2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ericsson :Mindennapi tetteink, amelyek számítanak

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11986"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ericsson.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.ericsson.hu" title="www.ericsson.hu" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.ericsson.hu/">www.ericsson.hu</a> </strong></span></span>A 2007-es év során elért eredményeket az Ericsson az éves Társadalmi Felelősségvállalási Jelentésében mutatja be, amely az „Everyday Actions That Count" (Mindennapi tetteink, amelyek számítanak) címen jelent meg. <p>

 www.ericsson.huwww.ericsson.hu A 2007-es év során elért eredményeket az Ericsson az éves Társadalmi Felelősségvállalási Jelentésében mutatja be, amely az „Everyday Actions That Count" (Mindennapi tetteink, amelyek számítanak) címen jelent meg.

 www.ericsson.huwww.ericsson.hu A 2007-es év során elért eredményeket az Ericsson az éves Társadalmi Felelősségvállalási Jelentésében mutatja be, amely az „Everyday Actions That Count" (Mindennapi tetteink, amelyek számítanak) címen jelent meg.

 Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója nyilatkozata szerint: „Vállalatunk alapítója, Lars Magnus Ericsson hitt abban, hogy a kommunikáció alapvető emberi szükséglet – függetlenül a lakóhelytől és a társadalmi helyzettől. Ez a filozófia a mai nap jelen van a vállalatnál, és az Ericsson már több mint egy évszázada elkötelezett aziránt, hogy a kommunikáción keresztül kínáljon társadalmi előnyöket. Azon jövőképünk, hogy a kommunikációközpontú világ első számú vezetőivé válunk, összekapcsolja a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos elkötelezettségünket, a vállalati kultúránkat és a fő üzleti területünket."

Az Ericsson számos olyan projektet kezdeményezett, amelyek tükrözik alapítónk „Kommunikáció mindenkinek" filozófiáját és támogatja az Ezredfordulós Fejlesztési Célkitűzéseket, köztük az Internet és a mobil csatlakoztathatóság eljuttatását 10 szubszaharai ország Millennium Village településeinek 400 ezer lakosához, a vidéki India területén pedig a mobil szélessávú technológia előnyeinek bemutatását a Gramjyoti projekt keretében.

A jelentés részletesen bemutatja az Ericsson folyamatos erőfeszítését, hogy fenntartható energiamegoldásokat hozzon létre és kínáljon megrendelői számára, valamint azt, hogy csökkentse a vállalaton belül folyó munka a cég globális szénlábnyomát. 2007-ben számos innovatív terméket, funkciót és megoldást vezettünk be, amelyek drasztikusan csökkentik a távközlési hálózatok energiafogyasztását, mint például az Ericsson Tower Tube, az Ericsson új hibrid energiamegoldása, amely dízelolajjal és akkumulátorral működik, valamint az Ericsson bázis adóvevő-állomásának energiatakarékossági funkciói.

Az Ericsson 2007 során mind a GSM, mind a WCDMA rádió bázisállomások tekintetében túllépte a energiahatékonyság növelésének megcélzott mértékét. Az Ericsson majdnem egy évvel a határidő előtt nagyon közel kerül a WCDMA esetében a 2001-es adatot alapul véve, 2008 végére kitűzött összességében 80 százalékos csökkenéshez. Az energiafelhasználás optimalizálását továbbra is fő feladatunknak tekintik.

A jelentés kiemeli az Ericcson elkötelezettségét az emberi jogokkal kapcsolatos tudatosság vállalatunknál és a szektorban való növelése iránt az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata elfogadásának 60. évfordulója alkalmából, valamint annak tudatosításában, hogy a távközlés hatékony eszköz lehet az olyan jogok érvényesítésében, mint például az egészséghez való jog, az oktatáshoz való jog és a megélhetéshez való jog.

A jelentés áttekinti az ENSZ Globális Egyezményének, valamint annak az emberi jogokra, a tisztességes alkalmazásra, a környezetre és a korrupció elleni harcra vonatkozó tíz alapelve Ericsson általi folyamatos támogatását is. Az Ericsson hisz abban, hogy a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának erősítésével nemcsak fenntartható üzlet, de egy fenntartható világ is létrejön.

A jelentés nyomtatott verzióját egy kiterjedtebb online változat egészíti ki, ahol összes fontosabb teljesítménymutató megtalálható, mint például a Global Reporting Initiative (GRI, Kezdeményezés a fenntarthatósági jelentések egységesítésére) G3 vonatkozású információi. A teljes 2007-es Társadalmi Felelősségvállalási Jelentés hitelessége ellenőrzött.

Az online verzió angolul:

www.ericsson.com/corporate_responsibility/index.shtml

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.