2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fontos külföldön a bankkártya mint készpénzforrás is

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51923"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images6_0.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="63" /></a></span>Átlagosan 25 ezer forint értékben vesznek fel készpénzt pénzkiadó automatából az Erste Bank Hungary Zrt. ügyfelei külföldön, a külföldi vásárlások átlagos értéke pedig meghaladja a 12 ezer forintot. A bankkártya használat népszerűsége nemcsak a külföldi szabadságok alkalmával nő: az Erste kártyákkal történt hazai fizetések száma is csaknem harminc százalékkal növekedett egy év alatt.</p> <p> 

images6 0.thumbnailÁtlagosan 25 ezer forint értékben vesznek fel készpénzt pénzkiadó automatából az Erste Bank Hungary Zrt. ügyfelei külföldön, a külföldi vásárlások átlagos értéke pedig meghaladja a 12 ezer forintot. A bankkártya használat népszerűsége nemcsak a külföldi szabadságok alkalmával nő: az Erste kártyákkal történt hazai fizetések száma is csaknem harminc százalékkal növekedett egy év alatt.

 

images6 0.thumbnailÁtlagosan 25 ezer forint értékben vesznek fel készpénzt pénzkiadó automatából az Erste Bank Hungary Zrt. ügyfelei külföldön, a külföldi vásárlások átlagos értéke pedig meghaladja a 12 ezer forintot. A bankkártya használat népszerűsége nemcsak a külföldi szabadságok alkalmával nő: az Erste kártyákkal történt hazai fizetések száma is csaknem harminc százalékkal növekedett egy év alatt.

 

Sipos Zoltán, az Erste Bank kártya és elektronikus csatornák igazgatója elmondta: a pénzintézet által kibocsátott bankkártyák száma május végére meghaladta a 910 ezret. A bank adatai szerint idén eddig a kártyák közel 7 százalékával végeztek valamilyen tranzakciót külföldön, a készpénzfelvétel átlagos összege 25 ezer, míg a vásárlásoké 12 ezer forint körül van.

 

A nyári nyaralási szezonban ugrásszerűen megnő a külföldi kártyahasználat népszerűsége, amiben jelentős szerepe van annak, hogy a bank ügyfelei a nemzetközi Erste Csoport 6 országában található több mint 3 ezer készpénzkiadó automatájából egységesen 50 forint+0,50 százalék díjért vehetnek fel készpénzt, ami megegyezik a bank saját hazai készpénzfelvételi díjával. Ugyanakkor a bank adatai szerint ügyfeleik külföldön vásárlásra gyakrabban használják kártyáikat (az összes tranzakció 86 százaléka), mint itthon (az összes tranzakció 65 százaléka).

 

A külföldre utazóknak az Erste elsősorban a dombornyomott kártyákat ajánlja, mivel azok jobban elfogadottak, ráadásul ezekhez a kártyákhoz az Erste Bank automatikusan ingyenes, az egész világra kiterjedő 30 napos külföldi tartózkodásra, turista célú felhasználásra érvényes utazási biztosítást nyújt, amely betegség-, baleset és poggyászbiztosítást foglal magában. A biztosításhoz ún. asszisztencia, azaz (külföldi) segítségnyújtási szolgáltatás is tartozik. A biztosítások automatikusan, külön érvényesítés nélkül működnek, és a kártya lejáratáig, megszüntetéséig érvényesek.

 

Sipos Zoltán hozzátette: utazás előtt mindig ellenőrizni kell a kártya érvényességét, és nem árt feljegyezni azokat a számokat sem, ahol az esetleg ellopott vagy elveszett kártya letiltható. Érdemes ellenőrizni a bankkártyájához tartozó napi darabszám és összeglimiteket is, hiszen a megszokott, vagy a bank által beállított alap napi limitek külföldi kártyahasználat esetén alacsonynak bizonyulhatnak (pl. külföldi szállásfoglalás vagy autóbérlés során). Az időzáras (ideiglenes) limitek Erste TeleBankon keresztül maximum 48 órás időszakra változtathatók meg.

 

Aki pedig nemcsak évi egy-két alkalommal vág neki a világnak, annak érdemes elgondolkoznia devizakártya kiváltásán is. E kártya mögött ugyanis nem forint-, hanem devizaszámla van, vagyis az ügyfél a saját devizáját költheti, tekintet nélkül arra, hogy éppen hogy alakul a forint árfolyama az adott devizához képest.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.