A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal azonnali cselekvésre szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt a tömeges fagyhalál feltartóztatásáért, az életek védelmében.

 

A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal azonnali cselekvésre szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt a tömeges fagyhalál feltartóztatásáért, az életek védelmében.

 A miniszterelnökségre pénteken faxon elküldött üzenetében a Kerekasztal „elsőrendű politikai kérdésnek" minősítette a tömeges fagyhalált és azt írta a miniszterelnöknek, hogy életekről lévén szó, nincs idő kivárni, hanem azonnal cselekedni kell.

     Az MSZF által vasárnap nyilvánosságra hozott üzenetben, melyet Simó Endre szervező írt alá, tudatják a kormányfővel, hogy eddig 210-220 életet követelt a fagyhalál, és ahhoz, hogy ne haljanak meg még többen, azonnali intézkedésekre van szükség.

      A Szociális Kerekasztal Orbán Viktor rendelkezésére bocsátotta az életek védelmében javasolt azonnali szükségintézkedéseket, melyeket pénteki rendkívüli sajtóértekezletén jelentett be:

  • 1. Mivel a többség saját otthonában hűl ki, azonnali kormányrendelettel kell kötelezni a hatóságokat a veszélyeztetett emberek rendszeres látogatására és ellátásra.
  • 2. Kötelezővé kell tenni az energiaszolgáltatást azok számára is, akik fizetésképtelenek, és életük kerül veszélybe, ha kikapcsolják otthonukból a villanyt és a gázt.
  • 3. Természetbeni támogatásban kell részesíteni a veszélyeztetett családokat, és egyedülállókat.
  • 4. A hajléktalanokat azonnal fedélhez kell juttatni. Mivel a menhelyeken embertelen állapotok alakultak ki a túlzsúfoltság miatt, fűtött középületeket, vasúti szerelvényeket, hálókocsikat kell a rendelkezésükre bocsátani! Nem kitiltani kell őket a vasúti várókból és az aluljárókból, hanem segíteni kell nekik abban, hogy olyan helyet találjanak, ahol reményük van az életben maradásra!
  • 5. Szükség esetén, életük védelmében, biztonságos helyre kell kényszeríteni őket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük