2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ezernél is több keresztféléves felsőoktatási képzés került meghirdetésre! Jelentkezési határidő:2010. november 15.

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/44390"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/fv.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="85" /></a></span>   <p>Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft és az Országos Felsőoktatási Információs Központ meghirdette a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás képzéseit. Közel száz intézmény, kar több mint 1100 képzést kínál az érdeklődők számára. A jelentkezési határidő: 2010. november 15., a felvételi döntést pedig 2011. január közepén hozzák meg.

fv.thumbnail  

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft és az Országos Felsőoktatási Információs Központ meghirdette a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás képzéseit. Közel száz intézmény, kar több mint 1100 képzést kínál az érdeklődők számára. A jelentkezési határidő: 2010. november 15., a felvételi döntést pedig 2011. január közepén hozzák meg.

fv.thumbnail  

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft és az Országos Felsőoktatási Információs Központ meghirdette a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás képzéseit. Közel száz intézmény, kar több mint 1100 képzést kínál az érdeklődők számára. A jelentkezési határidő: 2010. november 15., a felvételi döntést pedig 2011. január közepén hozzák meg.

A 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során 94 felsőoktatási intézmény, kar összesen 1118 képzést hirdetett meg. A jelentkezési határidő 2010. november 15.

A meghirdetett képzések túlnyomó részét a már felsőfokú végzettségűeknek szóló mesterképzések alkotják (808 meghirdetés), amelyek nemcsak a korábban végzettséget szerzők számára állnak nyitva, hanem azok is jelentkezhetnek, akik 2011. januárban végeznek valamely alapképzési szakon és tanulmányaikat azonnal folytatni akarják.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy alapképzésben a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során csak költségtérítéses képzésekre lehet jelentkezni.

A felsőfokú végzettséggel még nem rendelkezők 82 (plusz négy hitéleti) költségtérítéses alapképzési szak közül, valamint 228 felsőfokú szakképzés közül választhatnak.

A 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban jelentkezők is korlátlan számú képzést jelölhetnek meg, amelyeket jelentkezéskor rangsorolniuk kell. A felvételi kérelem az előző éveknek megfelelő módon, kétféleképpen nyújtható be: hagyományos úton, felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon vagy az e-felvételi szolgáltatás felületén keresztül. A 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi jelentkezési lap ingyenesen beszerezhető az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán, az Oktatási Hivatal Regionális Igazgatóságain, valamint a képzéseket meghirdető egyes felsőoktatási intézményekben.

A 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás alapdíja változatlanul 9000 forint, amely 3 jelentkezés díját foglalja magában. Ennél több jelentkezés esetén jelentkezésenként 2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni. A felsőoktatási intézmények saját szabályzatuk alapján kérhetnek az egészségügyi és pályaalkalmassági, valamint a gyakorlati vizsgákért, illetve a mesterképzésekre jelentkezőktől intézményi eljárási díjat is (maximum 4000 forintot). Erről a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2011. februárban induló képzések című kiadvány intézményenként, karonként ad információt. A fizetendő összeg kiszámításában a Felvi.hu eljárásidíj-kalkulátora is segítséget nyújt.

Az Oktatási Hivatal és a felsőoktatási intézmények 2011. január közepén döntenek a jelentkezői kérelmekről, ekkor hozzák meg az ún. besorolási döntést és a felvételi döntést. A megállapított ponthatárok először a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján, a http://www.felvi.hu/ weblapon jelennek meg.

A meghirdetéseket és a tudnivalókat részletesen a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2011. februárban induló képzések című kiadvány tartalmazza, amely idén is felsőoktatási felvételi jelentkezési lap melléklettel jelenik meg.

A 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásról bővebb információ a www.felvi.hu  honlapon érhető el.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.