2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Európa egysége a frankfurti bahá’í konferencián

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/23141"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/7170_807.thumbnail.jpg" border="0" alt="Az európai kontinentális bahá’í templom: Hofheim-Langenhain NSZK" title="Az európai kontinentális bahá’í templom: Hofheim-Langenhain NSZK" width="100" height="66" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Az európai kontinentális bahá’í templom: Hofheim-Langenhain NSZK</strong></span></span>Több mint 4600 bahá'í vett részt Frankfurtban egy nemzetközi konferencián 2009. február 7-8. között Magyarországról és 13 európai országból. </p><p> 

az európai kontinentális bahá’í templom: hofheim-langenhain nszkAz európai kontinentális bahá’í templom: Hofheim-Langenhain NSZKTöbb mint 4600 bahá'í vett részt Frankfurtban egy nemzetközi konferencián 2009. február 7-8. között Magyarországról és 13 európai országból.

 

az európai kontinentális bahá’í templom: hofheim-langenhain nszkAz európai kontinentális bahá’í templom: Hofheim-Langenhain NSZKTöbb mint 4600 bahá'í vett részt Frankfurtban egy nemzetközi konferencián 2009. február 7-8. között Magyarországról és 13 európai országból.

 

A konferencia része egy világszerte rendezett, 41 konferencia-sorozatnak, mely megünnepli a közösségépítés eddigi eredményeit és felvázolja a legfiatalabb világvallás, a bahá'í hit jövőjét. A tervezett létszám kétszeresével megvalósult nemzetközi találkozó a valaha szervezett legnagyobb bahá'í konferenciát jelentette Németországban. A bahá'iok Európa, valamint a Föld népeinek lelki egységéért tevékenykednek. A tartós békét és a világ jólétét alapozzák meg azáltal, hogy az emberiségre egyetlen, sokszínű családként tekintenek.

 

  spacer
  4600-an frankfurti_baha'i konferencián4600-an frankfurti baha'i konferencián  A Magyarországról érkezett 80 bahá'í tapasztalta, hogy hitük mennyire segíti a nemzetközi integrációt. Csodálatos volt – mondta az egyik résztvevő – hogy sok, ennyire különféle ember más és más értékekkel és életfelfogással ilyen könnyen tudott összhangban lenni. Bámulatos megerősítés látni, hogy a bahá'í alapelvek európai szinten működnek.

A világon élő 5-6 millió bahá'íból az eddigi 37 konferencián 75000-en vettek részt. Ez a bahá'í hit széleskörű elterjedését jelzi, mivel az 50 évvel ezelőtti 5 nemzetközi konferencián összesen 5400-an vettek részt.

bahai konferencia resztvevoi.thumbnailA világ földrajzilag második legelterjedtebb vallásaként számon tartott bahá'í hit hívőinek egységét és sokféleségét fejezi ki az is, hogy a konferenciák változatos helyszíneken – így Afrika háború sújtotta területén, a világ leghidegebb fővárosában (Ulánbátor) és ismert metropoliszokban – egymással párhuzamosan zajlanak. A 18 egymást követő hétvégén szervezett 41 konferencia utolsó napja március 1-én lesz Kijevben.

A konferenciák célja a közösségépítés eredményeinek megünneplése, és tanácskozás a tervekről – hogyan vonjanak be több embert a saját társadalmuk javítására irányuló speciális megközelítésű tevékenységekbe, melyek a lelki fejlődést a közösség szolgálatával kötik össze. A bahá'iok így világszerte elsősorban szertartások nélküli, mindenki számára nyitott imatalálkozókat, valamint erkölcsi és szellemi nevelési foglalkozásokat szerveznek gyermekek és serdülők számára.

Németországból 2000-en érkeztek, Franciaországból 800-an, Hollandiából 350-en és Svájcból is 350-en. A többiek Ausztriából, Belgiumból, a Cseh Köztársaságból, Koszovóból, Lengyelországból, Lichtensteinből, Luxemburgból, Macedóniából, Magyarországból, Szerbiából és Szlovákiából érkeztek. A többi európai regionális konferencia helyszínei voltak: Isztambul, London, Madrid és Padova. Az utolsó találkozót Kijevben rendezik.

A Frankfurti Vásár kongresszusi központjában rendezett konferencia résztvevői látogatást tettek a közeli európai kontinentális bahá'í templomban, (Hofheim-Langenhain), melynek 9 oldala az emberi nem sokféleségét, központi kupolája annak egységét szimbolizálja.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.