő jelentőségű számunkra. Ez indokolja az aktuális összejövetelt, melyen kifejezheti a cég háláját és elismerését a kiváló eredményekért és a nagyszerű munkáért, amit ők végeztek.

A vezető elmondta, maga is meglepődött, amikor megtudta, hogy Magyarország milyen nagy számú tudóst, természettudóst adott a világnak. Kifejezte meggyőződését, hogy ez a kiváló magyar eredmény éppen a tanárok tevékenységén alapul Magyarországon. Ezek a kiváló személyiségek egész életüket, egész pályafutásukat arra tették fel, hogy megtanítsák a fizikát és a matematikát a tanulóknak, sőt többre vállalkoztak; hogy megszerettessék a természettudományt a fiatalokkal. Szerencsések azok a diákok, akiknek megadatott, hogy olyan tanáruk legyen, aki nem csak megtanítja a matematikát és a fizikát, de személyiségén, szakmai tudásán keresztül pályafutásukat akár egy életen át befolyásolja.  Az Ericsson vezető visszaemlékezett, maga is ilyen diák volt, akinek olyan matematika tanára volt a középiskolában, aki nem elégedett meg a középiskolai tananyag leadásával, de arra késztette diákjait, hogy kialakítsanak egy belső késztetést, kiváncsiságot, elkötelezettséget az iránt, hogy a matematikán keresztül szinte az igazságot próbáljuk megismerni. Több, mint 25 évvel ezelőtt történt ez, s a mai napig is élénken emlékszik azokra a matematika órákra, amelyek keretében ez a hölgy minden alkalommal inspirálta és arra késztette a diákjait, hogy a matematikán keresztül valóban az igazságot fejtsék meg.

Az Ericsson vezető végezetül személyes elismerését fejezte ki minden megjelent kiváló tanárnak, és az Ericsson nevében megköszönte, hogy azt a munkát végzik, melynek eredményeként Magyarországon a fiatal tudósok újabb nemzedéke nőhet fel. 

Az Ericsson Magyarország kiadott kommünikéjében leszögezi, a vállalat elkötelezett a hazai oktatás fejlesztése mellett. Kiemelt feladatának tekinti a tudomány nemzetközi kapcsolatainak erősítését, a hazai kutatás és felsőoktatás nemzetközi integrációját és a középiskolai és egyetemi képzés támogatását.  

A díjat az Ericsson Magyarország 1999-ben alapította azzal a céllal, hogy elősegítse a magyar természet-tudományos alapképzés színvonalának fenntartását,  ill. emelését.  Olyan matematikát és/vagy fizikát oktató pedagógusoknak ítéli oda a kuratórium, akik elismerten sokat tesznek tantárgyuk megkedveltetése érdekében, s a tehetségek gondozásában.

Az érintetett területhez kapcsolódva, az Ericsson 1995 óta folyamatos együttműködés keretében támogatja a most 100 éves Középiskolai Matematikai Lapok tradicionális értékeit, hozzájárulva a jövő generációjának a felsőoktatási intézményekbe való hathatós felkészüléséhez. A lap terjesztését azáltal is igyekszik elősegíteni, hogy díj-kiírásaiban kiemelten szerepel a példamegoldó versenyekbe való bekapcsolódás. 

Az Ericsson Magyarország következetes, innovációra összpontosító vállalati politikáját számos díjjal ismerték el, ilyenek:

a Széchenyi díj,  Kalmár László díj,  Puskás Tivadar díj,  a Magyar Innovációs Szövetség Különdíja,

Az év kiemelkedő fiatal műszaki alkotója díj,  Kármán Tódor Díj,  Társadalmi Felelősségvállalás Díj,

Az Év leginnovatívabb vállalata díj,  Legjobb Munkahely díj,  valamint a 2010-ben átvett

az Év legeredményesebb vállalata díj.

Az Ericsson alapította díjak: 

„Az Ericsson a matematika és a fizika népszerűsítéséért" díj

Ezen tárgyakat a matematika és a fizika iránt kevésbé érdeklődő diákokkal megszerettetni nagy kihívást jelent,

ez a díj az ő munkájuk előtt tiszteleg. Idén három-három matematika- és fizikatanár kapja meg ezt az elismerést.

„Az Ericsson a matematika és a fizika tehetségeinek gondozásáért" díj

Az Ericsson azokat a matematika- és fizikatanárokat jutalmazza ezzel az elismeréssel, akik diákjaikkal kiemelkedő eredményeket értek el valamely jelentős tanulmányi versenyen.  A cég ezzel a díjjal kíván köszönetet mondani azon kiváló pedagógusoknak, akiknek állhatatos, elkötelezett munkája hozzájárult ahhoz, hogy a magyar tudósok és mérnökök továbbra is világszínvonalú kutatás-fejlesztési eredményekkel gazdagíthassák a világot.

2010-ben is két-két matematika- és fizikatanár részesül a díjban.

A díjakat a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány Kuratóriuma ítélte oda, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ericsson-díj bizottságainak ajánlása alapján.

Az ,,ERICSSON a matematika népszerűsítéséért'' 2010. évi díját:

Ábrahám Gábor,  a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára,

Kunovszki István,  a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium tanára és

Morvai Éva,  a budapesti ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a fizika népszerűsítéséért'' 2010. évi díját:

Dr. Jarosievitz Beáta, a budapesti SEK Budapest Ált. Iskola és Gimnázium tanára,

Wöller Lászlóné, a győri Magyar-Német Óvoda, Ált. Iskola és Gimnázium tanára és

Bigus Imre, a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika tehetségeinek gondozásáért'' 2010. évi díját:

Csordásné Szécsi Jolán, a kecskeméti Katona József Gimnázium tanára és

Ferenczi Éva,  budapesti Balassi Bálint Nyolc-évfolyamos Gimnázium tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a fizika tehetségeinek gondozásáért'' 2010. évi díját:

Bülgözdi László,  a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium tanára és

Dr. Somogyi Sándor,  a győri  Révai Miklós Gimnázium és Kollégium tanára kapta.

A díjazottak: 

Ábrahám Gábor

A JATE matematika-fizika-számítástechnika szakán végzett.  A szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára, 2009 áprilisától vendégtanár az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolában.

Tanítványainak versenyeken elért eredményei hosszan sorolhatók;   ilyen a Nemzetközi Matematikai Diákolimpián szerzett bronzérem, aranyérem a Közép-európai Matematikai Diákolimpián,  a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyeken számos első három hely valamelyike, dicséret a Kürschák versenyen.

Az Arany Dániel versenyen volt egy első és két második díjas tanítványa,  diákjai dobogós helyeket értek el a Varga Tamás-, a Kenguru-, a Gordiusz- és a Szőkefalvy-Nagy Gyula Emlékversenyeken.

Tanítványai a  KöMaL B  feladatmegoldó versenyén első, második és harmadik díjasok lettek.

Diákjai mind rangos egyetemeken tanulnak tovább, olyan is akad köztük aki Oxfordban ill. Cambridge-ben gyarapítja tovább tudását.

A Mozaik kiadásában jelent meg  Nevezetes egyenlőtlenségek  címmel írása, társszerző a  „Középiskolai tankönyvcsalád matematikából" című tankönyvsorozatban. 

A Rátz László Vándorgyűlésén háromszor tartott feladatmegoldó szemináriumot.

2005-ben Graphisoft-díjjal ismerték el munkáját.

Kunovszki István

Mohácson a Kisfaludy Károly Gimnáziumban tanít, ahol munkaközösség-vezető is.

Sok tanítványa ért el kiemelkedő eredményt versenyeken. Az Arany Dániel versenyen kétszer volt első, egyszer negyedik helyezett, a Varga Tamás versenyen két első, egy második, a Kalmár László versenyen két első, egy harmadik, a Zrínyi Ilona versenyen egy harmadik helyezett tanulója.  A Kenguru versenyen két első, két második, egy harmadik díjas, a Bátaszéki versenyen első, második, harmadik, a Gordiuszon első és negyedik helyezett diákja szerepelt.   Az angol nyelvű „Maths" versenyen is volt két első és egy második helyezett növendéke.

A KöMaL B  versenyén első, negyedik, hatodik, hetedik, az Abacusban harmadik és kilencedik helyezettje volt.

2000-től tagja a Bátaszéki döntő zsűrijének. Öt év alatt száz feladata szerepelt a Zrínyi Ilona versenyen.

2002-től tagja a Kalmár László verseny döntője zsűrijének. Összeállítja a Muskát József Emlékverseny feladatsorait.

Lektora és szerkesztője a Bátaszéki Versenyek fordulóinak, valamint a dunaszerdahelyi Katedra verseny döntője feladatainak. Lektora volt a Sokszínű matematika tankönyveknek.

Tagja az OKTV I. Bizottságnak, állandó résztvevője a Rátz László Vándorgyűlésnek.

Morvai Éva

Az ELTE-n szerzett matematika-fizika-ábrázoló geometria szakos diplomát, majd mérés-értékelési oklevelet a Szegedi Tudományegyetemen. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanára.

Az OKTV versenyen harmadik díjas és hetedik helyezett tanítványa volt, egyik diákja a Nemzetközi Matematikai Diákolimpián ezüstérmet ért el. Az Arany Dániel versenyen volt második és harmadik díjas, első dicséretes, a Kalmár László versenyen két első és egy harmadik díjas tanítványa, a Varga Tamás versenyen első, harmadik és negyedik helyezett tanulója. A Zrínyi Ilona versenyen harmadik, negyedik és hatodik helyezést értek el diákjai. A Bátaszéki Versenyen több tanítványa volt az első tízben. Osztályai szép sikereket értek el a Matematika Határok Nélkül versenyen is, 2007-ben az ő diákjai nyerték meg az első díjat.

A  KöMaL B  pontversenyben is több diákja ért el igen jó eredményt.

Több kollégájával együtt társszerzője egy nyolc évfolyamos gimnazistáknak szóló tankönyvnek, emellett az általános iskola felső tagozatosainak is írt tankönyvsorozatot.  Szerzőtársa a Geometriai Feladatgyűjtemény átdolgozásának.  Graphisoft díjas, és a Mategye Alapítvány kiemelt tanári díjazottja.

Dr. Jarosievitz Beáta

A Babes-Bólyai Tudományegyetem Fizika Karán szerzett fizikus és középiskolai fizikatanári oklevelet.

A BME Természet és Társadalomtudományi Karán védte meg egyetemi doktori értekezését nukleáris technika szaktudományból.

Csoportvezető tanárként dolgozik az Ady Endre Fővárosi Gyakorló Kollégiumban, informatikát tanít angolul a SEK Óvoda Budapest Általános Iskola és Gimnáziumban, emellett 2010-től a Gábor Dénes Főiskola docenseként is működik.  

Nemzetközi oktatási projektek résztvevőjeként, azok hazai koordinátoraként, szervezőjeként, kiemelkedő sikereket ért el.  Részt vesz az EUN-SULINET nemzetközi projektben. Diákjai az évente megrendezésre kerülő

TIT Egyesület, a TIT Stúdió, a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége által meghirdetett versenyeken sikerrel vettek részt, és számos díjat nyertek el,  ő nyerte el továbbá a diákalkotók felkészítésében kiemelkedő munkát végző pedagógusok I. díját is.

Több mint negyven publikációja jelent meg és közel 40 előadást tartott különféle tanári rendezvényeken és konferenciákon. Részt vett a digitális tananyag fejlesztésében, képviselte a magyar kollégákat a Fizikatanárok CERN-i továbbképzésén, a Physics on Stage konferenciákon.  2010-ben már ötödik alkalommal szervezte meg,  

együtt Dr.Sükösd Csabával,  a fizikatanárok CERN-i továbbképzését.

Elismerései:  

MTA Pedagógus Kutatói Pályadíj (kétszer, 2000-ben és 2006-ban is); „Arany Katedra Díj";

a „Fővárosi Közgyűlés Emléklapja"; a „Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztje",

MTA Pedagógus Kutatói Pályadíj".

Wöller Lászlóné

A győri Szabadhegyi Közoktatási Központ pedagógusa a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett matematika-fizika szakos általános iskolai tanári oklevelet.

Tanítványai az OTDK-k versenyein kimagasló eredményeket értek el, többek között:

Környezetbarát életmód" I. helyezés,  „Energia a háztartásban, energiatakarékosság" I. helyezés.

Az Öveges József Országos Fizikaversenyen a pedagógus 4 diákja jutott be az országos döntőbe, egy pedig

III. díjat ért el.

Osztályfőnökként is fontos számára a természettudományos életszemlélet kialakítása, a közösségépítés, a fizika tantárgyban rejlő szépségek felismertetése.  A „Klímaőrjárat" pályázaton I. helyezést, a HuMuSz pályázaton,

Nulla hulladék az iskolában", II. helyezést kaptak tanítványai.

Iskolájában, Győrben elsőként, környezeti- és energiatudatos oktató-nevelő program indult, ahol a tanulók előadások, kirándulások, filmvetítések, vetélkedők keretében sajátították el a fűtéssel, a világítással, a víz, és a gázfogyasztással kapcsolatos energiatakarékossági lehetőségeket.  2000-ben az „Energia otthon" regionális csapatversenyen, 2002-ben a „Környezetvédelmi Világnap" regionális csapatversenyen, 2006-ban a „Közös jövőnk" regionális csapatversenyen vett részt diákjaival. Minden alkalommal I. helyezést értek el.

A „Miniszteri dicséret" és a „Főtanácsosi Cím" elismerések birtokosa.

Bigus Imre

A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem szerzett matematika-fizika szakos diplomát.  A sárospataki Rákóczi Gimnáziumban, majd a sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában, majd az ugyancsak sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban tanított.

Tehetségfelismerő és tehetségápoló munkájának köszönhető, hogy több tanítványa a legrangosabb tanulmányi versenyeken is megállta a helyét.  A kiemelkedő tanárok és kutatók alakjainak megőrzése érdekében régi kísérleti eszközöket tesz újra működőképessé, emlékhelyeket alakít ki, kiállításokat rendez.

Személyében egy sajátos fizikaverseny létrehozóját is tisztelhetjük. 1995-ben iskolája és a határainkon túli testvériskolák diákjai számára fizikai becslési versenyt szervezett. Ez a verseny nem csupán méri a feladatmegoldó készséget, de a játékokkal és a gyakorlati tapasztalatokkal szerzett információt párhuzamba is állítja azt az elméleti ismeretekkel.  2010-ben, a 15. verseny alkalmából ő fogalmazta meg a feladatokat és állította össze a szükséges eszközöket.

Az Általános és Középiskolai Tanári Ankét és Eszközbemutatókon megtartott kiállításai, műhelyfoglalkozásai mindig nagy sikert arattak, háromszor I.,  kétszer II. díjat kapott.

Számos elismerés birtokosa:  Miniszteri Dicséret;  Kiváló Munkáért;  Ferenczi György Díj;  Mikola Díj; Arany Katedra Díj,  valamint Sárospatak Város Önkormányzatától  Elismerő Oklevél és Coirenius Emlékérem.

Csordásné Szécsi Jolán

Matematika-fizika szakos tanár a kecskeméti Katona József Gimnáziumban. 

Az elmúlt négy évben diákjai közül volt, aki a Varga Tamás versenyen első helyezést ért el, volt aki az Abacus versenyen tavaly és tavalyelőtt két első és egy nyolcadik,  a Kenguru versenyen pedig 8. helyezett lett, a megyei versenyeken tanítványai sokan értek el dobogós helyezést.

A tehetséggondozást nagyon fontosnak tartja, ugyanakkor különös figyelmet szentel a matemaikából gyengébb tanulókra is,  a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által alapított matematikai szakkör 8. osztályos csoportjának foglalkozásait vezeti.

Kezdetektől fogva bekapcsolódott a Zrínyi Ilona Matematikaverseny szervezésébe. Rendszeres megoldója az országos döntőn valamelyik évfolyam feladatsorának.  1998-tól a Zrínyi Ilona Matematikaverseny egyik évfolyamának,  majd 2007-től a  Gordiusz Matematikai Tesztverseny  egyik évfolyam-feladatsorának összeállítója.

1998 és 2003 között a  „Matematika versenytesztek" c. kiadványnak, ill.  négy éven át a Zrínyi verseny kiadványainak volt társszerzője.  A Kecskeméti Matematika Füzetek 4., 5., 7. és 8. kötetében társszerző.

A Rátz László Vándorgyűlések rendszeres résztvevője.

Ferenczi Éva

A szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett matematika-kémia szakos diplomát, a Balassi Bálint Nyolc-évfolyamos Gimnázium tanára.

Rendszeres szervezője a Zrínyi Ilona és a Varga Tamás,  az Alapműveleti versenyek és a  Budapesti Általános Iskolások Matematikaversenyének  kerületi/területi fordulóinak.

1999-től a Varga Tamás Országos döntőjébe tizenöt tanulója került be, egy diákja második helyezést ért el.

A Zrínyi Ilona versenyen  1998-tól tizenkét országos döntős tanítványa volt,  köztük egy hatodik helyezett.

A Bolyai Csapatversenyen 2005-től volt első és második helyezett csapata.  Az Alapműveleti Matematikaversenyen 2006-tól hét országos döntős tanítványa volt.  2007-től a Bonifert Domonkos versenyen minden évben volt döntős diákja.  Az Abacus folyóirat éves pontversenyén 2006-tól hárman aranyfokú dicséretben részesültek.

Tagja volt az Oktatási Hivatal negyedik évfolyamos középiskolai felvételi feladatlapokat összeállító bizottságának.

Részt vesz iskolája komplex tehetségfejlesztő programjában, szakköri foglalkozásokon,  ill. mentorként erősíti a tanulók matematika iránti szeretetét.

1988-ban Miniszteri dicséretet kapott,  2004-ben Beke Manó díjban részesült.

Bülgözdi László

Tanári munkáját Magyarszovátán kezdte, majd Szigethalmon tanított, hosszú idő óta a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium tanára.

Szerencsésnek tartja magát azért, hogy nyolcosztályos gimnáziumban 15 éve folyamatosan, azaz a fizika tanulás kezdeteitől személyesen ő taníthatja a fizikát tanítványainak, akik így elkerülhették a pedagógus-váltás nehézségeit.

Tanítási óráit a kísérletezés jelentős arányban tölti ki.  Tanulóit arra buzdítja, hogy sok-sok érdekes, általuk készített kísérlettel gazdagítsák az órákat, amelyhez minden segítséget megad.  Szakkörein tömegesen vesznek részt a diákok, rendkívüli képességeivel akár egy utcai beszélgetés során is meggyőzi a kisdiákot a fizika érdekességéről és szépségeiről.

Nincsen az országban olyan fizikaverseny, ahol ne szerepelnének tanítványai.  A Jedlik, Öveges, Hatvani, Mikola, Szilárd Leó, Vermes és a Fizika OKTV versenyek országos döntőibe 178 tanítványa jutott, ahol 10 első, 10 második és 28 harmadik helyezést (díjat) értek el.

Néhány év alatt a szigetszentmiklósi  Batthyányi Kázmér Gimnázium a tanár úr munkája nyomán a „kis fizikusok fellegvárává" vált.

Kiemelkedő tanári munkáját Jedlik Ányos Díjjal,  2010-ben pedig  MOL MesterM Díjjal  ismerték el.

Dr. Somogyi Sándor

A Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán matematika-fizika szakos általános iskolai tanári oklevelet, később az Eötvös Loránd Tudományegyetemen középiskolai fizika-tanári oklevelet szerzett.  Egyetemi doktori értekezését a József Attila Tudományegyetemen védte meg.  A győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium tanára. 

Munkáját a tehetségek felismerése,  kiválasztása, felkészítése és gondozása során elért kiemelkedő eredmények fémjelzik.  1995-ben egy tanítványa bronzéremmel tért haza a Nemzetközi Fizika Diákolimpiáról, a 2009/2010-es tanévben az OKTV fizika I. kategóriájában az  5., 6. és 7. helyezett tanuló az ő tanítványa.

A tehetséges, eredményesen versenyző tanulók mellett kellő figyelmet szentel azon tanítványainak is, akiknél nem a versenyzés a cél, hanem a sikeres érettségi vizsga s a felvétel valamelyik felsőoktatási intézménybe.

A munkaközösség munkáját segítvén,  közreműködik a különféle rendeltetésű és szintű tantervek kidolgozásában, a megújuló fizika érettségi vizsgák adott szintű elméleti kérdéseinek és kísérleti feladatainak kimunkálásában.

Az OKTV Versenybizottsága a  2009/2010-es tanévben  Dr. Somogyi Sándort jelölte a tanév legsikeresebb felkészítő tanárának.

A díjazottakról szóló, hagyományosan bejátszott videofilmek visszaadták tanóráik hangulatát, s azt a meleg tanár-diák viszonyt, mely a jó pedagógusok aurájának jellemzője.

A díjátadó ünnepélyes hangulatát stílszerűen a számos díjat nyert, 12 éves diák-gordonkaművészek fellépése is emelte;  Debics Gergely és Temesvári Bence klasszikus darabokat adott elő.

https://rvi.se.ericsson.net/,DanaInfo=www.ericsson.com+  
https://rvi.se.ericsson.net/,DanaInfo=www.twitter.com+ericssonpress

https://rvi.se.ericsson.net/,DanaInfo=www.twitter.com+ericssonsustain

https://rvi.se.ericsson.net/,DanaInfo=www.facebook.com+technologyforgood
https://rvi.se.ericsson.net/,DanaInfo=www.youtube.com+ericssonpress  

www.ericsson.com/hu

https://rvi.se.ericsson.net/,DanaInfo=www.twitter.com+ericssonhungary

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük