Az Afrikáért Alapítvány 2011. január 11-én 19h-tól Kongói Missziós Estét szervez az Alexandra Pódiumon (Alexandra Könyvesház, 1055 Budapest, Nyugati tér 7).

 

Az Afrikáért Alapítvány 2011. január 11-én 19h-tól Kongói Missziós Estét szervez az Alexandra Pódiumon (Alexandra Könyvesház, 1055 Budapest, Nyugati tér 7).

Az Alapítvány célja az esttel, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesség kiemelkedő szerepére az afrikai térségben, szemléltetni annak gyakorlati megvalósulását és lehetőségeit az Alapítvány munkásságán és konkrét projektjein keresztül.

Az est keretében sor kerül 6 fiatal bemutatására, akik esélyt kaptak arra, hogy az Afrikáért Alapítvány és az Európai Önkéntes Szolgálat (European Volunteer Service) Programjának keretében a Kongói Demokratikus Köztársaságba utazzanak és ott önkéntes szolgálatot teljesítsenek.

2011. az Önkéntesség Éve Európában, mely nagyszerű alkalmat kínál Magyarország számára is példaértékű tapasztalatainak szemléltetésére a lehető legszélesebb spektrumon. Minden gondolkodó ember felelőssége és feladata hangsúlyozni széles társadalmi körben az aktív állampolgári részvétel fontosságát és a társadalmi szolidaritás erősítésének gondolatát.

A rendezvényen sor kerül majd az Afrikáért Alapítvány bemutatására, a missziók során szerzett tapasztalatok és eredmények ismertetésére. A megjelentek részt vehetnek egy kerekasztal beszélgetésen, melynek témája a nemzetközi önkéntesség egyéni- és össztársadalmi motivációi, valamint tájékoztatást kaphatnak az Alapítvány Humanitárius Turizmus programja keretében megvalósuló önkéntes programba való bekapcsolódás lehetőségeiről.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt rendezvényünkre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük