2023.május.28. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Érzelemfelismerő alkalmazást fejlesztettek diákok

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51921"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images5.thumbnail.jpeg" border="0" width="99" height="100" /></a></span>3D-s szemüveget és érzelem-felismerő algoritmust is kifejlesztettek a Rochesteri Műszaki Egyetem diákjai a Xerox számára. Újításaikkal arra keresték a választ, hogy hogyan lehet megkönnyíteni a munkafolyamatokat.</p> <p> 

images5.thumbnail3D-s szemüveget és érzelem-felismerő algoritmust is kifejlesztettek a Rochesteri Műszaki Egyetem diákjai a Xerox számára. Újításaikkal arra keresték a választ, hogy hogyan lehet megkönnyíteni a munkafolyamatokat.

 

images5.thumbnail3D-s szemüveget és érzelem-felismerő algoritmust is kifejlesztettek a Rochesteri Műszaki Egyetem diákjai a Xerox számára. Újításaikkal arra keresték a választ, hogy hogyan lehet megkönnyíteni a munkafolyamatokat.

 

A Xeroxnál folytatott „Beyond The Office" elnevezésű kutatás keretében a Rochesteri Műszaki Egyetem (RME) 42 végzős hallgatóját hívták meg, hogy a távoli együttműködés, az információs túlterheltség, a bizalom, a globalizáció és a környezeti fenntarthatóság témakörével összefüggő tendenciákkal kapcsolatban kutassanak. A fejlesztőkből és tervezőkből álló munkacsoportok öt hónapot kaptak, hogy megálmodják és létrehozzák a jövőbeni munkavégzéshez alkalmazható koncepciókat és prototípusokat.

 

„Ha olyan szolgáltatásokat és eszközöket akarunk készíteni, amelyekkel a vállalkozások javíthatnak munkamódszereiken, akkor fontosnak találjuk a jövő munkavállalóinak egy csoportját is bevonni ezek kifejlesztésébe" – hangsúlyozta Tong Sun, a Websteri Xerox Kutatóközpont vezető kutatója, aki hozzátette, hogy a Xerox tudósai és mérnökei a három legkiválóbb eredményt felmutató csapatot összesen 10 000 dollárral díjazták.

 

Az alábbiakban az RME diákjai által készített javaslatok találhatóak:

 

I.       helyezett – VisonTwentyTwenty/biome

Ez a projekt a munkavállalók elszigetelődésével foglalkozott, ami a távolról dolgozók számának gyors növekedésével egyre aktuálisabbá váló probléma. A csapat virtuális 3D munkakörnyezetet fejlesztett ki, amihez a szem elé virtuális képet vetítő VR szemüveget és élő videó vetítést használtak. A rendkívül átfogó szemléltetés, az ügyesen kivitelezett videós szimuláció és jól működő prototípus miatt választották ezt a fejlesztést a legjobbnak.

A diákok bemutatója itt megtekinthető.

 

II.    helyezett – Cloud lab /Arc

A csapat megálmodta a jövő autószerelőinek munkahelyét. Az „Autószerviz extra" (angolul „Augmented repair center", vagyis ARC) névre keresztelt megoldásukban olyan interaktív prototípust készítettek, amely nagyméretű érintőfelületeket használ az együttműködéshez, 3D diagnosztikához és a mobil eszközökkel való integrációhoz. A műhely padlójába épített érintőtábla rákapcsolódik az autók fedélzeti számítógépére, amivel a szerelők gyorsabban megtalálhatják a hiba okát, rendelhetnek cserealkatrészeket és felügyelhetik a munkafázisokat. A szerelő virtuális valósággal kiegészített biztonsági szemüveget visel, ami információs grafikákkal, valósidejű adatokkal és instrukciós folyamatábrákkal segíti munkáját. Az ügyfelek mobil készülékeik segítségével követhetik nyomon a munka menetét, illetve hagyhatják jóvá az egyes javításokat, miközben kérdéseket tehetnek fel a szerelőknek.

 

III. helyezett – Koala Kollective/Ziva

Ennél a megoldásnál a komplex felügyeleti rendszer összeköti az ügyelőket a rájuk bízott emberekkel. A rendszert a szervezettség javítására, a kommunikáció erősítésére és a hatékonyság növelésére találták ki. A csapat gyermekfelügyeleti és idős emberekről gondoskodó munkahelyzetben mutatta be a modell működését. Ezekben a szituációkban a gyerekek, és az idős betegek smartID karkötőket viseltek, amelyekkel életjeleiket és helyváltoztatásaikat lehetett nyomon követni. A rendszer a begyűjtött adatokat mobil eszközökre továbbította, így a percre pontos információk könnyen megoszthatóvá váltak.

A diákok bemutatója itt megtekinthető.

 

 

Jinbo /Work on the go

Ez egy olyan önálló munkahely, ami kényelmes, nyugodt és személyre szabott környezetet biztosít a távmunkásoknak. Az univerzális, hordozható munkakörnyezet érzelemfelismerő technológiát használ. A rendszer a biológiai jelzésekből levont következtetésekből megállapítja a dolgozó hangulatát, és ennek megfelelően módosítja a környezetet (világítást, hangokat, hőmérsékletet, illatokat, légáramlást, stb.).

A diákok bemutatója itt megtekinthető.

 

 

Perjinkities/z-space

A felvázolt „zSpace" koncepció egy hordozható „okos-szoba", ami valósághű konferencia-élményt biztosít a résztvevőknek. Az „okos-szoba" kivetíthető otthon, egy távoli hotelszobában, de egy reptéri váróban is.

 

 

Pulse/bild

Az „elmetérkép-ötletbörze alkalmazás" névre keresztelt megoldás azzal segíti a kreatív együttműködést, hogy 3D-s környezetet szimulál a megbeszélés köré. A rendszer a mesterséges intelligencia segítségével bármilyen nyelvet lefordít, és automatikusan megkeresi az interneten a beszélgetés témájába vágó tartalmakat, amivel gazdagítani tudja az eszmecserét.

A diákok bemutatója itt megtekinthető.

 

A Xerox szándéka szerint a diákokkal közösen kifejlesztett koncepciókat tovább finomítják, hogy a jövőben ezek eredményeit a gyakorlatban is alkalmazni tudják.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.