2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Európa három dimenzióban

8 min read
 <span class="inline left"><a href="/node/12112"><img class="image thumbnail" src="/files/images/NavNGo_iGO8_Budapest_01P.thumbnail.jpg" border="0" alt="1." title="1." width="75" height="100" /></a><span style="width: 73px" class="caption"><strong>1.</strong></span></span> <p>Április 28-tól kapható a Nav N Go iGO 8 Magyarországon. A 3D-s navigációs szoftver memóriakártyás változata Európa 43 országának részletes térképét tartalmazza, és számtalan új funkcióval könnyíti meg a navigálást. </p><p>

 1.1.

Április 28-tól kapható a Nav N Go iGO 8 Magyarországon. A 3D-s navigációs szoftver memóriakártyás változata Európa 43 országának részletes térképét tartalmazza, és számtalan új funkcióval könnyíti meg a navigálást.

 1.1.

Április 28-tól kapható a Nav N Go iGO 8 Magyarországon. A 3D-s navigációs szoftver memóriakártyás változata Európa 43 országának részletes térképét tartalmazza, és számtalan új funkcióval könnyíti meg a navigálást.

A Nav N Go forradalmian új szoftvermegoldásának köszönhetően immár PDA-kon is elérhető a valósághű 3D-s navigáció. Ez egyben koncepcióváltás is a cég részlről, mert nem agyament határok mentén szeletelve, több országcsoportot kínál – ezt a bevételnövelő és idegesítő praktikát sajnos elég sok navigációs szoftvert árusító cég alkalmazza, hanem európát annak tekinti ami: egységes térségnek. Igy a schengeni határátmenetek is folyamatosan felkerülnek.

 

2.2. 3.3.
4.4. 5.5.

Most egyre fontosabb hogy milyen eszközt jelzünk: felkerültek a gyalogos es kerákpáros utvonalak is. Éppen ezért a szoftver ha agy adott sebességnél gyosabban megyünk és véletlenül gyalogos módban használjuk, akkor automatikusan észreviszi a hibát és korrigálja.

A Nav N Go iGO 8 egyszerűen használható, elég behelyezni a memóriakártyát a futtatásra alkalmas mobil készülékbe, és a program máris működésre kész. Akár egész Európát beutazhatjuk úgy, hogy nem kell térképeket cserélni, vagy átváltani az országok között. A kevésbé gyakorlott felhasználók választhatják az alapfunkciók használatára alkalmas „Normál mód"-ot, míg a tapasztaltabbak kedvükre válogathatnak a „Profi mód" kínálta számtalan beállítási lehetőség között.

 

6.6. 7.7.
8.8. 9.9.

„Fontos célunk volt az új termék megalkotásánál, hogy a korábbi, sokak által megszeretett iGO My way szoftverhez hasonlóan egy könnyen alkalmazható, Plug&Go programot adjunk a felhasználók kezébe. A Nav N Go iGO 8 üzembe helyezése és kezelése is egyszerűen elsajátítható, ugyanakkor tartalmaz olyan finomhangolási lehetőségeket is, melyeknek az igazán gyakorlott navigálók fognak örülni leginkább." – mondta Fazakas András, a Nav N Go operatív igazgatója.

A Nav N Go iGO 8 egyesíti mindazt, amit a pontos térképek és a bravúros képi megjelenítés nyújthat: a képernyőn a környező épületek és a nevezetességek látványa, valamint a valósághűen kiemelkedő utak és a domborzat segítik a navigálást. Magyarországon csaknem 30 nagyobb városban, például Miskolcon, Szegeden és Győrben érhetők el a 3D-s várostérképek, beleértve az épületobjektumokat is, Budapesten pedig ezek mellett 25 nevezetes építmény, így például a Parlament, vagy a Hősök tere pontos mása is megjelenik a navigációs képernyőn.

 

10.10. 11.11.
12.12. 13.13.

„A navigációs piac trendjeit követve mi is elindultunk valósághű képi megjelenítés irányába, és elsőként tudtunk 3D-s térképobjektumokat tartalmazó navigációs szoftvert piacra dobni. A Nav N Go tartalomfejlesztési részlege ma is azon dolgozik, hogy Magyarországon belül és Európa más országaiban is újabb 3D épületeket, nevezetes tájékozódási pontokat tegyünk elérhetővé a Nav N Go iGO 8 felhasználói számára, így folyamatosan bővülni fog azon városok száma, ahol elérhető a 3D-s navigáció." – mondta Kátai Attila, a Nav N Go tartalomfejlesztési igazgatója.

 

14.14. 15.15.
16.16. 17.17.

Az egyedi vizuális megoldáson kívül a Nav N Go iGO 8 számtalan olyan funkcióval is gazdagodott, melyek könnyebbé teszik a mindennapi közlekedést. A TMC (Traffic Message Chanel) támogatás lehetővé teszi, hogy elkerüljük a forgalmi dugókat, a traffipax figyelmeztetés segítségével pedig időben értesülhetünk a közelben lévő rögzített sebességmérőkről, illetve a tilos jelzésen áthaladást jelző és mobil kamerákról. A TMC ről azonban annyit tudni kell, hogy ez csak olyan PDA-kban működik, amelyben a szükséges vevőkészülék és elektronika megtalálható, és az adott országban van ilyen szolgáltatás. Magyarországon jelenleg nincs, de tervezik ennek megvalósítását.

 

18.18. 19.19.
20.20. 21.21.

A Nav N Go iGO 8 a POI kezelés terén is több újdonságot sorakoztat fel. Az adatbázisban fellelhető több mint 8 millió érdekes pont mellé sajátokat is elmenthet a felhasználó, és ezeket az interneten keresztül másokkal is megoszthatja. A POI-k már nem csak egy adott hely, hanem a tervezett útvonal mentén is kereshetők, így egy köztes célpont érintéséhez nem feltétlen kell letérni az optimális útról. A POI felkeresésére figyelembe veszi a tényleges megközelítási utat. Tehát nem távolság, hanem útvonaltervezés alapon választ ki például benzinkutat, vagy más a POI  jegyzékben szereplő objektumot.

 

21.21. 22.22.
24.23. 24.24.

A Nav N Go most is gondolt a játékok kedvelőire, ezért a szoftver mellé ajándékként kínál három előre telepített PDAmill Game Studios mobiljátékot, a Gamebox Boards-t, a The Corsair-t és a Bowling for Burgers-t. Ez utóbbit az amerikai Smartphone and Pocket PC Magazine nemrégiben a második legjobb mobiljátéknak választotta.

 

25.25. 26.26.
27.27. 28,28,
29.29. 30.30.
31.31. 32.32.

A Nav N Go iGO 8 GPS-navigációs szoftver április 28-tól kapható a magyarországi üzletekben. A termék újfajta csomagolásban kerül forgalomba, bruttó 39.900 Ft-os javasolt fogyasztói áron. Az exkluzív doboz tartalmazza a microSD memóriakártyát, a széleskörű kompatibilitást biztosító miniSD és SD adaptereket, a Kezelési útmutatót, valamint egy DVD-t, amelyen minden, a későbbi frissítésekhez szükséges eszköz megtalálható.

A Nav N Go néhány napon belül lehetővé teszi a régi iGO My way felhasználók számára, hogy akár ingyen frissítsék meglévő szoftverüket az új Nav N Go iGO 8-ra. A verziófrissítés csak interneten keresztül, a my.navngo.com címen lesz elérhető. A 3D-vel és számos új funkcióval felruházott új program azok számára érhető majd el ingyenesen, akik 2008-ban vásárolták teljes Európa térképpel forgalomba hozott iGO My way 2006 szoftverüket. Akik ennél korábban vették, azok mintegy bruttó 23.000 Ft-os* áron frissíthetik az új verzióra programjukat.

 

33.33. 34.34.
35.35. 36.36.
37.37. 38.38.

A Magyarország, illetve a Kelet-Európa térképes iGO My way 2006 felhasználók nem tudnak frissíteni a Nav N Go iGO 8-ra, mert memóriakártyájuk kapacitása nem elegendő az új 3D-s térképek tárolására. Számukra továbbra is kínálunk majd térképfrissítéseket a 2006-os verzióhoz. Ugyanezt a térkép update-et végezhetik el azok is, akiknek PDA-ja technikai okokból nem alkalmas a 3D-s program futtatására, vagy nem szeretnének áttérni az új szoftververzióra. Az online frissítés részletei hamarosan a my.navngo.com oldalon lesznek megtalálhatók.

39.39.A Nav N Go iGO 8 hivatalos magyar disztribútora a navigációs termékek forgalmazásában jelentős tapasztalatot szerzett DiFo Magyarország (RRC Hungary Kft.) lesz. A cég széleskörű kereskedelmi kapcsolatokkal rendelkezik Kelet-Európában és Magyarországon, ami garantálja, hogy a Nav N Go iGO 8 a legnagyobb áruházláncoktól kezdve a kisebb vidéki kereskedésekig sok üzletben kapható lesz. A DiFo Magyarország viszonteladói hálózatában a Nav N Go iGO 8 felhasználók könnyebben kaphatnak majd segítséget a felmerülő problémák esetén. Azon felhasználók számára, akiknek nem áll módjukban önállóan elvégezni az online frissítést (pl. nem rendelkeznek internet kapcsolattal), térítés ellenében a kijelölt cserepontokon  elvégzik azt.

40.40.Hivatalos viszonteladó által értékesített iGO My way termékek esetében a DiFo Magyarország cserelehetőséget biztosít országos viszonteladói hálózatában, a kijelölt cserepontokon. A csereakció keretében a vásárlók régi iGO My way kártyájuk leadásával egy időben csökkentett áron, közel 45%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg az új Nav N Go iGO 8 terméket. Ezzel a lehetőséggel 2008. június 30-ig élhetnek a felhasználók. Az akcióról a http://www.difo.hu/  oldalon olvashatók további részletek.

*A felhasználó a mindenkori napi EUR/HUF árfolyam szerinti 89 Eurónak megfelelő forint árat fizeti.

A Nav N Go Kft. alapításának elsődleges célja az volt, hogy forradalmi megoldásokat kínáljon a műholdas navigáció terén. Szeretné elérni, hogy a GPS-navigáció sokak számára elérhető és könnyen kezelhető legyen. Az iGO My way GPS-navigációs szoftver nemzetközi sikerének köszönhetően a vállalat rövid idő alatt jelentős növekedést ért el. Az általuk fejlesztett program ma már olyan világszerte ismert márkák termékeiben fut, amilyen a HP, a Sony PSP, vagy az Asus.

Fejlesztéseinket rendszeresen mutatták be nemzetközi informatikai vásárokon, 2008-ban először a Las Vegas-i CES kiállításokon is bemutatkoztnak. Legújabb, 3D navigációs szoftverük a Nav N Go iGO 8, mely a 2008-as CeBIT-en debütált önálló termék formájában. Tevékenységük ma már messze túlmutat a navigációs szoftverfejlesztésen, hiszen programozóik számos jövőbe mutató megoldáson dolgoznak a mobil alkalmazásoktól a mobil játékszoftverekig. Innovációs készségüket és versenyképességünket a 2007-ben elnyert Üzlet&Siker Minősített Vállalkozás fődíja is bizonyítja, mely azt igazolja, hogy a Nav N Go Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozása.

navngo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük