A hagyományokhoz híven idén is ünnepi gálaesttel zárta az évadot a Békéscsabai Jókai Színház. Új helyszínre, a városháza udvarára várta június 21-én közönségét a teátrum, hogy az elmúlt évad szakmai és közönség sikereit együtt ünnepelhessék meg.

 

A hagyományokhoz híven idén is ünnepi gálaesttel zárta az évadot a Békéscsabai Jókai Színház. Új helyszínre, a városháza udvarára várta június 21-én közönségét a teátrum, hogy az elmúlt évad szakmai és közönség sikereit együtt ünnepelhessék meg.

 

A gála közönsége többek között az István, a király, a Lovak, A dzsungelkönyve című sikerprodukciókból hallhatott betétdalokat, valamint a készülő K und K (Karády katonái) darabból. Az immár ötödik éve nyilvános évadértékelésen kiosztásra kerültek azok az elismerések, amelyek nélkül évad nem érhet véget.

 

Az Évad Színművésze díjat három kategóriában osztották ki,

– Ifjú tehetségként Vadász Gábor,

– Érett színművészként Katkó Ferenc,

– Tapasztalt színművészként Tomanek Gábor kapta meg a kitüntetést.

A színház társulata a legjobb háttérmunkáért járó díjjal Mucsi Bence öltöztető munkáját ismerte el.

 

A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen létrehozott díj, a Gálfy Gyűrű odaítéléséről – az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően szakmai bírálóbizottság döntött. A Gálfy-gyűrű kitüntetettjére az elmúlt évadban bemutatott darabok rendezői tettek javaslatot, amiből a zsűri választotta ki a legérdemesebbet.

 

A szakmai zsűri tagjai: Ficsor Benedek, a Magyar Nemzet kulturális rovatának újságírója, Hrecska Renáta kritikus, Magyar Hírlap, Kiss József rendező, a Szolnoki Szigligeti Színház művészeti vezetője, Tábor Lajos magyar nyelv és irodalom, történelem szakos középiskolai tanár, Tóth István Zoltán, az MTVA Új Média Iroda vezető-helyettese, valamint Niedzielsky Katalin újságíró, konzultáns

A darabok rendezői által nominált szereplők közül ebben az évadban a Chioggiai csetepaté és Koldusopera című darabokban nyújtott kiemelkedő színészi teljesítményéért Tege Antal színművész vehette át színházuk legmagasabb szakmai díját, az aranyékszert.

 

Ehelyütt kerültek kiosztásra a Dóró János menedzser által alapított „Parádés-díjak is.

Egy váratlan „beugrásáért" az István, a király című darabba Mészáros Mihály, az akadályozottsággal élők parádés (példaértékű) segítéséért Komáromi Anett színművészek kapták a díjakat.

 

A gálán a műsorvezetői szerepet Tege Antal Czitor Attilával karöltve magabiztosan, a humort sem nélkülözve hozta. Az este egyúttal a Csabai Nyár-Városházi esték programsorozat nyitórendezvénye is volt. Fekete Péter színház igazgató rövid és velős évadértékelője, valamint Kiss Tibor alpolgármesteri köszöntője után a Padlás című musicalt nézhette meg a közönség, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásában.

 

http://jokaiszinhaz.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük